Прво зависи колку ти бил точен циклусот.Ако се уште не ти е редовен може и да си трудна.Ако ти е редовен и после 8 дена тестот ти е негативен значи не си трудна.Ти касне од стрес. Девојче ова ти е искуство ама нареден пат внимавај повеќе ако не сакаш пак вака да ти биде.Еве јас ти предлагам да си отидеш на гиниколог и со него да си разговараш за интимното здравје.Да прашаш што се те мачи и како да се заштитиш.Ова е нормална процедура во Германија уште на 13 години. Во мое време кога бев основно во моето школо имше едукативни работилници меѓу нив беа и овие за интимни здравје, секс и заштита, сида.Зарем нема повеќе вакви работи?Младите место поедуцирани од нас да бидат со интернет со се тие прават поголеми грешки од насНаучиле само Норлево и се знаатДобро ајде во основно немаат работилници ама нема ли час по биологија во трета година каде професорот многу добро не едуцираше за интимно здравје и тоа еден час само женски еден час само машки. Значи образованието ни е се послабо
Ако од скоро си почнала со односи, можам од мое искуство да ти кажам дека и на мене истото ми се случи кога почнав да имам, на твои години, после 2-3 месеци редовна менструација од првиот однос, еден месец ми задоцни многу, 20-30 дена може ако убаво паметам. Дали беше до тоа што тогаш почнав со односи, не знам искрено. После се стабилизира. Но најдобро е да си појдиш на гинеколог да те види штом веќе си почнала со односи. Бремена не си сигурно да не мислиш на тоа.
Во дилема сум и не знам што да правам. Значи вака овој месец со партнерот 3 пати имавме незаштитен однос.Вториот пат кога сврши у мене ми беше најплодниот ден.Имам редовна менструација,но овој пат еден ден ми доцнеше,а утредента на бришење имав малку крв.Потоа си ставив улошка и скоро саат ипол немав капка крв.После некое време имав крв ама не толку колку што имам секој прв ден од менструација,овој пат како веќе да ми завршуваше менструацијата.Денеска веќе имам нормално крварење значи како претходните така и денес.Исто така после доцнењето еден ден мн ме боли стомакот и главата.Е сега во дилема сум дали да правам тест за бременост кога ќе ми заврши менструацијата или воопшто да не правам.Инаку сакаме да имаме едно бебче ❤
Штом си добила и имаш веќе нормално менструално крварење, значи не си бремена. Со среќа следен пат да фати
Тестот е направен 10 или 11 дена после овулација. Знам дека е рано, а јас гледам многу бледа втора црта. Што мислите?
Jas iskreno nemozham da vidam nishto, mozhebi e poradi kvalitetot na slikata. No da bidesh sigurna naoravi si ushte eden test ili idi na ginekolog za sigurno da ti kazhe
има бледа линија , кога ќе ти доцни варем еден ден прави нов или прави бета , мислам дека има бременост
И јас гледам ептен бела цртка. Повтори го кога ќе ти касни или на денот за добивање. Имаш ли некакви симптоми?
Немам симптоми, требаше да правам преглед еден денес, затоа го направив тестот за да бидам сигурна пред прегледот, а знаев дека има шанси. Инаку симптоми сеуште немам никакви. Ќе повторам тест за 2-3 дена.
Девојки секоја чест, значи дефинитивно кога би правела тест го постирам тука. До сега на сите тестови што рековте се позитивни јас не гледам ништо.
Знам до мене е проблемот. Затоа викам би постирала тука зошто на моиве очи не им верувам. Секогаш кога постираат тука слики си се тестирам и нема подобрување.