Zdravo jas sum nova sakam da prasam kako e ova so menst.jas nemozam da svatam gi imam redovno obicno na 22 i na 28 den mi idet ama evo veke 4. 5 dena sto mi kasnat a imav odnos so svrsenikot i predhodnata menst i od koga mi zavrsi i sega pred da mi dojdat.
Pa da pocekam uste malku sto znam mozebi i da ne sum samo eto me cudi sto naduen mi e stomakot veke dve nedeli taka cudno se osekam
Денес имам покачена телесна температура за 0,4 од просечната моја температура кога станав имав ко мачнини да ми де повраќа но не повраќав пиев кафе и се смири сето тоа, е сега у предело на карлицата имам болки меѓутоа вчера го повредиб грбот и вечерта пиев за болки кетонал. Уште ме бомбандираат мисли да не се има сличено нешто ми се чини ќе се побркам од мислења
Рано е за тест, најрано на 5ти можеш да направиш. Сега психата ќе ти прави разни симптоми, пробај некако да ја контролираш.
Da prasam dali e mozno ako sum probala na oplodeni denovi za bebe da iam pak dobieno iako moze sum bremena? Mojata drugarka iako bese isto taka bremena do sledniot cikluspak imase dobieno veke eve sega e 8mesec?
Па може, ама тоа не е исто како нормална менструација, нешто по оскудна е, не може да е многу обилна, а и пократко ќе трае.
Не може да добиеш менструација ако си бремена, во никој случај. Некои жени крварат во бременост и мислат дека добиле менструација. Ама тоа крварење е само крв, не е менструација (неискористена јајце клетка). Ако си добила менструација, не си бремена сигурно. Ако си бремена, не било менструација, туку крварење кое некои жени го имаат во бременост.
Da znam, ali mozno e bidejki kaj drugarkava ona bese bremena ama pak imase ciklus i taka ostana trudna. Ama ke vidam ke odam na lekar kaj maticniot pa ke vidime sto e rabota
Другарка ти немала сигурно циклус ако била бремена. Значи не е можно да имаш менструација ако си бремена. Другарка ти имала крварење во почетокот на бременоста, не менструација. Ако беше тоа можно, ќе можеше да забремениш дури си бремена, едно бебе ќе ти беше 3 месеци, друго бебе 1 месец. Многу популарен мит е дека можеш да имаш менструација дури си бремена, ама неточен
мислам дека сум параноична повеќе него ли што тоа би сеслучило да се остануваше од еднаш без заштита во неплодни денови со предсемена течност бремена до сега земјата ќе имаше над 10 билиони луѓе, тоа што ми се има покачено температурата е ради плодни денови и ги имам симптомите за плодни денови како секогаш така да стојам на твоето мислење дека 99.9 ќе резултира у негативен тестот
Ajde seznajki da ve prasam za mislenje. Ciklusot mi docni 5 dena, veke dve nedeli spijam na pladne i se osekam podueno, da ne recam kako tempirana bomba sum. Minatata nedela imav bolki kako za dobivanje, no ne dobiv. Veke edna nedela cudni gadenja, povrakanje 1-2 na den. Pred dva dena napraviv test koj bese negativen, a denes kafeav iscedok . Ajde dajte nekoj sovet i mislenje
Ист совет како @Mantub можам да ти дадам. Тест преку крв и ќе знаеш за сигурно дали си бремена или не.
Devojki sovet moze li gi imav na 1 predhodniot mesec trebase na prvi septemvri da mi dojdat no denes sme 2 i seuste gi nemam a nekoja nedela pred ova imad kako rozevkav kafeav iscedok dali mozi da napravam test ke mi pokaze li rezultat ili rano e uste ?
Претходниот месец на 1ви август ти била последната менструација? Ако ти била на 1ви, тогаш следната би требало на 29ти август да ја добиеш, после 28 дена, а не на 1ви септември. Што значи ти доцни 4ти ден и ако си бремена, би требало да покаже на тест, можеш да направиш.