Zdravo zenski znači vaka imav ciklus na 3ovoj mesec a odnosi na 11 zastiten no se skina kondomot... Vo zabluda sum koga da napravam test
Здраво девојки. Денес повторно направив тест clearblue. Дали гледате бледа црта или јас само си замислувам.
Ако е позитивен тестот ќе има плус, а ако е негативен минус. @kika.dragan и мене ми се гледа бледа линија.
Здраво, според резултатите бета хцг е 513,80 според ова значи сум 3та или 4та недела... Се збунив ги зедов излегов и не прашав ниту дали е позитивен ниту ако е која недела е, сега сум веќе дома и се нервирам?
Во право си. Сега ми помина нервозата. Бев загрижена дали е позитивен, тестот излезе позитивен, сега ги чекав овие резултати од крвта ама дека ги пишува само вредностите, а не Позитивен/Негативен и затоа се загрижив малку.
Честито и не се нервирај! Според тоа колку ти доцни, тестот од некни и бета вредноста денес, веројатно си околу 5 недели по последна менструација или три по овулација и терминот ќе е отприлика крајот на мај. Меѓутоа, сега е рано и по бета вредноста не се одредуваат неделите, кога ќе порасне доволно бебенцето да може да се мери, преку ултразвук ќе ти кажат до каде си точно со бременоста.
Не пишува позитивен/негативен туку висина на бета. Твојава висина е соодветна на 4-5 недела. Бремена си, честитки и биди си мирна и опуштена, за недела две ќе си ја видиш точката на ехо.
Јас на 4 дена доцнење со бета 300 родив здрава права ќерка. Ич нема потреба од нервоза, бремена си, нека ти е со лесно На гинеколог најрано наредна недела
Фала ти многу. Нека е жива и здрава. Веќе имам за денес закажано попладне па ќе видиме за понатаму како ќе ми закаже.
Zdravo.Koga najrano mozes da napravis test po rizicen seks, koj so sigurnost ke pokaze dali sum bremena?