Здраво девојки, Циклусот ми доцни 11 дена, направив 2 теста за бременост и двата беа негативни. Бев на гинеколог и докторката ми кажа дека сум имала некоја слободна течност во матката. Дека е можно да сум имала некоја мала циста и најверојатно пукнала, па се појавила течноста. Рече дека можеби тоа е причината за доцнењето, но дека телото ќе ја апсорбира таа течност и менструсцијата ќе ми дојде ама ќе доцни уште малку. Прашањето ми е дали некој имал вакво искуство порано. Затоа што се плашам а имам и зголемено течење на проѕирна течност од вагината. Ви благодарам
Девојки здраво пак јас ама ми треба совет повторно..Сабајле направив 2 теста и 2 негативни ми озлегоја и потоа испитав преку крв и еве ги резултатите и според ова изгледаа сум 4 недела ама ми е страв ради 2 тесѕа оти излегоја негативни да не се намалува нивото на бетата ..а и според последна менст треба да сум 4 недела мин месец имав на 14 април ве молам ваше мислејне фалаа
А ти доцни ли менструацијата? Тестовите може да покажат негативно ако си ги направила прерано т.е. пред да ти задоцни. Пресметај кога би требало да добиеш која дата зависи на колку добиваш и според тоа повтори го тестот пак уште еднаш...а за бетава не се разбирам искрено
Srcka cestitki bremena si Ovaa e vrednost e solidna za rana bremenost testovite gi pravese so utrinska mokraca ili ne mozebi zatoa da pokazuvaat negativen rezultat najdobro pocekaj 2 dena i povtori ja betata ako se e vo re vrednosta treba da e duplirana so srekaa
Тогаш најдобро земи уште еден тест некој од тие посензитивни Фрухтек или Клирблу така нешто беше и направи пак утре ако си бремема мора да покаже штом тј доцни со среќа!
За да си најсигурна, понеделник провери бета пак. Ако е се ок таа вредност треба да е поголема од оваа денес. Инаку според оваа вредност, да бремена си.
јас на два дена имав едвај видлива цртка , на 6 дена задоцнување 330 бета , оваа вредност е добра за малку задоцнета овулација , ја сум сега 7 недела и 6 дена по мерки а по сиклус 8 недела и 4 дена , така да со една недела бегам заради овулацијата, мислам дека е убав позитивен тест
Дај бпже фала ви ма да имам уште еден проблем денеска кога бев на ехо за камче во бубрегот докторот ми вика на десен јајник имаш фолекул пред прскајне а јас трудна? и сега ми е страв да не е вонматерично..ма да одма се ја вавив во Плодност кај мојот доктор и ми рече дека било жолто тело тоа што го видел во јајникот..и дури четврток на контрола.. ВАше мислејне дали е стварно жолто тело или недај господ вонм. неможам рајат да се израдувам ?
Smiri se doktorot kaj sto si pravela eho na bubreg ne e ginikolog i ne moze da e siguren deka e folikul pred prskanje Ne grizise povtori go testot so utrinska mokraca a po 2 dena povtorno proveri beta ne bi trebalo da e vonmatericna smiri se i raduvaj se BREMENA SI ❤❤❤❤
Може ти била покасно, па да е излив од овулација? И таков секрет се лачи баш околу, некогаш и некој ден по овулација, но и пред менструација. Не се плаши, тоа се нормални работи.
https://tvoebebe.com/ZACNUVANJE/kalkulator-ovulacija Вметни ги податоците и ќе ти покажи кога ти се или ти биле плодни денови.
Здраво девојки! Да ве прашам за мислење: Имам веќе 5 години дечко и секогаш имаме не заштитен однос, но секогаш кога треба да ејакулира тоа го прави надвор. Прилично сум убедена дека нема свршено во мене, и секогаш кога свршува надвор тоа се случува неколку секунди откако ќе го извади, не одма. Менструацијата последната една година ми варира, најмногу ми има доцнето 7 дена, меѓутоа овој месец ми доцни веќе 10 дена и тоа ме загрижува. Се тешам дека овој месец имав доста испити, кои беа доста стресни. Исто така последните 5 месеци имам покачено 15 кг, па може од тоа ми доцни. Се мислам да правам тест, но многу ми е страв и не знам што да правам.
@Mince1988 првиот тест се гледа линија, а според резултативе за крвта веќе си 5та недела. А тестовите за бременост може да бидат неточно доколку покажат само една црта, ама доколку покажат две, секогаш се точни