Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. nenormalna6666

nenormalna6666 Активен член

Некаква инфекција можеби...

2. Ilina1994

Ilina1994 Истакнат член

Znaci ne mi e jasno sekoj sto go poznavam dali drustvo ili drugarka na drugarka primer nikoj ne koristi kondom vo dolga vrska so ova skoro site ke se soglasite i ne mi e jasno kako nekoi parovi zdravi pravi probuvaat so meseci so svrsuvanje vnatre i ne ostanuvaat bremeni a drugi kako clenkata prethodno bez svrsuvanje.... Vikaat sansite se 20 30 posto vo daden mesec so svrsuvanje vnatre normalno epa koja e logikata togas od predsemena tecnost da se ostane trudna?

GirlVolley and Inamya like this.
  3. Inamya

Inamya Популарен член

I

4. Тиффани^^^

Тиффани^^^ Активен член

Девојки што мислите? Јас гледам втора бледа црта

Attached Files:

Sofi.ja, Bobsponge, Starlič and 5 others like this.
  5. TiniMini

TiniMini Истакнат член

Епа не знам што да кажам, и не знам која е логиката, ете тоа е мојот случај. Значи нема свршено во мене затоа што секогаш ми свршува на стомак и го гледам. И јас ова да го слушнам од страна ќе кажам дека не е можно, тоа и сум го мислела до сега. Но најверојатно е можно штом ми се случи

6. Inamya

Inamya Популарен член

I mene toa voopsto ne mi e jasno, golem del od nas maka macime so godini da ostaneme bremeni i pak nisto sto eden den zdravje boze site ke staneme majki. A nekoi so kondomi ostanuvaat bremeni i kako be taka? Ne mi e jasno... devojki ako ne ste spremni da bidete majki ili pak ne sakate educirajte se povekje okolu seksot i da se razbereme nikoj ne e Majka Bogorodicka pa bez svrsuvanje truden da se ostanuvalo

7. Inamya

Inamya Популарен член

Хахаха сигурно преку стомакот пробило до матката, не се правете светици без навреда, али едукација девојки едукација!!!

S.W.A.G, Bebce1 and buba4e89 like this.
  8. minne992

minne992 Форумски идол

и јас гледам рана бременост
    Повтори го тестот за некој ден

Тиффани^^^ likes this.
  9. TiniMini

TiniMini Истакнат член

Значи немој да ми зборуваш за едукација и не се правам светица, јас го кажувам моето искуство, па ти како сакаш сфати ме, само знаете одма навреди да упатувате. Која би ми била причината да лажам? И јас пред ова мислев не е можно но никого немам вака навредено.
    Значи имам 28 години, мажена сум и сум доволно едуцирана и образована, така да воздржете се од лоши коментари.

На некој начин разбирам зошто така мислиш, како што сфатив не можеш да останес бремена од повеќе обиди но тоа не ти дава за право да ме навредуваш и да зборуваш дека не сум едицирана, и дека не сум спемна да бидам мајка.

Last edited: Aug 2, 2020
    Harper, Emy867, Bicka77 and 13 others like this.
  10. Inamya

Inamya Популарен член

Незнам зошто те погоди мојот коментар, ако си во право со свршувањето, башка кажав без навреда, а и ништо не навредив си го кажав моето мислење ако не ти одговара одмини го. А искрено прв пат слушам брачен пар да се чуваат со надвор свршување :) во дилема сум! :)

SummerGirl, tina2018 and buba4e89 like this.
  11. TiniMini

TiniMini Истакнат член

Па како не е навреда на некој да му зборуваш за неговата едуцираност (спермата влегла преку стомакот)?!
    Дај те молам, и немам намера да објаснувам зошто наредните месеци не сме планирале бебе (не дека не е посакувано, не станува збор за тоа), постојат 1000 причини да ти се разјасни дилемата зошто некои брачни парови би одложувале

x.Daisy.x and Mantub like this.
  12. ivance..

ivance.. Популарен член

Ептен рана бременост е повтори го за неколку дена

13. Тиффани^^^

Тиффани^^^ Активен член

Утре ми е денот за не добивање, ќе го повторам утре со утринска мокрача.

Izzy_0504 and ivance.. like this.
  14. Inamya

Inamya Популарен член

Кога пишуваме на форумов треба да очекуваме совети но и критики секако а и искажување на своето мислење, не секогаш не веселат коментарите од членките, некои и не погодуваат...
    Тоа е секој со својата мака ;)

15. TiniMini

TiniMini Истакнат член

Критика и совет е едно, навреда е друго
    Поздрав

Bella_Stella, Mantub and LadyLollypop like this.
  16. hellocity

hellocity Популарен член

Јас мислам дека барем за 1 секунда е закаснил да го изваде, друго нема шанси, иначе со среќа ако одлучиш да го родеш :l:

TiniMini, angieangie and LadyLollypop like this.
  17. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Секое тело е различно, некои жени имаат ниско ниво на плодност, некои премногу високо, па остануваат бремени и во неризичните плодни денови од прв обид или пак од предсемената течност доколку и кај партнерот има јака плодност.

thelittle17, TiniMini, Inamya and 2 others like this.
  18. le.soleil

le.soleil Популарен член

Вака директно да те прашам, дали твојот сопруг ти зборел дека сака деца? Мене ова ми личи дека намерно има свршено во тебе пред да го "извади" и да сврши надвор. Или евентуално ненамерно да задоцнил малце. Муабетот со предсемена течност не ми држи вода, не викам дека не е возможно ама шанси за тоа се многу помали отколку мојава теорија :D
    Како и да е, штом сте во брак, и да не било планирано верувај ми ова што ти се случило е благослов и ти посакувам убава и лесна бременост :inlove:

Девојче, тоа што ти или ние имаме мака да останеме бремени, не ти дава за право да истураш фрустрации кон некоја членка што останала бремена непланирано, твојата мака не е нејзина вина. Члeнката побара мислење од некој со слично искуство затоа што пробува да разбере како е возможно, а не бара секс едукација. Мислам јасно ми е дека можеби вакви приказни погодуваат, ама и твојот одговор е тотално несоодветен.

19. Mantub

Mantub Форумски идол

А бе во брак се сигурно си направиле муабет за деца, ова намерно свршил пошо изгледа не ти кажал дека сака деца, како ти текна такво нешто кога девојката ништо такво не кажа :) ова со предсемена е ретко ама се случува
    плус минус, 4 од 100 несакани бремености се поради предсемената

Bicka77 likes this.
  20. le.soleil

le.soleil Популарен член

Ми текна зашто имам 2 такви случаи кај блиски личности, во брак беа, мажот сакаше деца одма, женава сакаше да почека...:D Не дека тврдам дека е така, реков моја теорија е.

buba4e89 and Mantub like this.