zdravo devojki Poslednata Menstruacija mi bese na 11.04 trebase da dobijam ovoj mesec no mi docni 5 dena Za bremena mislam deka ne sum bidejkji sekogas bevme so zastita i ne svrsuvase vo mene, pocnav so dieta i eve za eden mesec namaliv 8kg,vnesuvam plus i apcinja vitamini dali bi mozelo ova da vlijae. Od pred nekoj den mi se pojavija i simptomi kako sto se oteceni gradi ne me mnogu bolat kako i sekogas pa se nadevam vo sekoj mig kje dojde.
Ајде ќе видиш ја немав никаква разлика исто имав грчеви и симптоми на менструација а сум била трудна поим немав дека нема да добијам.. не се знае. А и нормално е 1 2 дена да варира некогаш дата бар кај мене било така ајде ќе видиш секако
Да, јасно ми е тоа. Недоумицата ми е дали зголемен број подои може да влијае на хормонален статус и да задоцни менструацијата заради тоа.
Кога се дои, зголемен е пролактинот, кој треба да е низок за да се забремени . Затоа потешко се забременува кога се дои ама па не е невозможно, има и луѓе кои забременуваат со висок пролактин.
99% нема шанси да си, според напишаново, не е тоа така лесно и едноставно, можно е да ти доцни и од променава на време, еве јас имам исто редовна менструација, ама месецов ми доцнеше 5 дена, напрај си тест за да не го мислиш, ама не верувам дека си, според мене нема шанси.
Ne deneska trebase da mi dojdi ama ne znam kolku e za raduvajne zato sto do vcera lezev od kamen vo bubrezite ..i primav sistemi za antibiotik i za bolkite inekcii ne mn ali primav i sega mi e mn strav a baska bev na ginekolog pred da me zadrza bas za da znam dali da lezam i zamislete so mi rece deka bas toj den imalo folikuli ako sakavte mozevte da pravite a bremenost cim e kasna ovulacija nema a jas eve trudna i sega neznam so da prav ve molam za vas sovet
Мој совет е за 2 дена да го повториш тестот, или да испиташ преку крв, па да се јавиш кај гинеколог со резултати. На ехо нема да се виде ништо, премногу е рано. За антибиотикот не се грижи, не си знаела затоа и морало да примаш.
Даааа со лесно нека ти е!!!! Да се редактирам. Јас пиев панцеф а не знаев дека сум бремена. Исто дента кога требаше да ми дојде ваква ми беше цртката. Сега сум 28 ма недела
Фала душо дај боже така да биди и кај мене а и јас па и денеска за дома ми даде панцев и од него се напив и утре треба да одам пак на контрола мора да се следи впспалението на бубрегот па ќе се консултирам со докторот
Не штети на бебето панцефот ако ти е утеха. Денес го завршив, пиев 14 дена имам мака со забот. Само не знам дали се препорачува на почеток на бременост, мене тогаш ми го скинаа,@Alishan30 ај докторке ти кажи?
На почеток до 12та недела не се препорачува ниту еден, но се работи за камен во бубрег, воспаление, сепак морало да прима. Може да и го сменат антибиотикот со амоксицилин, да не е со толку јак. Кај тебе е безбедно во твоите недели панцефот
Слушај ја докторката погоре што пиша. Некои работи ако се мора не е тешко. И нормално консултација со твојот доктор @Mince1988
Фала срка да имаше и воспаление и застој и сеуште сто во каналите камчето шо ќе шравам сега кажими совет ум немам
Ќе те видат на ехо и најдобро ќе ти кажат тие што те водат во живо. Ние овде неможеме многу да ти помогниме. Добро те воделе, кажи им само за позитивниот тест и тие ќе знааш што да прават. Не се грижи. Со помин да е, и те чекаме во труднички муабети