Форумџика на годината

Дали феминките повеќе осудуваат или помагаат?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од butterfly.mk, 26 октомври 2013.

1. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    Претежно помагаат, имам добиено многу корисни совети на форумов и фала им на сите, од :l:.
    Ќе се најде поретко и по некој негативец, ама ништо страшно, само игнор.

На poi, KuklickaMoja, Lovelybaby<3 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    1.590
    Изгледа повеќе гледаат да те навредат, отколку да ти помогнат. Да те навредат се со цел да си го хранат егото. Има исклучоци, ама многу ретко.

На eliesaab, tel-ef, _Monroe и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    I jas se soglasuvam so ova

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.231
    Не е дека нема такви што ќе те осудат, но од друга страна на форумов сум добила толку многу корисни совети, сум била ислушана тогаш кога сум се чувствувала најосамено. Тоа е тоа што за мене се брои:)

На poi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Јас најкорисни и пријателски совети сум добила во темите за бременост, бебиња/деца... од срце сум им благодарна на сите кои ми излегуваат во пресрет.

6. Need for Speed

Need for Speed Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.081
    Сугурно се застапени и двете страни но лично прво го забележувам доброто кај луѓето а лошото пробувам да го игнорирам и имам впечаток дека има доволно членки кои се добронамерни и сакаат да помогнат.

7. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    5.727
    Има и од двете, но мислам дека повеќето помагаат. :sun:

8. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    5.727
    Поради која ситуација мислиш така?
    За нешто конкретно мислиш или општо читајќи ги темите?

Јас за мене ќе си кажам:
    Секогаш давам совети колку/како што можам и гледам најправилно да ја проценам ситуацијата и да помогнам.
    Но има и злоупотреби. Зависи како ќе се поставиш со прашање, таков одговор и ќе добиеш, но сметам дека повеќето тука помагаат со совети.
    Барем тоа е моето лично искуство, но не тврдам дека и твоето треба да биде исто.

9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.604
    Допаѓања:
    13.086
    Не може сите да те тапкаат по рамо кога ќе побараш совет а си виновен, критиките се дел од нашето секојдневие.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.107
    Има и од двете групи, зависи кој како ги доживува советите и критиките.
    Ама нормално е секогаш да има спротиставени мислења, совети и критики, не може само да се тапшаме по рамо и да се тешиме, ако ситуацијата не е за тоа.
    Добро многу често се случува да се испревртуваат муабети и дда се бега од некоја тема, ама сепак е "нормално" затоа што сме на форум, плус како викаат 100 људи 100 чуди, секој различно ги протумачува некој работи.
    Во главно кога е некоја ситуација за помош, верувам дека нема некоја феминка што не би помогнала на било каков начин.

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    11.454
    Не знам дали помагаат или не, ама факт е дека сите сме различни со различно размислување, не може сите едно исто да мислиме. Ништо не ми смета како што ми сметаат навредите што се упатуваат. Колку и да не се согласуваш со некој зошто мора да се навредуваме. Едноставно некој мисли различно од мене и тоа е тоа. Јас немам исто мислење со мајка ми што ме родила не па со некој х од форум или од било каде.

На flower30, st-el, Lavender4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    На форумот сум активна многу кратко време, но сум видела феминки што даваат искрени совети како на свој близок. Исто има многу и што критикуваат и сакаат да се исмејуваат, некако ми делува како да сакаат повеќе лајкови да добијат, ама добро можеби се уште мали:D од друга страна јас кога давам совети, гледам да сум реална и како јас би постапила без некој да навредам или осудам.

13. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.794
    Допаѓања:
    2.524
    Има што се и сакрскастични особено во темите за бајачки и гатачки. Дури некогаш знаат и да провоцираат не само јавно на форумов туку и во лп. А има и такви што со сета сила се трудат да помогнат и не само мене туку и на некои други кои сум приметила. За темите за религија ич да не зборам.
    Се надевам дека ќе прифатат дека секој си има свое мислење и дека е ок да не се согласуваме понекогаш.
    Не значи дека треба душа да му извадиш на некој зашто имаш различни ставови за нешто.

14. Cactus997

Cactus997 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2022
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    429
    Помагаат

15. Anah

Anah Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    1.381
    Помагаат

16. Beautiful Dreams

Beautiful Dreams Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2022
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.935
    Секоја различно.
    Но,повеќето помагаат

17. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.340
    Допаѓања:
    13.513
    Зависи за која членка станува збор. А од повеќето повеќе одмагање неголи помагање. Премногу злоба, премалку разбирање.

Едит: баш вака, како мислењето подолу.

Последна измена: 28 јуни 2024
    На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    3.221
    Убеден сум дека повеќето во целина се добронамерни, и помагаат, но, оние што осудуваат се повидливи. (Тука спаѓаат оние кои тенденциозно се злобни, лажно „хумористични“, се „истрестуваат“ зашто не им бил денот/животот и немаат каде на друго место, оние со двојни профили, ботови, вознемирувачи од секаков тип (напаленковци (мажи/жени), членови што знаат буквално сѐ, политичко ориентирани заговорници, истрауматизирани генерализарачи кои треба на друго место да се третираат, итн, итн)
    И ова треба да се регулира, од страна на одговорните, ама и од другите членови (и вертикално и хоризонтално), т.е. не треба да се охрабруваат на никаков начин. Сите мислења немаат подеднаква тежина, интересот за одредени коментари (број на допаѓања) не е исто, и не треба да биде исто со длабочина или советување, конструктивно и аргументирано мислење. Мислењата кои се засноваат на негативни чувства ( и обично намерно) се повидливи и го насочуваат разговорот, комуникацијата кон уште поголема поларизираност, и кон уште поголем недостаток на конструктивност во нагорна спирала, што пак ја искривува целата перцепција на форумот, како јавен простор на солидарност и конструктивна дебата, или простор за размена на совети/мислења.

На eliesaab, Realist1, st-el и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    1.692
    Повеќето помагаат.
    За разлика од други форуми, каде само тепаат време и хејтаат. Затоа и дојдов на овој форум.

20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.634
    Па, зависи дали нештото за кое си дошол да бараш помош е за осудување или не.

Како и да е, си добил совет, или ми ти помош.
    Е сеа оти не ти чини оти советот не ти е по терк, тоа друго е.

Не значи дека ако ти треба помош, само позитивни и совети за мачкање очи ќе добиеш.