Здраво на сите, нова сум тука но за сега добро се снаоѓам. Сакаме дете со мажот ми, и имам едно прашање, дали тој треба целосно да сврши во мене, бидејќи сум слушнала малку треба од спермата за дете. И тој целосно сврши во мене, а остатокот од спермата не излезе, или јас не сум приметила, не знам. И така пробавме 2 пати во рок од 5 дена, е сега и прашањето ми е, да не биде некој проблем што 2 пати свршил во мене. Ви благодарам!
Треба целосно да сврше спеемата сама ќе ди истече и најдобро е секој втор ден да пробувате бидејки не знаеш кога ти овулацијата.
Dali mora sekogas da ima simptomi koga ste ostanale bremeni.Mi kasni veke 8 dena, no osven bolka vo gradite i mali bolki vo jajnicite, nema nisto drugo.Utre ke pravam test, pa se nadevam deka ke e pozitiven.
Да,ако се потрефи може и од многу малку сперма да се фати бидејќи милиони сперматозоиди се исфрлаат а само еден ја оплодува јајце клетката. Ама пак ако беше толку лесно досега немаше да не има толку тука со мака мачење за забременување А нема никаков проблем зошто да има, така само се зголемуваат шансите за забременување. Со среќа да си ги видиш скоро двете цртки.
Секој организам е различен може а и не мора да има симптоми. Направи си тест утре со прва мокрача. Со среќа да си видиш тоа што посакуваш.
Здраво на сите ми доцни 2 дена имам температура 37 болки на градите чудна константна болка во кичма која се протега и напред Се обидуваме за бебе веќе некое време, дали некој има слични симптоми....
Најубаво да си направиш тест за бременост, штом ти доцни два дена ќе ти покаже втора линија ако има бременост.
Симптомите на почеток се слични како за добивање, или може да немаш никакви симптоми или може да имаш сосем трети. Без тест никој не може да ти потврди
isto bev kako tebe, sega sum bremena, mislam deka temperaturata mi bese prv znak, cela nedela kacuvav 37,a za gradite ic ne pravam muabet, me kinea od bolka. ti posakuvam da ti se ispolni zelbata
Daj boze nekako epten cudni simptomi 37 si vikam da e nastinka ke imam drugi simptomi samo kicmata jajnicite i taka kako da me zgazila kola utre ke napravam test pa ke vidime