Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    тесто преку крв можи да се направи секаде? или мора на гинеколог и дали од вена треба д ами зема крв?

2. Aleksandra992

Aleksandra992 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Помош околу тест за бременост.

По колку време од одностот ти се појавуваат синптоми дека си бремена и кога можиш да провериш со тест.. ВЕ МОЛАМ нека ми одговори некој.. Фала

3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Од вена се зима да. Прават во скоро сите приватни клиники. Јас правев во Систина ( по не знам кој пат го кажувам ова :lol: ) 400 денари ме чинеше и за 15 минути имав резултати :)

4. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    после две недели од ризиќниот однос може да се направи тест..
    а симптомите кај секоја жена различно се појавуваат, а и слични се како оние од ПМС.

5. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Можеш да провериш по околу 8 дена од односот ако проверуваш преку крв, а по 14 дена од односот ако проверуваш преку урина, но има и еден нов тест кој покажува по само неколку дена од односот ( исто тестот е преку урина) а за симптоми мислам за околу 3-4 недели не сум баш сигурна :D

6. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    значи можам да појдам кај матчната и да и кажам дека ми касни и дека сакам крв да ми зема така

7. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    нема потреба од идење кај матична :D не ти треба ни упат ни ништо, сега не знам од кој град си , ама ете иди во систина , или ремедика било која, идеш кажуваш дека сакаш тест за бременост да направиш , одиш во лабораторија , те боцкаат и за 15 минути ти ги даваат резултатите. :)

8. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Шекерче ... дај олабави се. Девојки таа немала незаштитен однос, со кондом имале односи, не ни свршил во неа. Си направила филм да не пукнал кондомот, неколку страни претходно има напишано ...
    18 години имаш бе девојче, деца така ли се прават од плукни залепи, ај да си имала незаштитен однос ајде де, ама 10 страни уназад ја полниш темава со панични мислења ...
    Менструација може од се и сешто да касни. Буквално од се и сешто. Можеби имаш цисти, можеби од промена на климава ... а можеби и само можеби од нервоза, пошто мислам дека последниве 10 дена психата ти е начисто пореметена.
    Олабави се. Зарем мораш со мајка ти да одиш на гинеколог? ЈАви се, закажи и оди сама.
    И јас бев прв пат сама на моите 17 години. Таму не колат.
    Доволно си возрасна за да знаеш во што си се впуштила кога си почнала да имаш односи.
    И ајде еден тест да се згреши, два теста да згрешат, ама 5 теста правени според прописот не може да згрешат.
    И вака што и да ти кажеме џабе е, јас не можам од овде на ехо да те видам дали си или не си трудна.
    Според мене не си и немаш причина за грижа.
    Луѓе со години рпават деца и не можат да направат, а ти секс со кондом си имала и пак две недели плачеш.
    Соземи се и превземи нешто.
    Нека дојде дечко ти со тебе на крај краева ако не си способна сама да одиш.
    Има и бесплатни гинеколошки клиники, можеш и приватно да си платиш и никој нема да знае дека си била на гинеколог.
    По сите стресови што му ги задаваш на организмот, само психа те мава.
    И претходно ти кажав, на психичка база сега ќе осетиш и водењакот како ти пука.
    Решението се знае. Од кукање на форум и прашување секој ден нема ништо да добиеш. Земи ги работите во твои раце и среди се.

На Meggy, thelittle17 и anastasijaki им се допаѓа ова.
  9. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    :) па кај матичната има лабораторија затоа така пишав :)
    само што ке се опуштам и повторно ке прочитам на форумов нешто како што напишаја дека можи да покажува тестовите негативен резултат а да си бремена и ете ми нервози повторно

10. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    e де значи колку поише се нервираш толку поише си ја влошуваш ситуацијата.опушти се тедибеар се убаво ти кажа !

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.737
    Допаѓања:
    145.159
    Абре шеќерче дај смири се.
    Јас сум сигурна дека ќе добиеш, а ова каснење ти е само од психата.
    Па јас читајќи можам да приметам дека си многу растресена, а вака во себе кој знае каква психа те мава.
    И да :!: каснењето на психичка база е едно од најчестите, ете им се случува и на жени кои се обидуваат за браменат- со надеж дека се бремени, а и на они како тебе кои паничат и им е рано за бременост.
    Соземи се, среди се и немој да мислиш само на тоа, проверуваш на секои 5 мин дали имаш добиено, сигурно досега имаш испрочитано уште триста глупости и си правиш филм во глава.
    Значи сте имале ЗАШТИТЕН однос, а не НЕ ЗАШТИТЕН- е во овој случај се крева паника.

12. Aleksandra992

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Дали можи да ми кажи некој по колку време од односот добиваш симптоми дека си бремена и по колку време можиш да провериш со тест.. оти многу сум исплашена.. испив апче Норлево 30 мин после одностот.. (можно е, не е можно) Фала

13. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    ДОООООООБББИИИВВВВВВВ!

Алелуја.

Немав прашано тука, зошто како би знаеле дали сум јас трудна :^) , ама да си кажам дека добив, и се израдував и тоа.

Јес. :rock:

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Оди на предходната страна ти одговорив :!: дај гледајте малце нe само прашувајте :fubar:

15. muckaaaaa

muckaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Значи вака.. со дечко ми имаме односи и без кондом но тој никогаш не свршил во мене.. Требаше да ми дојде на 21 но сеуште ми нема дојдено а ме болат и градите и стомакот :worried: Пред две недели бев во др град и бев настината па 2-3 дена имав и кафеникав исцедок .. Можно ли е поради тоа да ми касни и поради промена на клима? Пред 2 дена направив тест за бременост и беше негативен , но сеуште сум под стрес !
    паа .. што мислете вие? :|

16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.737
    Допаѓања:
    145.159
    A да си направиш уште еден тест или најсигурно тест преку крв и ќе имаш резултати со 100% сигурност.
    Друго незнам да ти кажам ... Сепак сте имале еден вид незаштите однос.

17. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    мислам едка не си и јас имам редовно секс без заштита. Може да ти касни како што си кажа од настинка или од промена на клима или можеби си под стрес.

18. muckaaaaa

muckaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Денес направив повторно тест и беше негативен.. уфф ми олесна .. може од што сум под стрес ми касни ..

19. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    Сигурно. Уживај не си бремена ќе ти дојде шо се секираш :D

20. Aleksandra992

Се зачлени на: