Zdravo do site! Potrebna mi e pomos i mislenje. Vo momentov sum nadvor od MKD i vo zemjata vo koja prestojuvam nemam zdravstveno osiguruvanje, a i ne ni mozam na privatno da napravam kontrola ili da napravam labaratorija za da mozam da utvrdam preku krv dali sum bremena ( potreben mi e upat ). Vo poslednite dve nedeli gi imav site simptomi koi ukazuvaat na rana bremenost na primer bolki vo dolniot del od stomakot, navecer mokrenje, ne bev vo moznost poveke od 15 min da izdrzam na noga i drugo. Od zavcera tie simptomi mi isceznaa. Ciklusot veke mi docni 5 dena ( mene sekogas mi e redoven, duri i predveme mi doagja). Tri dena pred ciklus i eden den po docnenje napraviv test. Testovite pokazaa bleda linija ( znak za pozitiven ). Denes napraviv nov test kao zemav poskap i pojak brend, no vtora linija ovoj pat ne se pokaza. Dali stanuva zbor za lazen test koj ne moze da ja detektira bremenosta ili moeto telo ne mozelo da go zacuva plodot? Vi blagodaram odnapred!
Devokji ve molam za sovet trebase da dobijam na 7mi ovoj mesec mi docni 5 dena napraviv test izleze negativen a na 5ti ovoj mesec me bolese mnogu stomakot kako za dobivanje cel den i vecerta poslemokrenje se izbrisav i imase na hartijata mnogu malku bleda rozeva linija i tolku bese povekje namase nisto ve molam za sovet dali e mozno da sum bremena
Ispitaj preku krv ili pocekaj i po 2dena napravi pak test, ti posakuvam da ti bide rezultatot kako sto posakuvas.
Кога најрано може да се виде бебето на ехо, тестот ми излезе позитивен бев на лекар веднаш, но докторот ме предупреди дека нема да се покаже ништо и стварно не видов ништо.Ми закажа термин дури после две недели.Последната менструација ми беше на 9.10
Па таман тогаш ќе видиш и ќе слушнеш срцева акција сигурно ќе си 7ма недела. А се гледа "точка" во 5та недела. Српи се штом тогаш ти закажил, уживај и гали меше.
Izvini mila moze ti zvoci smesno ova sto ke te prasam no sto e toa implantacija ak9 moze da mi objasnis
А дали е вообичајно да те болат и јајниците, од вчера осекам на периоди ми помине и пак почне, се плашам.
Да, нормално е доколку е краткотрајна и на периоди а ако е болката константна и пропратена со долготрајни болки и температура тогаш треба да посетиш гинеколог.
Zdravo na site, Jas sumnova vo forumov i gledam deka razmenuvate mislenja pa aj i za mene mala pomos. So partnerot veke dve god probuvame za bebe no nekako ne ni odi.se odlucivme da pocneme so insiminacija. Dodeka sobirav dokumenti za insiminacija bev na 3d 4d vo drzavna i tamu doktorkata sto me pregleduvase rece deka gleda nesto kako zacnato ama mn e rano da potvrdi. Mene plodni denovi mi bea minatata nedela od vtornik do petok. Dali e mozno stvarno da sum ostanala bremena. I kolku moze da se veruva na 3d 4d. Pozdravce
Испити бета преку крв така ќе знаеш дали си бремена. Дај Боже да си, додека си средувала документи се случило чудо, Господ е голем во најтешките моменти помага. Направи уште утре тест, обично 5та недела се гледа. Пиши што си направила. Со среќа
Девојки ве молам за помош. Дали тестот може да покаже лажно позитивен резултат? Воопшто не планиравме бременост со маж ми и никогаш не сврши во мене. После 7 дена доцнење само што направив тест од оној од 30 ден се покажаа две јако црвени црти. Незнам дали е ова можно??
Тешко, скоро невозможно. Лажен позитивен добиваат после абортус додека сеуште има хцг хормон во телото или при пиење одредени лекови ко дијазепам или хелекс и други, но најверојатно си бремена поради јако изразените црти.