Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    11.351
    Тестот ќе ти покаже се.. инаку симптомите се премн слични за пред циклус и бременост..
    Знам и јас за тие начини да видиш дали си бремена, но денес тестот е нај голем показател, така да не ги гледај тие методи..
    Пиши што си направила..

2. Vinniipuu

Vinniipuu Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    Дајбоже вечер да го добијам тестот утре да го направам и да е негативен бидејќи лошо ми се пишува.

На piksooki, Cherry blossom89 и nenormalna6666 им се допаѓа ова.
  3. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.671
    Леле, колку години имаш девојче? И зошто не мислите со време да користите заштита? Друга работа, како може да те оплоди акп не свр. во тебе? Значи шансите се 1 спрема 1000000! Тука со свр со месеци, не може да се остане бремена, не па без! Треба да сте едуцирани во ова време, со интернет, и со се можно достапно до вас. И не се секирај не си трудна.

4. Vinniipuu

Vinniipuu Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    17 имам, но објаснив каква ми е ситуацијата на предходните страни е тоа. И дајбиже да е како што велиш.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Vinniipuu

Vinniipuu Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    Девојки го направив тестот. Неможев да чекам со првата урина, немам спиено цела вечер и скокнав и го направив, немам уринато од 00:30 па се до сега до 06:35. Тестот ми покажа негативен. Една цртка. Го сликнав само незнам како да ви го испратам овде. Сепак вие сте повозрасни и ако некаде сум грешка да ми кажете. Фала ви многу.

6. Vinniipuu

Vinniipuu Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
  7. SunnyBunny2016

SunnyBunny2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    135
    Не си бремена, друг пат ке внимаваш повеќе и ти и твојот партнер. Затоа што ако овај месец не се случило може да се случи во наредните.

На thelittle17 и Vinniipuu им се допаѓа ова.
  8. Vinniipuu

Vinniipuu Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    Леле по овој стрес што го претрпев нема да помислам пак да имам однос се до брак. Паметно а и сигурно. Фала ви многу срцки за се.

9. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    6.475
    Е затоа толку рано не се влегува во сексуалниот живот. Уживај уште си мала зошто се брзате се да испробате и рано започнувате со секс, животот е пред вас, какво е тоа станувате сексуално активни уште на 15 год. Уживајте бре девојчиња животот е преубав а не да се ставате под стресови да не сте бремени на 17 год. Сознајте си го прво убаво телото и едуцирајте се и ти и твојот партнер а не само секс да се имало.
    П. С. Тоа не се однесува само за тебе има и други членки што се под таков стрес. Се надевам дека нема да ме разбереш погрешно, само сум изреволтирана од денешнава младина. Поздрав и внимавај наредниот пат.

На poppie, Martka, темјанушка и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Laurynhill

Laurynhill Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12
    Здраво дечки, со дечко ми имавме однос три-четири дена по менструацијата и пукна кондомот. Се напив норлево. Ова беше пред една недела. Вчера почнав да крварам и уште трае. Читав на нет, било нормално да се случи но, дали треба да го сметам како менструација или не, со оглед на тоа што сега би требало да ми се случува овулација (ако не го испиев апчето). Што треба крварењево да значи? И забременувањето може да предизвика крварење, иако моево апла изгледа како добиено.
    Совет: гледајте да не стигнете до момент да пиете норлево затоа што ете, ти се праи хаос во организмот, крварам за време овулација, не знам дали сум бремена или не, ниту пак кога ќе добијам. Хаос! Ниедно машко не е вредно за секое вакво глупо ачче што ќе го испиете!

Последна измена: 21 јули 2020
  11. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    11.351
    Нема зошто да немаш односи, не оди во толкава крајност, само користете заштита и биди сигурна дека имаш односи со партнер во кој имаш доверба :*

На Vinniipuu му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vinniipuu

Vinniipuu Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    Во право си. Сепак уште сме деца,а мислиме дека сме пораснати.

На темјанушка, Bebce1 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  13. Vinniipuu

Vinniipuu Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    Никогаш не сум ни имала желба за однос искрено, ни еднаш не сум му спомнала јаз за тоа. Секогаш тој, но знаеш мила ми беше невиноста пред два месеци и гордост 17г.невина тоа ретко се случива на денешно време. Али тоа е тоа. Фала ви многу.

На Petrova Ceca и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  14. Vinniipuu

Vinniipuu Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    Сега само едно ме плаши. Не сум бремена а ми доцни една недела. Која може да биде причината. Минатото лето 3 месеци доцнеше. Докторот рече исхрана. Јас и не јадам многу 46кг сум. Во што може да е работата.

15. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.789
    1) Нема зашо да ти е гордост пошо не значи буквално нишо и не ја детерминира твојата вредност у никој случај
    2) Немој да имаш односи доколку не си спремна
    3) Ако не сакате кондом, постојат контрацептивни апчиња

На Luminary, S.W.A.G, Vinniipuu и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.870
    Немој со методите од бабите те молам. Не може да ти даде ништо такво точен резултат, каква пена, каков аналгин.
    И многу се разочарувам вака кога ќе прочитам срам ми беше тест/кондом/пилули да купам. Не може за односи да не ти е срам, за заштита и за здравје да ти биде. Не сакам да те напаѓам, ама те молам размисли за ова, зошто треба да си прогресивна девојка, а не вака.

На Luminary, marija305, S.W.A.G и 2 други им се допаѓа ова.
  17. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    461
    Јас мисла дека ти е многу рано за тест, има поминато само 2 недели од ризичниот однос, а тоа и не е баш доволно време тестот да покаже доколку има бременост. Не сакам да те плашам ама за една недела ако сеуште не добиеш направи тест повторно

На Vinniipuu му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Ако сакаш да знаеш во што може да е работата треба пак да отидеш на гинеколог, мислам дека не си бремена затоа што не свршил во тебе, може да ти е пореметен некој хормон, полицистични јајници, се може да е затоа најдобро оди си на лекар направи проверка и ќе бидеш мирна. :)

На Bobsponge и Vinniipuu им се допаѓа ова.
  19. Vinniipuu

Vinniipuu Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    Се побркав навистина. Една ми вели прави тест за да си сигурна, правам тест. Друга вели рано е за една недела пак. 17г сум сепак сеуште не сум едуцирана никој не може се да знае се се учи со време. И ме критикувате. Пишав овде за помош и совет. Направив тест вчера негативен е. Нели е доволно време од 7ми до 21ви да покаже точен резултатот?

20. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.325
    Допаѓања:
    9.380
    Не си бремена и престани да мислиш веќе на тоа зошто дополнително стресови му правиш на телото,
    менструацијата може да касни од што било, ако не добиеш ќе си отидеш на гинеколог да си се провериш.

На edna_malecka и Vinniipuu им се допаѓа ова.