Девојки, здраво Ве молам за мислење. Со дечко ми на 3ти мај имавме незаштитен однос. Тој не сврши во мене (вели дека е 1000% сигурен), но мене сепак ми е страв. До сега секогаш сме имале заштитен однос, но тој ден се се случи на брзина. Требаше да ми дојде на 11ти мај, но ми задоцни 4 дена и ми дојде на 15ти мај. Се беше супер првите два дена(имав обилно крварење, ме болеше стомакот, отечени гради) , но веќе вчера (третиот ден од менструацијата) ми течеше многу малку, скоро ич. Денеска веќе го немам, а тоа до сега никогаш ми се нема случено (обично ми трае по 6-7 дена). Денеска направив тест за бременост SURE CHECK беше негативен. Сепак мене ми е многу страв бидејќи на упатството пишува дека тестот се прави 19тиот ден од ризичниот однос, а јас го направив 15тиот ден. Дали Вие мислите дека има нешто? Дека сум бремена? Се и сешто се изначитав, дека може и од предсемена течност да се забремени, дека некои жени добиваат и додека се бремени итн и многу ми е страв. Навистина ми е чудно што ми траеше само 3 дена, а градите сеуште се ми отечени како пред добивање. Ве молам за мислење Благодарам однапред!
Ако ти дојде, не си трудна, не битно колку си крварила. Стрес, промена на клима имаат влијание врз циклус.
нема причина за страв ем си добила ем си направила тест . немат потреба од стрес , нареден пат практикувајте со заштита за да не дојде до не сакана бременост.
Ви благодарам многу девојки. Се надевам дека нема ништо и се е од стрес. Највеќе ме исплаши што ми траеше 3 дена и што градите сеуште се ми отечени. Од сега само заштитен однос и ќе нема простор за паника. Ви благодарам уште еднаш.
Super e betata taman Cestitkii Bremena si so lesno da ti e ❤❤❤❤ mislam vo cetvrtok bese zakazana na lekar sigurno ke ti potvrdat bremenost
Фалаааа душо секаде да се враќа сега се слушнав и со докторов ми рече петок со душа чекам да дојди петок❣❣❣
Јас добив денес. Ме измачи баеги,особено денес бев спремна итна да викнам колку ми беше лошо Ама добив
Честитки! Нема потреба од тест преку крв, линијата се гледа убаво, посети гинеколог во најскоро време.
Немора да значи, мене тестот ми покажа позитивен дури после две недели доцнење, пред тоа сите беа негативни
Според мене, како јас би постапила, доколку сеуште ми доцни и после тестот позитивен би направила уште еден после 2 3 дена па ако повторно покаже позитивно, тогаш веќе би се сметала за бремена и подоцна 5 6 недела би одела на гинеколог