Многу жени крварат ама тоа не е менструација иако мислат дека е. Многу голем мит е, се имам изначитано и апсолутно не можат.
Ондак вака да кажам. Вујна ми крварела три месеци... Па како ќе разликува некоја дали е циклус или не? Инаку прв пат сега читам од тебе
Ваљда мислеше ‘Voilà’ Епа таква whoala бременост не се случува туку така, не е тоа плувни залепи. Не го вадете девојчето од памет безвезе. Убаво си објасни дека немала секс од кога добила и логички е дека не е бремена. Најверојатно од стрес и касни, за тоа ќе си посети гинеколог и он ќе и каже. И не, вујна ти не добивала менструација туку сигурно имала крварење во првите месеци од бременоста, како што имаат голем број на жени.
Mozhe da ti docni od dietata Verojatno ne si bremena, ama sepak za sigurnost napravi test i odi na ginekolog
Сѐ и сешто исчитав на нет, паничам, па реков да пишам и овде. Ми доцни 5 дена. Една недела пред датумот кога требаше да добијам (неплодни денови) имав незаштитен однос со дечко ми. Но, не сврши внатре односно сврши надвор со помош на hand job минута-две после пенетрирањето. Вчера направив тест кој беше негативен ама ете, сѐ уште не сум добила. Сега паничам дека од предсемена течност сум забременила. Немам други симптоми, не ми се лоши, немам несвестица, ништо. Единствено градите ме болат и имам грчеви благи во јајниците (како шо и обично имам во пмс пред да добијам) Кога најрано на ехо може да се види дали сум бремена? Дали тест на крв е посигурен од овие на урина? Планирам утре или попладнево нов тест со урина да направам... Фала однапред за секој совет
Ако не добијам уште некој ден, неизбежно е да одам на гинеколог. Читам по нет дека може е премногу рано за да детектира тестот потенцијална бременост. А, може и само многу да паничам и од стрес додатно да ми касни. Не знам веќе шо да мислам, не сум спиела 2 дена.
Verojatno ne si bremena, ama za sigurno odi na ginekolog I vo idnina nemoj nezashtiten odnos, bez razlika dali ti se neplodni denovi Verojatno ti docni od stres
Немам/е навика незаштитени ама ете, се случи. Памет за друг пат. На гинеколог понеделник (ако не добијам до тогаш), а денес/утре сигурно уште еден тест. Фала во секој случај.
Ако ви била втора партија без да уринира и измие, ако има останато некој сперматзоид има мали шанси да си забременила. Иначе нема шанси како, за бременост свршување внатре треба. Чим имаш симптоми ќе ти пробие кај и да е. Катастрофа е на сите периодов, стрес, промена на време, се си влијае на циклусот.
Баш така. Не знам што се случува периодов ама на сите другарки им задоцни. И мене ми доцнеше 3 дена а секогаш ми е на време.
Прва партија беше. Немам ум веќе, паничиме двајцата и од стресот веројатно уште полошо си правам. Зачаран круг. Ексик. Фала
Да во право си, полошо си правиш. Бремена не си. Нема што да се опреетуваш со тоа како што ти кажаа се влијае. На гинеколог оди затоа што може да е некоја инфекција.
Здраво . Денес треба да НЕ добијам, тестот ми е позитивен ама имам минимални болки во стомакот чудно чувство... нормално е на ден добивање да се случува ова? Паника
Грчеви се нормална работа во рана бременост. Доколку е слаба болката( како тапи менструални грчеви) и нема крварење не треба да паничиш. Напиј се магнезиум.