Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    fala ti, makar sto i ja mislam deka kaj i da e ke dobijam zasto simptomite se tuka, ama ajde poveke sreka sledniot mesec

На LadyD_ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    823
    Ќе останеш ич да не му ја мислиш, ако се е во ред со двајцата. Треба баш денот да го погодите односно моментот, и јас се трудев неколку месеци па се фати кога му се сакало :angel:

Тебе невена ти посакувам I I

Последна измена од модератор: 30 септември 2020
    На thelittle17, LadyD_ и nevenask им се допаѓа ова.
  3. LadyD_

LadyD_ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2020
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    daj boze da bide sega naredno ke pijam klomifen taka mi rekoa inaku se ni e vo red samo glavata ni e problem go mislime :D

На thelittle17 и IJAE им се допаѓа ова.
  4. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.026
    Девојки направив тест негативен е на 3 дена доцнење а 14 дена од однос.Да чекам уште или изгледа нема бременост?

5. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Веќе треба да покаже на 3 ден доцнење, ама ете почекај за секој случај да видиш, ако не добиеш уште некој ден, направи пак тест. Со среќа.

На Sofi.ja и ivance.. им се допаѓа ова.
  6. malechkataaaaaa

malechkataaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Devojki zdravo,nova sum na forumov i bi sakala da ve prasham neshto:DPosledna menstruacija mi e na 12.09 a na 27.09 imavme odnosi so deckoto i prvo svrshiv jas pa potoa toj vo mene a kako shto proveriv i tie denovi mi bile ploden period.Koga se vrativ doma na brishenjeto imav mnogu malce krv ama epten malce..eve deneska osetiv i deka pochna da me boli stomakot dole vo dolniot del..shto mislite vie:D:Dhelpppp​

7. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.634
    Што има да мислиме, нека ти касни па направи си тест

8. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    461
    Не знам која е соодветна тема за мојата мака па ако знае некој да прашам и овде. Имам мал проблем доколку некој може да ми помогне. Од овој месец почнавме да се обидуваме за бебче со вереникот, но мислам дека ми се појави повторно кандида. Ја имав пред 3 месеци која тогаш ја излечив гиникологот ми потврди дека можеме да почнеме со обиди, но денес повторно приметив зголемено бело прање и чешање надворешно па се плашам доколку дојде до бременост да не се појават некои компликации. Може кандида да наштети на плодот? Имам преглед дури на 26ти октомври зошто докторот ми е на одмор моментално, па да одам веднаш на итна оти не сум во мк или нема простор за паники? Инаку пред околу 5-6 дена имав овулација, а очекувам да не добијам за 10 дена. Ви благодарам

9. malechkataaaaaa

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Sekako toa ama sakav da prasham dali ima golemi mozhnosti za bremenost

10. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    3.967
    Најголеми.

11. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    5.923
    Како виде дека тоа ти биле плодни денови? На колку време добиваш? Ако навистина било околу овулација шансите за бременост се големи.

12. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.567
    Здраво девојки. Требаше да добијам на 29ти, меѓутоа сеуште ми доцни (што никогаш ми се нема случено, освен кога бев бремена). Вчера правев тест излезе негативен. Цел месец не бевме "вредни" единствен однос ни беше на 10ти, што значи дека би требало да покаже на тестот. Прашање ми е дали и покрај негативниот тест постои шанса за бременост? Не планираме друго дете и навистина не знам што да мислам веќе, никогаш не сум имала проблем со циклусот.

13. Timeless

Timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    339
    Јас добив бело прање и надворешно чешање недела после овулација и тоа подоцна испадна како симптом на бременост. Сега сум веќе 18 недела. Се чудев премногу бидејќи немав многу одамна добиено никаково бело прање и одеднаш добив. Ама ете испадна дека ми е единствениот симптом на бременост што го имав. Подоцна кога ми каснеше правев тест и испадна позитивен. Чешањето траеше во почетокот околу 2 недели и исчезна, а бел исцедок остана да имам и понатаму секој ден по малку ама без чешање и без мирис и тоа е нормална појава од зголемено ниво на естроген.
    Ова е мое искуство, ти посакувам да се израдуваш наскоро.

14. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    461
    Дај боже да е тоа причината, ти благодарам. Со лесно бременоста тебе гали меше :inlove:

15. malechkataaaaaa

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Pa ima redovna menstruacija..Ili den dva pred 12ti ili den dva posle..za plodnite proveriv na femina sho e kalendarot na plodni denovi i toj period mi go dade kako ploden

Прикачени фајлови:

16. Little girl

Little girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    66
    Здраво. Во последен период, односно последните неколку месеци имам нестабилен циклус. Претходните 2 месеца добивав по двапати, а во септември не добив ниту еднаш. Последен пат имав на 24 август, ми заврши после 7 дена и толку. Со дечко ми имаме заштитен однос, но се случува и без заштита, но никогаш не свршил во мене. Правев и тест пред 2 дена беше негативен. Закажав на гинеколог во вторник. Но, цело време се нервирам и мислам на тоа. Дали има шанси да сум бремена.

17. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Нередовниот циклус може да се должи на повеќе работи. Најубаво најбрзо што можеш да си отидеш на гениколог да провериш што е. А шанси за бременост, реално има секогаш при незаштитен секс.

На Bella_Stella и Little girl им се допаѓа ова.
  18. Милана789

Милана789 Нов член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    вака сакам да ве прашам нешто веке денес ми касни 2 дена но немам никакви симтоми оној месец ми дојде на 3 а јас имав незаштитени односи но не сврши во мене немавме втора рунда незнам што да правам ве молам помогнете секогас ми довагсше порано но сега ми касни а не бев во плодни денови кога имавме односи на 25

19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Направи си тест.

20. Милана789

Милана789 Нов член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    вака сакам да ве прашам нешто веке денес ми касни 2 дена но немам никакви симтоми оној месец ми дојде на 3 а јас имав незаштитени односи но не сврши во мене немавме втора рунда незнам што да правам ве молам помогнете секогас ми довагсшепорано но сега ми касни а не бев во плодни денови кога имавме односи на 25