Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.534
    А бе девојчиња не плашете се за џабе ке ви дојде на сите. Таков е периодот се менуваше климата се менуваат навиките, па уште ако сте биле на одмор сте менувале клима сигурно ке ви доцни. Еве мене ми доцеше предходната менструација ми доаѓа секогаш на 25 ден сега на 32 ден ми дојде. Ама се вратив од факс дома сменив клима, начин на исхрана, спиење, начин на живот, па имав и една две стресни ситуации и нормално е да ми доцни. Ако не сте сигурни вие тестот за бременост знае нема потреба од нервози.
    Ехее така деца да се правеа сега на светот 50 милијарди луѓе ќе бевме.

2. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    кај мене е проблемо што не се работи за 2 или 3 дена туку 10 дена ми касни и уште немам симптоми на мензис 4 теста имам направено и сите негативни незнам што да правам

3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Штом толку се нервираш - гинеколог... И ние не знаеме да ти кажеме што да правиш... Не сме видовити.

4. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Паметно ти кажа DAngel ама па во краен случај почекај уште една недела! Ништо нема да се промени, кога веќе си направила 4 теста, само можеш да добиеш менструација. Дотогаш апстинирај од секс.
    Ако ти е за утеха мене ми каснеше цел април и мај (добив на 8ми април, па после дури на 2ри јуни ми дојде) исто немав никакви симптоми ! :^) Направив само еден тест, беше негативен и толку.
    Можда си напната периодов, можда е поради промена на клима... ;)
    Почекај уште неколку дена па ако не добиеш, не прави пак тест, туку оди на гинеколог! ;) :*

5. Ema979

Ema979 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Можно ли е да ти прескокне менструацијата еден месец..зошто немам добиено од попредходниот а во мегувреме имав заштитен однос и ако да од кои причини се случува тоа?

6. linija

linija Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    19
    Можно е да си била под стрес па ти касни. Ако се сомневаш купи се тест за бременост, и ке имаш резултат брзо пошто еден месец ти касни, ако е негативен почекај си може ке ти дојде за 15 дена, ако не на гиниколог една консултација може да помогне.
    И мене ми имаа каснето по 2 месеци кога сум спремала испити, или пак сум имала некоја стресна состојба дома а не сум била бремена.
    Се надевам ти помогнав, па кажи до кај си:)

7. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Добив сабајлево :rock:
    Ме здрма малку ова каснењево мало :wasntme:

8. Aleksandra992

Aleksandra992 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Dali sum bremena

Mi treba pomos. So decko mi imame seks poveke pati no posledniot pat ni puknal kondomot bez da setime.. no toj go vadi sekogas pred da svrsi i svrsi nadvor odnosno na nego. dali ima sansi da zabremenam.. VE MOLAM ZA POMOS

9. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Dali sum bremena

Нема шанси.

10. Aleksandra992

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Dali sum bremena

Zemav i tableta NORLEVO.. dali mozi i da ima stetno vlianie nesto..

11. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    И јас мислам дека нема шанси ако свршил надвор.

12. Aleksandra992

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Dali sum bremena

A dali e mozno da ima ostanato nesto od prviot pat pa da mozam da zabremenam oti toa ni bese vtor pat vo 1h :$ VE MOLAM POMOS

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Па си зела Норлево, макар да ако уринирал партнерот после првиот пат нема шанси да останало ништо. И Норлевото не е витамини, треба да се внимава кога се зема.

14. Maja1993

Maja1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    pred eden mesec imav odnos so deckomi i koristevme kondom i imav krvarenje kako prviot pat sega mi docni trebese da dobijam na 14ti dali znaci deka sum bremena ?

15. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Не значи дека си бремена, ако ова ти е почеток на сексуалниот живот доцнењето на менструацијата е нормална појава бидејки сега организмот ти се навикнува на тоа дека ќе бидеш сексуално активна.
    Сте користеле и кондом, не свршил во тебе, едноставно неможе да бидеш бремена од ништо.
    Без паника ;) .

16. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    мислиш воопшто нема шанси ако после првиот пат уринирал да не се остане бремена ???

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Теоретски не би требало да има затоа што урината ги уништува сперматозоидите. Затоа и постои предсемената течност, за да го исчисти каналот од урината, значи ако уринира и ако се измие убаво не би требало да има ризик од несакана бременост. сепак, јас никогаш не сум спремна да ризикувам толку.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    не значи тоа е сосем нормално

19. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    повторно јас :) направив уште еден тес и тој е негативен значи 5 теста испаднаја негаривни дали можи пак да сум бремена веке 15 ден ами каснии утре сакам да одам на гинеколог со мајка ми ама се плашам да не ми каза дека сум бремена :( ;(

20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.097
    Нема шанси 5 теста да се грешни, и не знам зашто место да правиш вакви тестови не си отишла да направиш тест преку крв, најточен е дефинитивно :!: