Добра мисла и ке биде во ред , би ти ги препорачала прашоците елова со фолна кна се и се за подобра евулација ,и др работи но има доста позитивни искуства со нив
Девојки, имам 28 пакетчиња Елова со рок до 09.2020. Доколку некоја Од вас сега ги користи и сака, со драго срце би ги дала. Среќно на сите
Здраво девојки. Итно ми треба ваш совет. Имам 17 години и првата менструација ја добив на 15. Минатото лето, јуни, јули, август не ми дојде. Бев на лекар по што ми рече дека е од исхраната и ми даде апчиња (заборавив какви беа) 10 дена да ги пијам сабајле и навечер на 12 часа. Кога ги испив веднаш ми дојде менструацијата. Потоа во ноември ми се случи истото но почекав и си дојде само, без апчиња. Оваа година за прв пат имав однос во мојот живот на 17 мај. И одтогаш сум сексуално активна со дечко ми. Последен пат ми дојде на 16 јуни се до 22 јуни. Имав однос со дечкоми на 7 јули 3 пати. Првиот и вториот пат со кондом, но третиот без. Еве требаше да ми дојде на 14 јули и сеуште ништо. 5 дена доцни. Третиот пат беше така на брзинка и тој никаде не сврши ниту во мене ниту надвор. Овие денови го прашав 100 пати да не случајно, но се колни дека не сторил ништо. Можно ли е да сум бремена..
Според мене не си, но ако толку се плашиш направи тест, да си сигурна... Плус и не си сигурна во дечкото, така да, не мисли и да не се секираш, тестот се ќе каже.
Многу стресови имам овие денови заради ова доцнење. Мислите ми се нон стоп овде. Ти благодарам, ќе почекам уште 1 2 дена и ќе правам тест ако не дојде..
Постои можност со повторен однос да останеш бремена ако бил веднаш по вториот и ако тој не уринирал. Нареден пат никако повторен однос без кондом, или имајте барем неколку часа по првиот. Среќа што ризичниот однос ти бил во неплодни денови па шансите се многу многу мали, ама пак со нередовна менструација не можеш да знаеш точно кога се плодни денови. Рано ти е за тест не верувам да покаже, почекај уште една недела ако не добиеш направи тест. И девојче повеќе никако однос без заштита, ем за бременост ем за инфекции, чувај си го здравјето.
По секое негово свршување се бришеме со влажни марамчиња. Незнам што да правам. Плус строги родители и средно училиште, од мисли неможам да заспијам навечер...
Со влажно марамче ќе се избрише од надвор, а внатре? Ризик е така да имате однос без да мокри откако ќе сврши. Направи си тест за да бидеш поспокојна. И памет во глава за следен пат, кондомот не е само за заштита од бременост туку и за заштита од сексуално преносливи болести.
Едно ми останува да се молам на Бога да не е бременост. Тест кога можам да направам за најточни резултати?
Имам 17 и пол години, имам дечко со кој имаме редовно односи со кондом,синоќа имавме и додека траеше се скина кондомот и после 5 секунди му реков да го извади од мене бидејќи осетив нешто и го тргна потоа се избришав со влажни цела, и тој стави нов кондом и продолживме и после 15 минути сврши надвор од мене, го прашав дали кога се скина кондомот свршил во мене ми рече не.. и сега дали имам некакви шанси за да бидам бремена? Воопшто не сум едуцирана а и преплашена сум...