Дали феминките повеќе осудуваат или помагаат?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by butterfly.mk, Oct 26, 2013.

1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

А не дај Боже па да немаш поим од правопис и ниедно мислење да не ти е правилно пишано на кирилица, ќе те изедат како аждаји тука :( :x Значи страшна работа... :worried:

2. shz

shz Форумски идол

Кога како се. :D
    Но кога помагаат знаат навистина да помогнат и се доста хумани.

Rama and Meckicja like this.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Зависи кој но секогаш се тука да помогнат :l:

Dadusicka, Rama and WORRIED.BT like this.
  4. elimkd

elimkd Форумски идол

Мајтап си тераат дефинитивно

5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

I jas se soglasuvam so ova zatoa I primetiv oti moderator ite se poblago nakloneti prema odredeni clenovi I ova voopsto ne mi se dopaga

6. alexa_dimoska

alexa_dimoska Истакнат член

Интересна тема.
    Не можам да кажам дека исклучиво осудуваат или дека исклучиво помагаат. Како и секогаш, се водам според тоа дека секој е приказна за себе, иако имам впечаток дека осудувањето е многу повеќе распространето. Искрено понекогаш и го оправдувам тоа осудување, затоа што некои работи се стварно смешни и банални (не само за мене, туку за поголемиот дел) за да се постават како проблем на форумов, но нема да откривам премногу детали и да посочувам примери (иако ги има многу), за да не ставам никого во незгодна ситуација или пак да навредам.

Но, постојат и такви луѓе кои поради непознати причини решиле да се доверат токму тука и на кои навистина им треба помош, така што ваквите најчесто знаат да бидат мета на исмејување или играње мајтап и жал ми е што е тоа така. Во секој случај, тој што си игра мајтап со таквите, јасно покажува каков човек е длабоко во себе.

7. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Форум е, нормално дека феминките многу често се наоѓаат на помош и даваат корисни совети, но осудувањето е проблем и тоа како луѓенца. :tmi: Особено во темата за модни критики, да не коментирам, ама. Wow.

Како беше поговорката... три пати мери - еднаш цитирај. :rofl:

stevemila, RoseRain, "Zoki" and 3 others like this.
  8. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Има некои кои и помагаат но по голем дел осудуваат.
    Има една група од неколку феминки често можат да се сретнат во нормални теми а табу теми за нашево поднебје дури и напорни се за читање |(

Tanjamm, Dust, Meckicja and 6 others like this.
  9. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Имам искуства повеќе. Некои помогнале,некои осудувале, некои ме исмевале и веднаш ме класифицирале како што им одговарало.

Meckicja likes this.
  10. Caci55

Caci55 Истакнат член

Некои помагаат, а некои осудуваат. Кога се бара мислење, има такви што напаѓаат некој што нема исто мислење. Која е тогаш поентата на некои теми?

Meckicja and Feminka22 like this.
  11. Ciel

Ciel Популарен член

Некои помагаат, а некои осудуваат 50-50

12. Liu

Liu Популарен член

Веројатно поголем процент се тука за да помогнат на некому. Секоја приказна, проблем, случка може да биде различно сфатена од секоја личност и да разбуди најразлични чувства во неа. Тоа понекогаш донесува и осуда. Но пред се, тука сме да се поддржиме и да си помогниме. :D

candy.cane likes this.
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Јас сум тука да помагам.Сум добила помош во вид на информации,совети и поддршка од друштвото од ФМЌ.Постарите членови од клубот на 40 премногу осудуваат и напаѓаат,а модераторите не реагираат.

Feminka22 likes this.
  14. Animali

Animali Популарен член

Левел иронија општо во животот, не само на форумот: Велиме сите да се едуцираат, да се запознаат со нешто што не им е јасно, да прашуваат. Некој прашува нешто и добива одговор: "Срамота е да се прашува вакво нешто", "Kако тоа не го знаеш", "Aуу страшна неупатеност" :D

Инаку, јас би рекла помагаат. На посериозните прашања и на кого му треба одговор од конкретна област или помош, преовладува позитивна поддршка :)

Blue.Sky, candy.cane and Caci55 like this.
  15. Dust

Dust Game Over

Зависи.. ако некој некого реметел по темиве, гледам дека не си помагаат туку си добиваат осудување и ремет за возврат..
    Така е и во приватен живот.. ретко кој ќе му помогне на некој што пред тоа му забил нож во грб..
    Мене лично за што и да ми требало на форумов, се нашол некој да ми помогне..
    До тој степен што ми имаат помогнато и надвор од форумот...кој каде работи ми помогнал кога ми требало. И фала им најмногу :)

TeddyGrey, M&M, Animali and 5 others like this.
  16. newme

newme Истакнат член

Mislam deka poveketo osuduvaat ,se arogantni ili se ismevaat . Sekoja cest na isklucocite .
    Porano za mn raboti mislev " jas ova nikogas nema da go napravam/ dozvolam", " mene nema sansa vakvo nesto da mi se sluci" ...ama so tek na vreme sfativ deka na sekoj mozi da se sluci i najlosoto i najnevozmoznoto. I nikogas ne znaes kako e da odis vo cevlite na drugiot. Taka da jas licno se trudam da ne osuduvam ,a na tie so osuduvaat ednostavno ne mu posvetuvam vnimanie . Zal mi e za niv iskreno ,oti zivotot e pred nas i trkaloto se vrti .Pa ako se pronajdat vo slicna situacija i bidat isto tretirani ,mislam deka nema da mozat da go podnesat toa.

martovsko cveke likes this.
  17. smile:)

smile:) Популарен член

Зависи некои помагаат некои осудуваат зависи од феминките ама најголем дел помагаат

18. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Повеќе осудуват а има и доста сезнајки се па тие знаат и од одма те осудуват вреѓат не те остават да се доискажиш затоа ме нема да коментирам во некои теми тој што ми помогнал ми пишуват во порака

Ciel likes this.
  19. piksooki

piksooki Популарен член

Мислам дека секоја се обидува да помогне на свој начин.За некои од нив можеби сте се осетиле како да ве осудуваат но мислам дека не е така можеби мислат дека на тој начин всушност ќе допрат повеќе до вас.:wasntme:

Meckicja likes this.
  20. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Кога ќе се научиме да почитуваме туѓо мислење се ќе биде во ред.
    Може са се помогне. Ама кај нас знае само да се биде јак на зборови и да се вреѓа.
    Секоја чест на оние кои навистина се трудат да дадат совет и помогнат иако не се согласуваат со некого.