Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

а од што можи да ми касни никогаш не ми се случило олку време да ми касни па и плус немам симптоми на мензис тоа нај мн ме загрижува

2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Може да ти касни од нервоза, стрес, неправилна исхрана, промена на клима и најважно-тоа што постојано мислиш и се проверуваш дали ќе ти дојде, кога ќе ти дојде! Опушти се само ;) :*

3. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

знам дека од сето тоа можи да ми касни ама нај мн се плашам оти немам симптоми за мензис декеска уште еден тес направив и негативен е а еве 4 ден како ми касни ;(

4. girl.23

girl.23 Истакнат член

не се плаши, убаво ти напиша погоре лепааа, ништо чудно да е од климатските промени, стрес, а дека немаш симптоми-и тоа не е ништо чудно... :)

5. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

значи можи да се опуштам :D

girl.23 likes this.
  6. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

И на другарка ми и каснеше,а и мене околу една недела па ми дојде. Се додека практикувате safe sex нема место за паника, а доколку паничите толку повеќе ќе ви касни :)

7. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

кај мене се работи повише од недели.. не ми се има десено вака да ми касни... направив тест за бременост ама ми искочи негативен би требало повише од 60% да биде точен... :(

8. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

не се секирај сигурно од времево ние и мене никогаш не ми има олку време каснето ама ете што можам да направам само си се тешам си викам ке ми дојди

9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Јас бев прилично сигурна дека сум бремена , 4 дена пред периодот направив тест испадна негативен, После 4 дена ми каснеше и направив нов тест
    Испадна позитивен
    Изненадена ама и срекничка :$ :$

10. Gela

Gela Истакнат член

Можно е да ви касни од стрес нервози и ред други работи....Ама Јас така се залажував дека ми касни од тоа бидејќи дечкоми немаше свршено во мене а имавме незаштитен секс..но откако помина 1 недела направив 2 теста и покажаа дека сум бремена..појдов на гинеколог и ми кажа дека сум 2-3 недели трудна..и си абортирав..:( а мн сакавме да си го чуваме бебето само што проблем ми беа годините ..да бев 1 година постара ќе си го чувавме:)

11. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

јас направив тест ама искочи негативен.. ама пак многу се плашам.. сакам да појдам гинеколог ама не знам секој ден повише очекувам да добијам.. :( а ако сум бремена ке абортирам.. како е страшно?

12. StefiNikola

StefiNikola Истакнат член

Честиткиии :clap: :clap: :clap:

13. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

јас немав незаштитен секс ама ете се плашам и тоа мн направив 2 теста и беа негативни еднот на вторит ден од каснењето а другио тес на четвртиот ден еве денес пети ден одкако ми касни и немам никакви симптоми ни за бременост ни за мензис што мислите дека треба да правам

14. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Благодаримее :*

15. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Да чекаш и да не паничиш

16. DAngel

DAngel Форумски идол

A како остана бремена? Имавте повторен секс?

17. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Да ве утешам и јас...мене ми каснеше 12 дена, веќе и почнав да си мислам дека пак сум бремена,ама само што сакав да купам тест утредента добив. Изненадување :)
    Инаку немав незаштитен секс, ама ниту заштитен скрос...да не бидам вулгарна.. се пазевме ама не користевме кондом, се надевам сфативте :$

Немав никакви индикации дека ќе добијам, не ме болеа ниту градите, ниту грбот, ниту болки во пределот на јајниците, ниту пак имав симптоми на бременост-ни мачнини, ни повраќање, ни набрекнати гради, ништо...

Мој заклучок е дека дошло до поместување на циклусот како резултат на се` погоро споменато-стрес, нервоза, промена на клима итн.

18. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

:) и јас се уверив дека не сум бремена оти направив 3 теста а и плус имав секс со заштита па се надевам ќе ми дојди :)

19. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Да, имале повторен однос, баш се сеќавам на девојкава прашуваше дали може да се абортира без присуство на родител :worried:

DAngel likes this.
  20. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

девојки јас направив тест и ми искочи негативен а немам никакви симптоми ни за добивање ни за бременост! а и не мора да значи ама цел месец ми касни на најлошо ми иде паметот... а и почнав со диета прочитав дека ради измена на исхрана може да касни ама не знам ич :(