Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Lena_3366

Lena_3366 Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    114
    Во случај да си бремена, може подоцна настанало оплодувањето, па затоа не покажува. Јас сум на иста мака, ден пред да добијам негативен ми испадна, а еве веќе 8 дена ми доцни и страв ми е тест да направам. Почекај и ако ти доцни уште повтори го

На Niiki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Можеби имаш доцна овулација почекај барем уште два три дена да ти касни па направи пак

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Ги имав истите симптоми како и ти. Тестот го направив на 17ти ден од овулација и беше видливо позитивен.
    Не сакам никако да те обесхрабрам, секако сте во рана фаза на пробување, има време, ќе биде. ;)

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Niiki

Niiki Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Ama ovulacijata mi ja pokazha kalendarche za menstruacija i plodni denovi...valda ne e greshno

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    Апликацијата покажува "теоретски" кога би требало да имаш овулација, таа не го знае твојот организам. Може да имаш и рана и доцна овулација.

На Niiki и Lena_3366 им се допаѓа ова.
  6. Niiki

Niiki Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Леле,искрено многу се надевам овој пат срци....ова никад не ми се случило..секогаш ми е точна менструацијата точно на 28миот ден...може некогаш само ден или два порано да ми дојде ама многу многу ретко иначе точна ми е како саат секогаш на денот кога треба да добијам или се будам со добиено или до 8.00 најкасно е тука...никогаш не ми каснело....ама тестовите ме разочаруваат

Se plasham malku povekje zatoa shto majka mi imala maka so zabremenuvanje :'( jas sum rodena posle 12 godini brak :'(

Последна измена од модератор: 9 јули 2020
    На Lena_3366 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lena_3366

Lena_3366 Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    114
    Што е наше ќе си дојде! И мене ме разочара тестот, но еве уште ми доцни, па некако ми се врати надежта, но со голема резерва сум. Почекај уште малку и направи пак тест, се надевам ќе видиш две цртки. Јас овојпат и да добијам не се разочарувам бидејќи од следниот месец планирам со вино и рен да започнам.

8. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Не секогаш точно покажува кај менњ се водев според календарчето па испадна подоцна

9. Niiki

Niiki Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Eee ama jas so toa pochnav...i ako ne se dve crtki ke se razocaram epten...od toa se plasam mnogu :'( inace fala za poddrskata se nadevam deka ke si pisime ovde za brzo deka sme dobile poklonce ❤❤❤

На Lena_3366 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Медицинско лице си?
    Фала на поправка инаку, прифаќам критика. :)

11. ana_mila

ana_mila Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    16
    Како се справувате со ситуацијава на корона вирус и забременување, и недај боже некој да биде позитивен на вирусот во рана бременост, дали би имало некои последици врз плодот во случај жената да е заразена со ковид а да е во рана бременост? Ме убива мисли што ако сум бремена и се заразам од вирусот ?

12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.619
    Допаѓања:
    21.246
    Не. А ти?

На thelittle17, piksooki и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  13. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.592
    Мене ми доцни 9ти ден денес, направив тест,негативен е.
    Пред еден месец бев на гинеколог немам никаков прпблем.
    Е сега ризичниот однос(со свршување внатре) ми беше околу 27ми јуни,вториот 29јуни.
    Дали е можно да е рано?
    Зошто не знам од што друго би ми доцнело толку
    Последна менструација ми беше на 30 мај

Последна измена: 10 јули 2020
  14. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Во плодни денови го имаше односот?

15. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.592
    Па ако сум требала да добијам 31/1 не би било во плодни.
    Се загрижов не ми касни вака.
    А лошо ми е многу ова мачење пред добивање...

16. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Обично во неплодни денови мали се шансите да се фати можеби ти доцни и од стрес и од времево но најубаво отиди на гинеколог и ќе ти каже најдобро за да не се мислиш

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. cornflakes6556

cornflakes6556 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    370
    Почекај уште 5 дена направи тест ако не излезе а немаш добиено оди на гинеколог.

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Поминавме и плодни и неплодни. Тие што ме читаат знаат дека се обидуваме за бебе. Прошли месец добив како и претходните за жал. Еве денес е дата за добивање. Дали премногу се оптеретувам? Дали имам преголема желба за бебе? Не се разбирам ни самата веќе. Чекам две цртки никако да дојдат.. пијам фолна и по едно бедоксинче за секој случај. Совет? ...

19. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.073
    Сигурно веќе некој ти го кажал ова, ама еве и јас ќе ти кажам: пробај опушти се, знам дека не е лесно, посебно кога го чекаш подолго време и кога толку многу посакуваш да се случи.
    Ама пробај еден месец не обрнувај внимание на плодни и неплодни денови. Имајте секс кога ќе посакате и не се обидувајте да направите бебе, тука гледајте да се опуштите и да ви биде убаво.
    Не знам колку време се обидувате и дали сте правеле некои испитувања и дали имате некој проблем?

Еве го моето искуство : 3 години се обидувавме за бебе, секој месец пратење плодни, неплодни денови, па во која поза требало, па нозе во вис и сексот ми беше правење бебе, а не уживање. Последната година и секој месец на гинеколог пратење оволуци, колку растат фоликулите и сл. И секој месец разочарување кога ќе добиев.
    Живци искинав, па на крај си реков од следниот месец почнувам да собирам документи за ин витро, само да добијам и почнувам со процедурата. Тој месец бев и преокупирана со работа, па дали имавме секс неколку пати ама воопшто не помислив на бебе зошто веќе се откажав дека можам природно да забременам и баш тогаш бидна работата, баш тој месец не добив менструација и си ги видов двете цртки :)

Пак ќе кажам олабави се и пробај најди некоја занимација да не мислиш на тоа.
    Ти посакувам наскоро да те израдуваат две цртки.

На Snowflake97, Bobsponge, piksooki и 11 други им се допаѓа ова.
  20. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    81
    Здраво
    Од што може да ми искочи херпес на вагината? Може ли нешто да е до дечко ми бидејки имавме секс? Многу сум искпашена, прв пат ми е ова.
    Фала.

На Hurikanke20 му/ѝ се допаѓа ова.