Feminki, denes bev na ginekolog.Mi ja potvrdija bremenosta. Veke sum 4+ nedela. Vi blagodaram na site na poddrskata, site da si ja docekaat ovaa radost. Najsrekna na svet sum
Не знаев кај да го поставам прашањево, се надевам нема да ми замерите Вчера направив тест за бременост - позитивен party Во петок планирам да одам на гинеколог. Дали би можеле да ми кажете што отприлика да очекувам на гинеколог? Анализа на крв? Ехо? Нешто трето?
Честито со лесно, прво ќе ти потврди бременост, дали сакусот е на место во матката. Може да ти даде упат за лаб за крв и урина. Ќе гледа дали има срцева акција, ако има ќе провериш крв и ќе ти препорача да земаш суплементи, ако сакаш. Ако нема срцева акција, ако е рано ќе ти рече да одиш за една недела. Срцева акција има најрано во 6та недела и најдоцна до 9та недела
Фала ти за одговорот! Според ова што ми го кажа, најпаметно ми е да не споделувам со никој (оние внуче шо чекаат) додека не се потврди срцева акција. Честитки и до тебе и со лесно
Моја препорака следната недела. Јас кога останав бремена докторот ми рече дека за да се види нешто на ехо бетата треба да е над 1500. Честитки
Препорака од гинекологот беше : Јавете им се само на мајките (свекрва ми и мајка ми) првите 12 недели се ризични, зошто ако нешто не дај боже се случи да те прашуваат зошто, како што...
Честиткиии И јас би почекала уште една недела, за да може и срцева акција да се види. Но најубаво ако можеш консултирај се со гинекологот по телефон, ќе ти каже кога да одиш на преглед.
имам веќе една бебка 1г и 2 месеци вика мама рано е за другото...ова да го пољубам уште малку. Кај мене важеше правилото: Мое бебе мои правила, кога сакам на кој сакам ќе кажам