Здраво женски. Сакам една консултација со вас. Требаше да добијам вчера. Меѓутоа тетката ја немаше никаде а денеска од сабајле само на бришење малку како розево и ништо сега пак бев на тоачетот немаше ништо. Дали да се надевам дека нема да дојде и дали да правам тест. Фала ви
Zdravo na site Jas edna nedela pred da dobijam koga odev vo toaled na hartijata imav bledo rozeva krv trebase da dobijam na 17 ,no uste nema dobieno nema simtomi prav tes toj bese negativen sto ponatamu ve molam za sovet
Zdravo feminki poslednata menstruacija mi bese na 28 maj pa vo plodnite denovi so decko mi odlucivme da probame da ostanam trudna nemam nikakvi simptomi osven deneska sto pocuvstvuvav gadenje I vrtoglavici dali e rano da se napravi test za bremenost treba da ne dobijam za 6 dena?
zdravo dami Ovoj ciklus pred da dobijam imav simptomi za dobivanje isto taka i bolka vo gradi no otkako Menstruacijata zavrsi bolkata se povlece dali e mozna bremenost pri povlekuvanje na bolka vo gradi ili pak bolkata si prodolzuva dokolku sme bremeni falaa...
Според тоа што имам читано искуства од тие што биле бремени, нема врска тоа со градите, некои ги болат некои не, некои подоцна во бременоста почнуваат да ги болат така да не се баш и некој симптом за бременост... Ако си добила нормален циклус мислам дека не е можна бременост, освен премн ретки исклучоци да имаат крварење а да постои бременост.
Da si imav normalna menstruacija koja traese 5dena so bas krvarenje niti promena na boja na krv bas onaka temna crvena krv. Nekade imam citamo i vo bremenost dokolku se javi krvarenje ne e voopsto isto kako menstruacija
Според мене не си бремена бидејќи регуларно си имала циклус и траел 5 дена..можеби мислиш на имплантација..но тоа се случува 2 макс.3 дена и тоа само неколку капки...и тој процес се случува 6 - 12 дена пред очекуваниот циклус, но ти веќе си добила така да мислам дека не си бремена.
Па симптомите се мноогу слични и за циклус и за бременост..може гради да те болат и за бременост но и за циклус, јајници исто така..но понатака во бременост доаѓаат други симптоми..почекај бар ден да ти доцни за да не се разочараш правејќи тест пред време..
Мене минатиот месец ми се случи истото, ми каснеше неколку дена, не чувствував никакви симптоми за добивање, и исто на тоалетната хартија забележав ептен бледо розева боја......за жал после ден добив А предходно никогаш ми се немаше случено таква ситуација, да прокрварам ептен бледо, ден /два пред да добијам.... Ако не добиеш тие денови направи уште еден тест, ако пак е негативен, тогаш посети гинеколог.
Поминаа веќе 10 минути, не ми е јасно тестов е негативен или не е валиден пошо некако е разлеан во првите 7 - 8 мин беше само 1 линија во наредните се разлеа некако..