Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Прашањево не ти е за оваа тема, постави го во интимни прашања и проблеми за повеќе одговори.
    И да, се случува и такво нешто, а причини може да има повеќе.

На Cherry blossom89 и WildMk им се допаѓа ова.
  2. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Здраво имав однос со намера да останам бремена баш за време на овулација,(значи последната менс ја имав на 10ти јули, а на 22 имавме и тогаш осекјав слаби болки кои мислам дека беа знак за овулација) една недела по односот почнав пак да имам болки во долниот дел на стомакот но беа чудни така ко на моменти ме боцкаше во долниот дел на стомакот и тоа траеше 2 дена но на да напоменам беше на моменти.
    Треба да не добијам на 8-9 август но има 1 цела недела до тогаш, па не ни се чека некако..
    Како би можела да дознам најбрзо дали после нашиот прв намерен обид ќе добиеме бебенце

На Fatalnata и K.e.ll.y им се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.151
    Допаѓања:
    118.222
    Знам дека не ви се чека, но во моментов ништо друго не можеш да направиш освен да чекаш. Најрано на 05ти можеш преку крв да испиташ. Со среќа.

На LucyLu и Mrs.Nebittnaa им се допаѓа ова.
  4. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Па добро кога ќе почекам до 5ти ќе можам и до 9ти за тест
    само сакав некој да сподели исто мислење за болкава а исто и прочитав дека имало некои тестови кои што се користеле 8дена по односот некој ако знае да ми каже дали покажуваат точно

5. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    11.345
    Колку се радувам за тебееее, честиткиии мила, со лесно до крај :inlove::sun::party::hug:

На LucyLu и CareTee им се допаѓа ова.
  6. Mrs.Nebittnaa

Mrs.Nebittnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2019
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    159
    За болки и јас имам такви.Болка во долниот дел на стомакот понекогаш и стегање на градите што не можам и да ги пипнам од силни болки.Колку само теста имам направено и пак ништо:(.Сепак не значи дека и кај тебе е исто не ме сфакај погрешно.Инаку стискам палци:l:
    Сакам исто да се надоврзам на темата.Денот кога ми заврши менструацијата имав незаштитен однос и свршување внатре.Лежев неколку минути и кога станав се облеков по една минута имав крварење и тоа баш црвена крв.Си крвавев исто како менструација да ми иде ,но утредента прекина.Инаку прв пат ми се случува.Некоја членка да не имала исто искуство.Фала ви многу.

Последна измена: 1 август 2020
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.613
    Допаѓања:
    21.239
    Мислам дека не си била доисчистена од менструацијата. Не би требало да е ништо за загрижување.

8. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.250
    Допаѓања:
    3.778
    Девојки ви благодарам на сите што чекате ви ја посакувам оваа радост!:inlove:

Инаку @le.soleil имам ептен не редовен циклус, ако не сум на контрацептивни дали 3 до 4 пати во годината. Сега баш бев и со кломифен и може 5 пати идев следевме на ехо не дојде до прскање на фоликулите. Затоа ептен сум изненадена. А почнав и со метформин па на него ги препишував гадењето и лошењето. Се на се ептен ми се посреќило мислам.:inlove::inlove:

На curlyhair, Inamya, le.soleil и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.613
    Допаѓања:
    21.239
    Ти си доказ дека треба да дојде моментот за да се склопат коцките! Знаеш дека многу, премногу се радувам за тебе! И јас го делам мислењето дека најверојатно ќе се види и на ехо со вака јака цртка! :l:

На curlyhair, Nithya и LucyLu им се допаѓа ова.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Болката ти е толку неспецифична што може да значи рана бременост, може да значи менструални грчеви, обична мускулна болка и многу друго. Тестови непостојат што покажуваат после 8ми ден. На самиот тест пишува најрано после 1 ден каснење на менструација. Ништо не можеш освен да чекаш

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    До менструација имам уште една недела, а болки пред менструација ме фаќаат 1-2h пред да ми дојде, константна јака болка е тоа не ваква а за тестот прочитав на интернет и се вика Self Clear само го барав во 2 аптеки го немаше и сакав некој да сподели искуство
    Мислев да појдам на гинеколог но како што читав и за тоа е рано

12. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Мене на 10 дена по овулација ми покажа втора многу бледа црта едвај се гледаше. Be safe беше тестот. Имам ставено слика побарај назад низ темава.

13. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    И јас сум во иста ситуација, треба да добијам другиот викенд, а веќе 2 дена многу ме болат градите и имам повремени болки и кркорења во стомакот, волку изразени пмс симптоми сум немала толку рано, а од друга страна па ептен рано ми е и за симптоми за бременост. Ни ваму ни таму сум, ама за тест мислам е рано.

14. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Баш ќе го побарам и мора да пробам благодарам

15. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Па јас промена во градите не осеќам но тапи болки во долниот дел од стомакот имав 2 денеа после 1недела од како имавме однос
    И вие сте со цел да добиете бебенце?

16. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Но зошто пишува дека тестот е само за in vitro самодијагностицирање

17. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Да и ние почнавме да пробуваме за 2 дете :) За првата бременост тестовите ми беа позитивни и 2 дена пред циклус, сега гледам да се воздржам до среда,четврток, многу понестрплива сум, а и симптомиве ме бунат :wasntme:

18. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Се надевам ќе има втора црта и овој пат
    Ние вој месец почнавме да пробуваме за прв пат (и се надевам дека се фатило од прва) и поради тоа не знам баш што и како оди и само чепкам по форумот да дознаам нешто повеќе

На K.e.ll.y му/ѝ се допаѓа ова.
  19. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Дај Боже за некој ден да видиш две линии :) Јас со првото немав ама баш никаков симптом од почеток до крај на бременост, меѓутоа секоја бременост е различна, па си ги читам и јас членките и искуствата нивни. Сите што си сакаат што побрзо им посакувам да си ги видат двете линии :*

20. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Не знам искрено, не ни прочитав, таков ми дадоа во аптека.