приметив и една бледо розева точка од крв пред половина час при мокренње? кои се шансите после ова приметување и кога најрано може да се направи тест? Не ми замерувајте меѓутоа многу паничам, не сакам да си направам некоја збрка во животот, сакам деца навистина ама сега не ми е правилен момент за тоа
Многу се мали шансите на 9ти ден од циклус да си имала овулација, исто како што се мали да забремениш од предсемена течност. Но, тоа не значи дека не постојат. Многу ти е рано за тест ако ризичниот однос бил на 23ти. Мора да поминат барем 14 дена од него за да добиеш веродостоен резултат. Со оглед на сите околности, треба да си стварно малер за да си бремена во твојата ситуација. Затоа ако не си спремна за дете и не си сигурна во партнерот, себе или сеедно, користете си заштита и мирна глава.
Крвавиот исцедок е поради тоа што си во овулација, ништо страшно. Шансите да се забремени од предсемена се минимални, скоро и непостоечки.
Воопшто не се непостоечки, знам неколку такви примери. Ама пошто на девојката и е 13ти ден од циклус сигурно тек ќе има или во моментот има овулација. Малце повеќе да се информира како функционира женскиот организам и репродуктивниот систем не ќе да е лошо.
јас стварно се надевам дека не сум малер до толку, знам дека плодни денови би ми биле наде околу првите денови на септември. за тесто прашав за да си ја смирам главата поради тоа што ме бомбандираат такви мисли и сакам да се осигурам на што сум. Во партнерот сум сигурна но не сакам јас сега дете да имам, а кондом имавме (последен останат) меѓутоа кога го отворивме имаше очигледно фабричка грешка.... рано е за овулација бидејќи иам прилично редовна менструација и можам одприлика да определа дури имам тестирано тоа дека телесната температура у процес на овулација ми се зголемува за0.5 степени од стандардната моја температура. знам за такви примери како мојата ситација каде што имаат забременето и затоа ме фаќа ужасна паника. Проблемот не е до тоа што не знам како функционира женскиот репродуктивен систем (иако секој е различен) сепак и многу луѓе кажале дека женскиот репродуктивен систем е комплексен и не секогаш може се точно да се предвиди што и како, затоа што ниту една жена не е иста со друга, како што напоменав кај мене проблемот е во мојата глава што ми праве стресови, највероватно поради страв тоа да не се случе . оваа е главно причината поради која ми е страв бидејќи во едно истажување било откриено дека 4 од 100 жени имаат забременто од пресемна течност.
@TajnataSlikarka Се убаво си напишала. Сега пробај да се смириш пошто можеш да си го одложиш циклусот од многу секирање. Шансите ти се преминимални стварно. Чекај 14 дена од 23ти, напрај тест и 99,9% сум сигурна дека ќе е негативен.
При прва рунда од предсемена? Па таа жена фемонем треба да е. Му се има подиспуштено на мажот, ненамерно/намерно небитно и биднало. Секунди се во прашање, ќе се занеси и ќе направи белја. Да одат повеќе рунди една по друга без да се измие и измокри се поголеми шансите да се забремени без да сврши во неа, ама тоа е затоа што веќе има сперматозоиди кои останале. Од прва рунда нема шанса, едноставно не можи. @TajnataSlikarka Тоа што имаш редовна менструација не мора да значи дека плодните денови не можат да ти се поместат и да не се стандард на средина на циклус. Ама па крај краева ти си го познаваш најдобро телото, ти најдобро знаеш. Според мене немаш простор за грижи. Можда е глупаво ова шо ќе го пишам и испаѓа ко да генерализирам, ама колку парови знам во сериозни и долги врски шо не користат никаква заштита, само навреме вадење, па еве гледаме во просек колку малку деца се раѓаат.
Извини пак ќе те цитирам. Ние 3 години не користевме никаква заштита, само навреме вадење и ете се случи од еднаш од предсемена. Точно се сеќавам на денот и моментот како и што се случи и знам дека тогаш останав бремена. Ми каснеше една недела, дека сум бремена не ни ми беше на крај памет. Обично тој период ми каснеше неколку дена од стрес и кога направив тест си ги поврзав работите. Еве и линк дека се случува и на други https://helloclue.com/articles/sex/can-you-get-pregnant-from-pre-cum
Точно. @Skyfall во самиот линк што си го поставила пишува дека попрво ќе забремениш оти му се испуштило, а не приметил или не го извадил на време, отколку од предсемената. Исто така пишува и дека и оние мажи кои во предсемената имаат сперма, во најголем процент тоа не е доволно да оплоди јајце клетка. Сепак, има исклучоци нели и ти можеби си токму исклучокот, ама едноставно никогаш не може со сигурност да се тврди што точно се случило. Во секој случај ти посакувам лесна бременост и најубави авантури со бебчето. Исто така, тврдење дека можеш да познаваш повеќе луѓе кои забремениле на тој начин просто статистички е невозможно, ниту на било кој друг начин издржано. @TajnataSlikarka јас имав редовен циклус и редовна овулација како по календар. Забременив на 4 ден од менструација, оти баш тогаш овулацијата решила да се помести и поклопи. Сексот без заштита секако е ризичен, ама предсемената е најмалиот ризик во процесот. Сепак нареден пат користете заштита.
@Yowannty и јас пред да забременам не верував дека е можно, но ете се случи. Неможам да тврдам дека 100% е тоа. Но, кога си ги поврзав работите колку пати имавме односи тој период ми стана јасно кога сум забременила. Фала ти инаку, второ бебе ми е. Таткото некако не беше некако спремен за второ,ама кој го праша него Само да се надоврзам, дека мене ако ми се случило не значи на секој ќе му случи. Само сакав да посочам дека има минимални шанси, но не и невозможни. Ако не сте спремни за бебе, користете заштита.
Mene denes pak mi dojde samo malku i kafeavki tocki nekolku i na brisene so toaletna ova prvpat mi se slucuva ne znam moze posle poragjaj e taka ili? Jas vo Mart se porodiv . Prva mens. Mi bese na 25.05 Juni nemav posle na 22.07 i eve sega pak nisto samo kafeavo ? I dali moze ova od sto dojam da mi zakasni da se poremeti sve? Pozz
Има врска тоа што доиш. Хормоните кои го овозможуваат доењето, може да предизвикуваат касна овулација или воопшто да ја нема и последователно нередовен циклус. Дури и кај жените кои не дојат, циклусите може да се нередовни додека организмот се опоравува од раѓањето. Јас, првиот пат добив по 40 дена од кога се породив и покрај доењето, а по второто порување, тек еден месец откако престанав со доењето. Значи, и еден организам различно реагира секој пат, така да, ич не се секирај, сé е тоа нормално. А иначе и додека доиш може да забремениш, треба чување ако не сакаш да забремениш и обратно .
Mozno e ova mi bese prva bremenost pa zato ne znam kako so menst. Ete denes ima i krv malku ama ima znaci mi doagja. Znam deka iako dojam moze da zabremnam ama tesko e pored mene zasto jas se trudam od Maj ama nisto Mnogu sakam pak za da ne se golema razlika megu sebe a i jas ima 31 god. pozz
Daj boze fala ti za odgovorot Ps: moeto bebule denes prv pat vaka po 4 i pol da stane i aktiven hahah pisti se smee neznam sto uste a mene dusa mi spie hahaha dosega eve 5 meseci ne stanal ama sa sekogas ima prv pat pozz do site feminki ve