Девојки ден пред овулацијата имавме со дечко ми незаштитен однос но тој не сврши во мене. После една недела од односот, после овулацијата имам болки во долниот дел на стомакот. Можно ли е да останам бремена...? Треба да ми дојде на 1ви
Дали доколку не сврши во мене можам да останам трудна? После една недела од осносот имам болки во долниот дел на стомакот веќе неколку часа.
Женски уште ми касни веќе 4ти ден еве направив и тест, покажа негативен.Тестот го правев на 2 ден од доцнење.Ние се обидуваме за бебенце. Од симптоми повремени грчеви слични на менструални неколку дена со ред ама многу послаби и траат по неколку секунди, и градите ме болат. Дали е можно да сум зачнала во неплодни или доцна овулација па затоа тестот да е негативен? До сега проблеми со доцнење не сум имала. П.С. Сакам да ве дружам во труднички муабети
Можно е и да е подоцна овулација, за најсигурно за ден два повторно направи тест, штом никогаш не ти доцни би требало да покаже бременост доколку има. Ти посакувам да ти се исполни желбата.
Кафеавото можно е да ти е овулаторно крварење, пошто си тука некаде со деновите околу овулација. Ништо страшно, немаш простор за грижа. Ако ти е страв од бременост и не си сигурна во методот што го користите за “заштита”, подобро користете си кондоми.
Со поглед оплодуваат мажите ние двајца што не правиме секој ден, секој 2 ден, уште не сум останала бремена, а замисли без тоа свр.... во нив, како ли ќе останат бремени Шала на страна, јас на тие год. 16 17 немав односи, ама реално знаев како се останува бремена...и доколку се срамат да прашаат мајка другарка итн, подобро нас овде повозрасни да не прашаат за совет, мислење итн...мене бар не ми е тешко да посоветувам
Мислам дека можеш 72 саати после ризичен однос да пиеш Норлево. Прочитај на интернет, сигурно има информации. Имај предвид дека не е воопшто наивно апче и може да ти направи хаос со хормоните. Пиј само ако си сигурна дека имаш потреба.
Навистина ќе биде чудно, баш мене од не свршување да ми се фатил плодот. Има девојки во нив свршуваат и ништо. На толку пазење да се случи ова нема да биде реално...
Не е тоа така лесно, кај многу од нас тоа тешко оди, а не пак ако не свр... да се остане бремена, тоа е не возможно!! Си кажав за себе, една год правиме бебе па не бива а не пак со не свр... Ти правеше тест, што бидна?
Не сум направила сеуште тест. Му реков на дечкоми да купи денес по што јас срам ме убива. А инаку прочитав дека порано нашите баби кога немале вакви можности имале свои начини и ги испробав. Како на пример во сад уринаш и додаваш едно апче аналгин и ако почне да врие тоа е знак дека си бремена. И ни да врие ни нипто. Исто така и со кристален шеќер испробав ставаш во сад и директно уринаш ако врие или направи пена бременка си. И пак ништо ни да врие ни нипшто. Не знам колку е точно. Инаку синоќа притисокот ми падна на 90 со 60 целата се тресев. Веднал кока кола за да се покачи. Можно е ова од стрес или нркакви знаци се ова..
Јас одлучив да не пијам апче... сепак тој ми вика дека не свршил, а и од како пукна кондомот ние продолживме со друг кондом па сврши по 10 минути сигурно на секој 10 минути неможе дс свршува...