Некако за второ тешко оди, за прво од прва фати, за второ 10 месеци се обидуваме и без успех сеуште. Изгледа ако не се мачиш за прво за второ и обратно
баш така , јас со прво се помачив две години и нешто, позитивните тестови не беа проблем ама добивав после неколку дена од каснење. Сега за второ веќе вториот месец добив позитивен тест ама уште ми е страв дур не отидам на ехо...
Здраво девојки, ќе ве замолам за консулација и мислење бидејќи сум исплашена Вчера имав односи без кондом при што во просторијата беше темно и односот беше под кебе, при свршување дечко ми тврди дека го извадил надвор и тогаш свршил на газот каде што и имаше сперма, јас се избришав со кебе и кога отидов во wc да се туширам имав бела течност околу вагината. Не знам што да правам дали има шанси за бременост иако дечко ми вика дека свршил на газот не внатре, белата течност е од моето свршување? Ве молам за одговор
Прво кој ден од циклус ти е? Второ не кревај паника и за вака да не се стресираш и да се чудиш дали свршил надвор или не, имај си заштитени односи. Очигледно не му веруваш доволно на дечкото. Шанси за бременост има секогаш при незаштитени односи.
Na 30ti mi pomina ciklusot, toj tvrdi deka svrshil nadvor i mi veli da ne panicam bidejki e siguren, a belata tecnost bri brisenje e vaginalna odnosno od moeto svrsuvanje.
Imam prasanje, dali e sekoj pat pisano pravilo deka mora da se pojavat veni na gradite za da znaeme dali ima sansi seka se slucilo zacnuvanjeto
Хм прв пат слушам за бела течност од жена. Јас цел живот имам проѕирна. Односот ти бил во потенцијални плодни денови, баш на средината од циклусот. Како што кажав погоре, шанси при незаштитен однос секогаш има. Почекај 2 недели и направи тест, ние тука не можеме да знаеме.
Dali e mozno da sum bremena mi kasni 12dena menstruacija nikogas mi se nema sluceno da mi kasni dolg period imam redovna menstruacija napraviv test mi pokaza dve crti