Односот ми беше на 15ти но ме плаши таа течноста бидејќи дечко ми е сигурен дека не свршил. Нема место за паника?
До сега сум немала односи и не сум со некое искуство зс таквите работи и ме фаќа паника незнам што да мислам. Има шанси дс останам бремена доколку во организмот имам предсемена течност или поради болка во делот ксј папокот и лошење?
Но дали пилулата делува и од како си сигурна дека си бремена? Или тогаш во првите денови веќе е касно за пилула?
Пилула се пие во првите неколку саати и делува до 72 часа. Пилулата се пие ако дечко ти сврши во тебе,во овој случај не треба. Пилула не се пие ако си сигурна дека си бремена.
Касно е за апче. Зошто не користевте кондом ако не сакаш да бидеш бремена? Плус не те плашат сексуално преносливите болести?
Бременост може да се утврди најрано после 4 или 5 недела премногу е рано за било каков симптом, но бидејќи велиш дека односот ви бил краток и немало свршување шансите да си бремена се 1%, дури ни толку.
Рано е за било какви симптоми да ти се јават ама па и ние не можеме да ти гарантираме. Јас први симптоми добив 2,3 недели после датата за циклус..друга може добила симптоми порано. Искрено имам пиено апче и се многу лоши пола година не можев да се опоровам. Утре е понеделник оди рано на гинеколог и види со лекар најдобро и така мислам апчиња веќе без рецепт не даваат мој совет: Јаз контрацепција во согласност со гинеколог јас ги пиев 3 години
Мислам дека во твојот случај нема место за паника, слободно можеш да се поослободиш, како што реков шансите за бременост се многу мали. Секое добро и нареден пат внимавање