Девојче смири се, паника ти е само. За било какви симптоми е многу рано, а и не свршил во тебе. Уживај.
Zdravo zenski .. Jas sum zbuneta ama ona bas zbuneta.. Prosliot mesec za prv pat se obidovme so mojot soprug da pravime bebe.. ama se razocarav dobiv na 7mi Maj, da ali ne mi prestanuvase imav moze 9 dena, prvite 4 dena normalno ama posle po edna kapka prv pat taka da mi bide i custvo na bolni gradi toa bese se... napraviv 2 testa so bleda vtora linija, i denes sabajle i 3ta napraviv so Clear blue, imase mnogu mnogu bleda linija duri ne se ni gledase,ama posle 10 min pocna poubavo da se gleda ... sovet dali ima nekoj vakvo iskustvo, zasto vaka, sto se desava... Inace Termin imam 27mi mesecov ama ne mozam da cekam zbuneta sum a i ne custvuvam nisto osven osetivti gradi..
Уф па најдобро да отидеш уште утре на лекар може крварењето било имплатациско може и нешто друго го предизвикало. Најдобрп оди итре за ако потврди бременост да ти даде терапија за крварењето тестовите не може да бидат лажно негативни
Па да барај утре да отидеш тоа е најдобро и сабајле напрај пак тест и провери преку крв за бременост ќе ти даде матичниот упат
Не се забременува од предсемена.Треба да има свршување внатре за бременост. Не си прави стресови за џабе. Евентуално ако планирате да си терате со незаштитени односи, внимавај после секоја наредна партија да се измоча и да се исчисти убаво или па кондом во краен случај.
Следен пат и секој нареден користете кондом и нема да имаш вакви дилеми и стресови. На 16 години нема зашто да ризикувате без, за твое здравје пред се. Не е само страв од бременост во прашање.