Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. angieangie

angieangie Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    72
    Mozno li e nekolku dena pred ocekuvana menstruacija da imam sekoj vtor den macnini i sabajle kao da ke dobijam cuvstvo, samo malku kafeav iscedok imav, ko da ce mi protecese ama sega nisto nema? Rano e za test m???

2. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Self clear pokazuva tocno jas ho napraviv 14po rizicniot odnos i mi pokaza dve crticki pred da ocekuvam za da dobijam

На angieangie му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Epa super bas mi e milo moram da go probam i jas.. Dali go ima vo Zegin?

4. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Da go ima kupisi go uste denes i probaj moze da se pravi vo bilo koj den od denot i pisi sto si napravila

5. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    1.102
    Бравооо!!! Со лесно! ❤️❤️❤️

6. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    И мене истово ми се случува една недела веќе и никако да протече... за бремена не верувам дека сум, најверојатно од стрес ми доцни.
    Кога треба да добиеш?

7. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Ќр го купам во план сум да го направам вторник или среда и ќе пишам обавезно

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. angieangie

angieangie Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    72
    Mislam na 6.08.treba da dobijam.. Ovoj mesec sum sekoj drn ili sekoj vtor so macnini pospanost, slabost.. Cudno cuvstvo vo stomakot kao da ke mi dojde.. Mmhh

9. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    5.831
    Уште кога те прочитав знаев дека ти е прв месец со обиди. Накратко неколку совети:
    За време на овулација доколку се е во ред се ослободува јајце клетка која сперматозоид ја оплодува. Тоа не значи по автоматизам дека настанала бременост се додека зачнатиот ембрион не се имплантира во матката што може да се случи меѓу 6 до 12 дена после овулацијата. За време на имплатацијата жената може да почувствува благи болки што или мало крварње. По 2 до 4 дена од имплатацијата телото создава доволно хцг за да може да се регистрира на сензитивен тест за бременост и да покаже две цртки. Затоа некои тестови се рекламираат дека покажуваат резултат 8 дена по ризичниот однос (под услов имплатацијата да настанала најрано физички возможно на 6ти ден, и телото да излачило доволно хцг да тоа се фати на тестот.) Но, имплатацијата може да настане и подоцна, статистички најчесто 9 или 10 дена после овулацијата и плус уште мин 2 дена да се излачи хормонот во доволна количина. Затоа тестот се препорачува да се прави барем на ден после датумот на кој треба да добиеш за да покаже точен резултат. Претходно можеш да направиш тест и да ти покажува негативен а сепак да има бременост и непотребно да се разочаруваш. Секако може да покаже и порано ама не секогаш е тоа случај.
    Симптоми вистински на бременост се појавуваат после доцнењето, со тоа што прв релевантен симптом е самото доцнење.
    Сметам дека не треба од одма да се оптоваруваш со барање и гуглање симптоми зашто секое тело е различно. Гледај да бидеш опуштена и да не се замараш со тоа.
    Јас откако почнав да се обидувам почнаа да ми се јавуваат болки една недела пред добивање и си замислував дека се имплатација, а многу веројатно и претходно сум ги имала ама не сум се замарала и не сум ги приметувала.
    That being said, посакувам да она што го осеќаш се навистина симптоми на бременост и дека ќе ги видиш двете цртки месецов. :inlove:

На venividivici, Bella_Stella, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  10. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Благодарам што одвои време и ми објасни се убаво се надевам и јас на две цртки ти благодарам уште еднаш

На le.soleil му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ilina1994

Ilina1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    25
    Здраво девојки, ми касни скоро 2 недели ден 42 пред едно 9 10 месеци исто така еден месец ме спотера 43 дена што беше првпат толку каснење до сега a инаку имам скоро редовно на 29 до 33 дена, месецов слично страв ми е и дека утре нема да ми дојде... Имено односи имаме како и секој месец нај нормално, во плодни денови избегаваме, свршување внатре не се десило во ни еден момент ни втора рунда ништо такво... Инаку симптоми имам ми се подуваа градите и ме болат стомакот исто кичмата, пред неколку дена ме болеше доста што мислев дека сум добила и спремив улошка ама ништо... Ми прави стрес тест да направам, се надевам нешто е хормонски а не бременост пошто ќе се утепам читајќи постови пробуваат дете да направат и многу тешко им оди а јас на ваков начин...

12. Ilina1994

Ilina1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    25
    Pa kako postojano se zbori plus i na net informacii deka i od predsemena moze

13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.165
    Допаѓања:
    175.339
    Шансите се минимални оти најчесто содржи неактивна сперма. Шансите се зголемват ако не е прва партија и во меѓувреме партнерот не се мочни, а продолжите без кондом, така да ....

14. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.323
    Допаѓања:
    9.372
    Ја имаш утнато темата.

15. Ilina1994

Ilina1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    25
    Znaci nemalo vtora partija

16. TiniMini

TiniMini Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    199
    Здраво девојки, последен пат имав добиено на 11ти јуни и затоа што во принцип немам редовна менструација и сме немале ризичен однос ја занемарив ситуацијата. Но правев тест и излезе позитивен. Стварно сум во забуна и не ми е јасно, значи никогаш нема свршено во мене (ова сум сигурна затоа што секогаш сум го гледала), претпоставувам дека е од предсемена течност....

Прикачени фајлови:

На Sofi.ja, Pcelka1315, Krofna* и 2 други им се допаѓа ова.
  17. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Еј каква среќа! :inlove: се надевам е посакувана. Со лесно!

На TiniMini му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ilina1994

Ilina1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    25
    a ste imale nekad vtora partija ili poveke pati edno po drugo?

19. TiniMini

TiniMini Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    199
    Па ни двајцата не се сеќаваме точно дали последниве месец ипол два да сме имале незаштитена втора партија.

На Hurikanke20 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nenormalna6666

nenormalna6666 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    11
    Девојки, пред две недели имав ризичен однос и пукна кондомот, но не сврши во мене и како што веќе кажав не се напив апче за ден потоа.. на 28 требаше да добијам и добив на 26, ми траеше до 31 но беше многу слаба менструација... малку крв и како кафеав исцедок и сеа откако ми заврши имам ептен бела течност на гаќичките цело време... од што може да ми биде ? ..