Mozno li e nekolku dena pred ocekuvana menstruacija da imam sekoj vtor den macnini i sabajle kao da ke dobijam cuvstvo, samo malku kafeav iscedok imav, ko da ce mi protecese ama sega nisto nema? Rano e za test m???
Self clear pokazuva tocno jas ho napraviv 14po rizicniot odnos i mi pokaza dve crticki pred da ocekuvam za da dobijam
Da go ima kupisi go uste denes i probaj moze da se pravi vo bilo koj den od denot i pisi sto si napravila
И мене истово ми се случува една недела веќе и никако да протече... за бремена не верувам дека сум, најверојатно од стрес ми доцни. Кога треба да добиеш?
Mislam na 6.08.treba da dobijam.. Ovoj mesec sum sekoj drn ili sekoj vtor so macnini pospanost, slabost.. Cudno cuvstvo vo stomakot kao da ke mi dojde.. Mmhh
Уште кога те прочитав знаев дека ти е прв месец со обиди. Накратко неколку совети: За време на овулација доколку се е во ред се ослободува јајце клетка која сперматозоид ја оплодува. Тоа не значи по автоматизам дека настанала бременост се додека зачнатиот ембрион не се имплантира во матката што може да се случи меѓу 6 до 12 дена после овулацијата. За време на имплатацијата жената може да почувствува благи болки што или мало крварње. По 2 до 4 дена од имплатацијата телото создава доволно хцг за да може да се регистрира на сензитивен тест за бременост и да покаже две цртки. Затоа некои тестови се рекламираат дека покажуваат резултат 8 дена по ризичниот однос (под услов имплатацијата да настанала најрано физички возможно на 6ти ден, и телото да излачило доволно хцг да тоа се фати на тестот.) Но, имплатацијата може да настане и подоцна, статистички најчесто 9 или 10 дена после овулацијата и плус уште мин 2 дена да се излачи хормонот во доволна количина. Затоа тестот се препорачува да се прави барем на ден после датумот на кој треба да добиеш за да покаже точен резултат. Претходно можеш да направиш тест и да ти покажува негативен а сепак да има бременост и непотребно да се разочаруваш. Секако може да покаже и порано ама не секогаш е тоа случај. Симптоми вистински на бременост се појавуваат после доцнењето, со тоа што прв релевантен симптом е самото доцнење. Сметам дека не треба од одма да се оптоваруваш со барање и гуглање симптоми зашто секое тело е различно. Гледај да бидеш опуштена и да не се замараш со тоа. Јас откако почнав да се обидувам почнаа да ми се јавуваат болки една недела пред добивање и си замислував дека се имплатација, а многу веројатно и претходно сум ги имала ама не сум се замарала и не сум ги приметувала. That being said, посакувам да она што го осеќаш се навистина симптоми на бременост и дека ќе ги видиш двете цртки месецов.
Благодарам што одвои време и ми објасни се убаво се надевам и јас на две цртки ти благодарам уште еднаш
Здраво девојки, ми касни скоро 2 недели ден 42 пред едно 9 10 месеци исто така еден месец ме спотера 43 дена што беше првпат толку каснење до сега a инаку имам скоро редовно на 29 до 33 дена, месецов слично страв ми е и дека утре нема да ми дојде... Имено односи имаме како и секој месец нај нормално, во плодни денови избегаваме, свршување внатре не се десило во ни еден момент ни втора рунда ништо такво... Инаку симптоми имам ми се подуваа градите и ме болат стомакот исто кичмата, пред неколку дена ме болеше доста што мислев дека сум добила и спремив улошка ама ништо... Ми прави стрес тест да направам, се надевам нешто е хормонски а не бременост пошто ќе се утепам читајќи постови пробуваат дете да направат и многу тешко им оди а јас на ваков начин...
Шансите се минимални оти најчесто содржи неактивна сперма. Шансите се зголемват ако не е прва партија и во меѓувреме партнерот не се мочни, а продолжите без кондом, така да ....
Здраво девојки, последен пат имав добиено на 11ти јуни и затоа што во принцип немам редовна менструација и сме немале ризичен однос ја занемарив ситуацијата. Но правев тест и излезе позитивен. Стварно сум во забуна и не ми е јасно, значи никогаш нема свршено во мене (ова сум сигурна затоа што секогаш сум го гледала), претпоставувам дека е од предсемена течност....
Па ни двајцата не се сеќаваме точно дали последниве месец ипол два да сме имале незаштитена втора партија.
Девојки, пред две недели имав ризичен однос и пукна кондомот, но не сврши во мене и како што веќе кажав не се напив апче за ден потоа.. на 28 требаше да добијам и добив на 26, ми траеше до 31 но беше многу слаба менструација... малку крв и како кафеав исцедок и сеа откако ми заврши имам ептен бела течност на гаќичките цело време... од што може да ми биде ? ..