Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали физичкиот изглед е најважен за врска?

Дискусија во 'Сингл' започната од macencef, 30 април 2013.

1. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Жените повеќе гледаат физички изглед него мажите , иако на филмови и на интернет е прикажано дека мажите се тие што гледаат физички повеќе , во реалниот живот не е така , на голем број , и на мене истоката не ни смета ако женското физички не е привлечно , јас не зимам модел за мене , туку личност со која ќе ја споделам мојата љубов и нема да сакам да се фрлам од зграда ...

И треба да се прави разлика , помеѓу барање женска за секс и барање женска за врска !

На crazylady, wanderlust, Jenniffer и 6 други им се допаѓа ова.
  2. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Да, ке најде човек кој ке ја сака и почитува.....знаеш колку таквите бракови ``пукаат`` бидејќи немаат деца? Залосно е, во мојот град има еден куп бракови засновани на ``љубов``, ама не мозат да имаат деца и по неколку години....а знам и пар кој се раздели заради тоа....6 или 7 години немаа деца и се разведоа....фери тејс најдобро е да немаш девојко, и јас не сум баба од 100 години, ама сепак добро е да се внимава....маз до маз има разлика, тука си во право, ама сепак прво што гледаат е добра предница или задница...потоа доаѓа се останато...свака чест има и исклучоци, ама тие исклучоци се мн тешко да се најдат...ама мислам дека сепак за делот дека секој те гледа со некоја корист ми е на место....размисли само колку врски или бракови се чисто заради ``љубов``?? Каде тој нема апсолутно никаква корист од девојката/зената....А ако мислиш сеуште да бараш ``вистинска љубов`` - тогаш ризикуваш помеѓу: да ја пронајдиш и хепи ендинг....и да останиш сама до крајот барајќи ја....сепак, ако размислиш, девојките кои гледаат само по пари - се многу посрекни од тие кои ја бараат ``љубовта``....

3. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.288

хахаха..да живееше другар ми со неа..нека вика..али пошто јас ќе живеам и јас сум се залубил..никој нема право да каже ;)...а тие што патат од вакви комплекси што ќе кажат другарите и другите..тие не се мажи..или се..али без мудА ;)

На kjukli, ena96 и Sesil им се допаѓа ова.
  4. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Мило ми е што мислиш така сепак ете биди еден од ретките , но повеќето мора да се признае дека патат од тој комплекс еј што ќе кажат другарите мои ...

5. berrybush

berrybush Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    61
    Ќе го цитирам the great Tyler Durden:
    "We're a generation of men raised by women. I'm wondering if another woman is really the answer we need."

Општеството ги има изградени карактерите на мажи без муда. Сите сме биле родени од жена и повеќето биле израснати со комплексите на мајките. Ако мајка ти била горда, дигната жена и те казнувала и те срамотела пред други кога ќе си "покажел муда" ништо чудно што повеќето мажи го имаат тој комплекс.

Ако ти го немаш, thumbs up. Имаш среќен и слободен живот.
    Наместо да им судиш на тие мажи, покажи им разбирање наместо "хааа немаш муда пичко"

Последна измена: 25 март 2015
    На ena96 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Првиот впечаток на привлекување се создава токму поради физичкиот изглед.
    Но немора да значи дека физичкиот изглед е тотална предиспозиција за некаква сексуална интеракција и нешто повеќе помеѓу машко / женско релацијата.
    Секој плус си има свој минус...
    Плус, вие женските, не бирате машки според физичкиот изглед туку според однесувањето на машкото.
    Најчесто сум гледал профи девојки како се лапаат со некој кој што е ружен.
    Тоа може да значи дека одат со него ради пари, матријални вредности или ... има НЕШТО во него , како добар услов за посакуваниот маж кој што жената со самото негово присуство се чуствува убаво. :)

П.С: Женското треба да се средува, затоа што вие сте синоним за убавина/ перфекција и тоа треба да се одржува. Истото важи и за мажите али не до тој степен... плус, ние не се шминкаме. :)

7. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    Генерално да,мислам на машките многу им е битен надворешниот изглед,кој за жал понесени од многу убавина на едно место се зезнуваат

8. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    битен е физичкиот изглед ама за мене лично мора да ме првлекува и духовно шо знам карактерно и да знае мубает да направи како шо треба а не да те гледа и трепка само како на батерии да е :$:$:$:):):)

На wanderlust и bad girl18 им се допаѓа ова.
  9. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Ај ти како најпресен ваков коментар кажи ми, да ти дојдат двајца, едниот фино дете ама грдо до немајкаде, а другиов згоден тип ама кретен колку што е првиот грд. И ти секако нема да знаеш кој каков е на прв поглед, ама би му дала шанса на грдиов покрај некој манекен? Не нели? Не би ни го погледнала него, а камоли да ти зборни. Тој ќе биде за тебе манијак, а овој убавиов ако ти зборни ќе летнеш во облаци...

Физичкиот изглед е битна работа за да те привлечи било да си машко или женско

10. peperutka87

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    од муабет убавиот може грд да ми стане и грдиот многу посимпатичен

11. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Не не, не зборувам после муабет што би било, онака на прв поглед само. Пред да почне се

12. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    ^ Темата е уствари за врска дали е најбитен изгледот. Не за прв поглед.
    Ти од прв поглед со никого не тргнуваш, така да прв поглед паѓа во вода.

13. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Епа одговор на тоа имаш најгоре на истава страна.

14. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    ^ Знам де, ти кажав само дека си запнал за прв поглед.

15. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Па тоа е најбитно на прв поглед. Горе долу во склоп со темата ама и офф-топик

16. peperutka87

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    Првиот поглед не мора секогаш многу да значи,ако мене ми се удвара грд дечко секако ке се однесувам исто како и со убав дечко,а за врска треба многуууууу повеќе од прв поглед и надворешен изглед,ради тоа според мене односот не треба да се базира на надворешниот изглед,или овој грдиов да биде подискриминиран

17. honey...21

honey...21 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    41
    Немора да значи но најчесто е така...Физичкиот изглед е доста важен како за нас женските така и за машките

18. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Секако дека ќе го привлече најпрво твојот физички изглед. Но потоа крај тебе го задржува твојата внатрешност. Ако на некој му е битно само твојот надворешен изглед, тогаш тој не е вистински заинтересиран за тебе, му требаш само како трофеј за покажување пред останатите. А таков не ти треба.

19. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Мислам дека повеќе вас женските гледате повеќе физичкиот изглед него ли ние машкиве. Ние знаеме што сакаме, да имаме според нас, женска што ќе не сака, и да ја гледаме како кралица (до некаде) вас вие битно со кого идете, да се покажете пред друштво :D

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Како што има такви машки, најверојатно има и такви женски. Но, не мора да значи дека сите истото го бараат од спротивниот пол.