fala ti, makar sto i ja mislam deka kaj i da e ke dobijam zasto simptomite se tuka, ama ajde poveke sreka sledniot mesec
Ќе останеш ич да не му ја мислиш, ако се е во ред со двајцата. Треба баш денот да го погодите односно моментот, и јас се трудев неколку месеци па се фати кога му се сакало Тебе невена ти посакувам I I
daj boze da bide sega naredno ke pijam klomifen taka mi rekoa inaku se ni e vo red samo glavata ni e problem go mislime
Девојки направив тест негативен е на 3 дена доцнење а 14 дена од однос.Да чекам уште или изгледа нема бременост?
Веќе треба да покаже на 3 ден доцнење, ама ете почекај за секој случај да видиш, ако не добиеш уште некој ден, направи пак тест. Со среќа.
Devojki zdravo,nova sum na forumov i bi sakala da ve prasham neshtoPosledna menstruacija mi e na 12.09 a na 27.09 imavme odnosi so deckoto i prvo svrshiv jas pa potoa toj vo mene a kako shto proveriv i tie denovi mi bile ploden period.Koga se vrativ doma na brishenjeto imav mnogu malce krv ama epten malce..eve deneska osetiv i deka pochna da me boli stomakot dole vo dolniot del..shto mislite viehelpppp
Не знам која е соодветна тема за мојата мака па ако знае некој да прашам и овде. Имам мал проблем доколку некој може да ми помогне. Од овој месец почнавме да се обидуваме за бебче со вереникот, но мислам дека ми се појави повторно кандида. Ја имав пред 3 месеци која тогаш ја излечив гиникологот ми потврди дека можеме да почнеме со обиди, но денес повторно приметив зголемено бело прање и чешање надворешно па се плашам доколку дојде до бременост да не се појават некои компликации. Може кандида да наштети на плодот? Имам преглед дури на 26ти октомври зошто докторот ми е на одмор моментално, па да одам веднаш на итна оти не сум во мк или нема простор за паники? Инаку пред околу 5-6 дена имав овулација, а очекувам да не добијам за 10 дена. Ви благодарам
Како виде дека тоа ти биле плодни денови? На колку време добиваш? Ако навистина било околу овулација шансите за бременост се големи.
Здраво девојки. Требаше да добијам на 29ти, меѓутоа сеуште ми доцни (што никогаш ми се нема случено, освен кога бев бремена). Вчера правев тест излезе негативен. Цел месец не бевме "вредни" единствен однос ни беше на 10ти, што значи дека би требало да покаже на тестот. Прашање ми е дали и покрај негативниот тест постои шанса за бременост? Не планираме друго дете и навистина не знам што да мислам веќе, никогаш не сум имала проблем со циклусот.
Јас добив бело прање и надворешно чешање недела после овулација и тоа подоцна испадна како симптом на бременост. Сега сум веќе 18 недела. Се чудев премногу бидејќи немав многу одамна добиено никаково бело прање и одеднаш добив. Ама ете испадна дека ми е единствениот симптом на бременост што го имав. Подоцна кога ми каснеше правев тест и испадна позитивен. Чешањето траеше во почетокот околу 2 недели и исчезна, а бел исцедок остана да имам и понатаму секој ден по малку ама без чешање и без мирис и тоа е нормална појава од зголемено ниво на естроген. Ова е мое искуство, ти посакувам да се израдуваш наскоро.
Pa ima redovna menstruacija..Ili den dva pred 12ti ili den dva posle..za plodnite proveriv na femina sho e kalendarot na plodni denovi i toj period mi go dade kako ploden
Здраво. Во последен период, односно последните неколку месеци имам нестабилен циклус. Претходните 2 месеца добивав по двапати, а во септември не добив ниту еднаш. Последен пат имав на 24 август, ми заврши после 7 дена и толку. Со дечко ми имаме заштитен однос, но се случува и без заштита, но никогаш не свршил во мене. Правев и тест пред 2 дена беше негативен. Закажав на гинеколог во вторник. Но, цело време се нервирам и мислам на тоа. Дали има шанси да сум бремена.
Нередовниот циклус може да се должи на повеќе работи. Најубаво најбрзо што можеш да си отидеш на гениколог да провериш што е. А шанси за бременост, реално има секогаш при незаштитен секс.
вака сакам да ве прашам нешто веке денес ми касни 2 дена но немам никакви симтоми оној месец ми дојде на 3 а јас имав незаштитени односи но не сврши во мене немавме втора рунда незнам што да правам ве молам помогнете секогас ми довагсше порано но сега ми касни а не бев во плодни денови кога имавме односи на 25
вака сакам да ве прашам нешто веке денес ми касни 2 дена но немам никакви симтоми оној месец ми дојде на 3 а јас имав незаштитени односи но не сврши во мене немавме втора рунда незнам што да правам ве молам помогнете секогас ми довагсшепорано но сега ми касни а не бев во плодни денови кога имавме односи на 25