Епа не се нервирај. Да бил скинат ќе сте го виделе. Од друга страна 3 теста направи. Во денешното време, со начинот на живот шо го живееме, чудно ми е како било која девојка има редовна менструација.
Помина само една недела ... Купив Норлево ама го испив 3часа пред да наполнам 72 од односот.. Имав обилен исцедок имаше и некоја зеленикава нијанса па си мислев ајде на одмор сум може од водата е и слично.. но денес стана кафеав.. И се заплашив затоа што читав за симптоми на бременост - Имплантациско крварење. Ова крварење се јавува најчесто пред очекуваната менструација и е многу послабо и пократко. Се случува кога ембрионот се прицврстува за зидот на матката, ако при тоа дојде до пукање на некој помал крвен сад... Е сега незнам дали е буквално крв .. пошто ме заплаши промената на бојата на исцедокот... Ми се случило и претходно да е кафеав но сега секоја промена ми удира во глава... Сакам да направам тест но има само една недела поминато.. Ќе скренам неможам повеќе да чекам...
јас се напив норлево пред 6 дена и денеска цел ден крварам исто како менструација...прочитав тоа се случувало доколку имало оплодена јајце клетка...што сега???
Dusicki abe imam eden golem golem problem sega ke vi raskazam mi treba vasata pomosh i iskustvo fala odnapred znaci bevme vo ohrid lezevme na plaza jas i decko mi i naednas toj pocna nezno da me bacuva po vrat se poleka i poleka se spustase kon gradite pocnav da custvuvam kako teloto mi treperi decko mi poleka nezno se spustase kon stomakot kako sto se spustase se custvuvav se poubavo i poubavo celo telo pocna da mi treperi i naednas decko mi pocna da mi gi soblekuva gakite i pocna nezno da me bacuva po vaginalniot pocetok i naednas moeto disenje se zabrza i pocnav da mu gi soblekuvam gakite i bidna sex toa bea najubavite 10minuti vo mojot zivot i prasanjeto e dali mozam da zatrudnam bez kondom go pravevme toa a mislam deka i malce mi prsna vnatre Blagodaram
некои прашања едноставно не заслужуваат одговор, а таков пример е Limun твоево според мене целта на постов ти била да ни го опишеш чинот а не тоа дали си бремена.
Сега ништо, си се напила и готово! Тоа е за да се спречи бременост а не истата да се предизвика! Не сум пиела норлево, ама знам дека на другарка ми истото и се случи пред една година! имаше незаштитен сексуален однос, свршил во неа, се напила норлево-крварела (исто како менструација) и не остана бремена! Не се плаши, јас сметам дека нема да си бремена! Направи си едно тестче за да спиеш мирно!
девојки сакам уште нешто да ве прашам дали е можно да ми касни заради што порано циклусо ми беше некаде кај 24 после во март ми дојде една недела порано и после два дена порано и стасав до 9 дали е можно тоа
Девојко а да си одеше на гениколог зашто овде колку да сака некој да ти помогне не може. Си земала Норлево и тоа на своја рака?? Браво бе дете, па тао не е ц витамин така да го пиеш. Ај прв ти бил, во ред ама што понатаму?? Секој однос ли вака ќе правиш?? Заради негов хир што не сака да стави заштита ти ќе си играш руски рулет со здравјето?? Подзамисли се. И за другите девојки, да може да се забремени од предсемена течност, мали се шансите ама сепак постојат, толку ли ви е тешко да си купите кондом па да сте си раат наместо овде да прашувате. Одете на гениколог, прашатје кои се други опции за заштита. Аман 21 век сме.
Фала мн, а како да сметам кога ќе ми дојди нареден пат? по еден месец од сега или на датумот кога имав минатиот месец?
Од датумот од кога имаше минатиот месец, ама можно е даа ти се помести за некој ден, да подрани или да задоцни.
девојки сакам уште нешто да ве прашам дали е можно да ми касни заради што порано циклусо ми беше некаде кај 24 после во март ми дојде една недела порано и после два дена порано и стасав до 9 дали е можно тоа
Феминки ве молам за помош.Требаше да добијам пред една недела.но тогаш имав секс.Дечкото не сврши во мене дали има шанси да сум бремена?
Се забременува доколку сврши во тебе или пак во ретки случаи и од предсемената течност ,односно доколку се има незаштитен секс ,така да доколку си во оваа група направи тест и ќе знаеш дали си или не си ,а доколку не си во оваа група свиркај си
Девојки ке ве моолам за помош Вака..имам нередовна менструација последен пат имав на 22мај,е сега во јуни требаше да ми дојди на 19ти мегутоа не ми дојде поради истата причина..имав со дечко ми односи на 26ти јуни и тоа ми беше првиот пат е од тогаш немам добиено а пазевме секогаш нормално..е сега незнам што да правам немам добиено,дали има компликации поради првиот пат или поради тоа што ми е нередовна не знам што да правам..а во мегувреме ослабнав нагло бидејки така си сакав мозе и тоа влијаело...ке идам на гиниколог но сакав ваше мислење? Ве молам многу ми е страв
И мене ми касни, требаше најкасно до вчера да добијам Знам дека каснењето не мора да значи дека сум трудна но мене ме плашти затоа што до сега секогаш сум добивала ден-два порано или на истиот датум, последнава година ми нема закаснето ни 1 ден до сега, а и претходните години се дешавало 1-2 пати годишно само