И тоа како вешто знам, лојална сум и ми се допаѓаат моментите кога некој ќе ме одбере токму мене за да му олесни за некоја ситуација, кога ќе побара совет од мене и ќе почувствува сигурност за она што го кажал. Дури понекогаш ми се случува ако некој ми каже нешто ситно, што не би требало да го издадам, го заборавам за многу брзо време. Причина што чувам тајни е тоа што некој многу ме повредил со тоа што не ги чувал моите тајни, па добро знам какво е чувството на предавство. Не сакам луѓето околу мене да го почувствуваат истото што и јас.
Vo globala DA znam da cuvam tajni...e sega tuka mnogu faktori igraat uloga.Kolku mi znaci licnosta cija tajna ja cuvam,potoa stepenot na tezina na tajnata i red drugi faktori
Никогаш не сум била изневерена од другарка,со тоа што кажала некоја моја тајна. Сите другарки,па и другарки,ми се доверуваат со своитетајни,бидејќи имам стекнато доверба кај нив и можат да ми веруваат.Никогаш не сум кажала нечија тајна која ми била доверена со сигурност дека нема да ја кажам.
Да, дефинитивно. Иако понекогаш премногу зборувам, сепак кога некој ќе ми каже нешто, а притоа ми кажува дека тоа не смее да го дознае никој друг, тогаш така и ќе биде. За себе сметам дека сум доверлива личност, кога нешто е тајна, тогаш е тајна.
Да, дефинитивно. Иако понекогаш премногу зборувам, сепак кога некој ќе ми каже нешто, а притоа ми кажува дека тоа не смее да го дознае никој друг, тогаш така и ќе биде. За себе сметам дека сум доверлива личност, кога нешто е тајна, тогаш од моја страна е испочитувано.
Да се воздржувам некако инаку ми се има слученонда се испуштам пред некоја другарка или сестра ми ама не е за многу сериозни работи .. За нешто важно и сериозно си го чувам за себе.
не гледам корист ако му кажам на некој друг само ќе ја изгубам довербата и ќе го повредам оној кој ми ја кажал затоа не ги издавам