Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Купи си тест

2. October20

October20 Истакнат член

Здраво женски, дали сте добиле негативен тест па отпосле да поновите и да е позитивен? Првиот ми беше невалиден после 1 ден каснење, вториот после 4 дена негативен. Ми касни веќе 5 дена. Циклусот ми е 33-34 дена, а денес ми е 39 ден. Немам никакви симптоми на добивање... Ве молам за искуства..❤

3. jarec6

jarec6 Популарен член

Може да се случи вака зошто се зависи кога си отанала бремена (нели ако си останала).Оди преку крв провери си најубаво

4. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Јас после 8 дена каснење имав 2 негативни, после 14 дена имав позитивен. Касна овулација, мојата беба е зачната на 28 ден од циклус.
    Ти посакувам позитивен тест и не губете надеж, чуда се случуваат кога најмалце очекувате.
    :hug::hug:

thelittle17 likes this.
  5. Loverrrr*

Loverrrr* Активен член

Сакам да прашам, дали може да се забремени ако само сте ги допирале гениталиите, притоа дечкото свршил претходно при орален секс и од тогаш уринирал два пати во рок од околу 1 час, а допирот на гениталиите се случил после второто уринирање И дечкото не свршил за време на допирањето на гениталиите Знам дека е банално и нелогично, ама да си прашам. Фала на одговорот однапред.

Last edited: Oct 5, 2020
  6. jarec6

jarec6 Популарен член

Не

Loverrrr* likes this.
  7. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Девојки денес ми е 27ми ден. Обично добивам од 26-28ми ден, сабајле имав исцедок со кафеави конци а вечерта зголемен вагинален исцедок.Тоа значи дека ми пробива :( има шанси за бременост или се лажам? Сакам да се утешам малку ама изгледа ќе се разочарам и тој месец :(

8. Teateodora

Teateodora Истакнат член

Здраво ме интересира јас имав спонтан абортус точно на 6 март го изгубив а пред да останам бремена правев биопсија али ни еден доктор не ми кажа да се пазам послен тоа сум требала 6 месеци да се пазам да не останам бремена а јас сепак останав бремена бев бремена 2 месеци кога го изгубив не ме чистеа пошто јас не дозволив тогаш докторот што ме гледасе ми кажа дека можам со инекци да се исчистам од све тоа сеа послен спонтаниот абортус никако неможам да останам бремена правев секакви испитувања се сум чиста еве веќе ми доцни еден месец требаше да добијам на 20.09 ама ништо нема направив тест за бременост негативни се а имам јаки болки кога ке добиеш такви болки што неможам на нозе да стојам имаме однос не се пазиме секогаш кога и да имаме сврсува у мене па сакам да ме соверувате или пак нешто да ми кажете што да правам и све

9. M1234

M1234 Истакнат член

Здраво. Ми доцни 3 дена.Кога е најдобро да се направи тест, наутро или може и во текот на денот?Имам некако болки во долниот дел на стомакот, зголемено мокрење и мала вртоглавица.Што мислите дали сум бремена?

10. Teateodora

Teateodora Истакнат член

Mozes i vo tekot na denot da napravis test a dali ti se povrajka jas obicno koga vejke ne dobivam odma idam kupuvam i pravam test

11. M1234

M1234 Истакнат член

Ми се гади и имам исто така главоболка

12. Teateodora

Teateodora Истакнат член

Epa ne cekaj odi kupi test i proveri se ili pak odi na ginekolog za sigorno on tocno ke ti kaze sve

13. M1234

M1234 Истакнат член

Секако ке купам денеска тест, но сакам да покаже сигурно, да не се разочарам.Ке пишам кога ке го направам

14. Teateodora

Teateodora Истакнат член

Nikogas ne gubi nadez sekogas veruvaj u sve kako gospod nikoj ne e cekam odgovor ti posakuvam sve najdobro

15. M1234

M1234 Истакнат член

Фала ти на подршката ❤

16. M1234

M1234 Истакнат член

Teateodora likes this.
  17. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Мене позитивен тест ми покажа по само 1 ден како ми каснеше. А недела дена претходно ме болеше стомак како за добивање,а тестот го направив наутро со првата мокрача

18. Teateodora

Teateodora Истакнат член

Mene isto taka mi bese samo sto jas nemav bolki ama mnogu me terase na spinje se osejkav omalaksana mene dobienot mi trae 4 dena samo a koga ne dobiv napraviv odma test i mi se pokaza pozitiven bev na doktor i mi kaza deka sum a povrakanje nemav a dali bese na doktor on ubavo bi ti kazal sve kaj sekoja zena bremenosta e razlicna ne sme site zeni isti nekoj imat bolki nekoj povrakat na primer jas samo spiev i se osejkav omalaksana nisto drugo

19. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

На гинеколог отидов една недела после тестот бидејќи знаев дека е рано и за сигурно почекав некој ден за да може да се види на ехо. Кога отидов на гинеколог ми отврди дека сум 7ма недела бремена.

20. Teateodora

Teateodora Истакнат член

Epa dobro nekoj ne veruvat u testot mnogu na primer jas ne veruvav u testot ne bev sigurna pa zatoa otidov na doktor mene mi kaza deka plodot mi bese dva meseci

MorskaSirena likes this.