Не значи дека со наоѓањето на сродна душа се препуштаат на нехигиена, храна и распарталеност, ги има милион други причини, тоа е мое размислување. Не дека некојпат не ме фаќа мрза, ама ич не ми се работи. Не баш секогаш така.
Да првенствено изгледот привлекува ама и те како е битен паметот и карактерот... Па типацот нека биде најубав на свет ако не знае две реченици да сврже што ке ми го...
Ја лично сум прилично површен па мозокот ми прави појаки емоции најчесто потикнати од изгледот на девојката, меѓутоа по некое време се навикнуваш и важноста на тоа значително се губи. Мојата површност пробувам да ја победам со обрнување на внимание на по deep ствари, како на пример енергијата на типката, така да тоа дефинитвно балансира а и воедно потешко губи вредност односно не го навикнувам така лесно.
Се согласувам дека мажите паѓат на физичкиот изглед ама и кај жените е исто.. сигурно првично ќе се зацепаме во некој што е убав но сепак карактерот е тоа што задржува
Во денешно време многу малку се цени карактеро за жал... Повеќе се цени физичкиот изглед (што до некаде и тоа игра улога но не е пресудно) Ако имаш убава и згодна жена,а нема карктер и понашање немаш ништо..(и ова не е само избор на мажите,туку и кај жените.) А,ако имаѓ не толку убава жена која има карктер и срце да те сослуша и прифати ИМАШ СЕ! Убавото лице ќе остари,Згодното тело ќе опадни ама Убавата душа и карактер засекогаш ќе ги поседуваш! И да физичкиот изглед е важен,но не е пресуден!
Мислам дека одговорот е сепак не. Или дури и приајтелите кои ги имав имаат поразлични гледишта од генерализираниот наслов на темава. Кога и да зборувам, да, кога перцепираат девојка прво гледаат каков 'гз има и предница, ама реално тоа не е за врска туку пролазно, за врска, барем према ова шо ми велат, а јас имам машко друштво, гледаат карактерно да се исти, да си одговараат и да се разбираат. Ама нели се тоа е индивидуалност. Вистина, физичкиот изглед е тој кој привлекува, ама карактерот е тој кој задржува.
ја сум по импресионирана од тоа дали има свој стан,кола и каков мобилен има....и тогаш се разбудив и сватив дека не сум жена
Битен е но не и пресуден...Кој мисли дека е пресуден гадно се лаже.,.Тука прочитав мислења од типот;за секс за една вечер е пресуден..хм не би рекла..,живееме во "лудо" општество,каде што за да имаш секс за една вечер,не е битен изгледот..Секој со секој си се ду*и...А и на крај краева Македонија е земја со просечни луѓе во врска со изгледот..Добро сеа ,има и поубави девојчиња,и помалку убави ама сума сумарум сите сме на исто дереџе..Ниедна не е Наоми Кембал или Џоли..Големи се шансите некој сам да си остане ако очекува дека неговата сродна душа треба да личи на Џоли/Брад Пит..
Kje izlezam malku od temata, ama gi chitam poslednive strani i znaete kako izgledaat nekoi mislenja? Se teshele lisicite kiselo bilo grozjeto Celo vreme gi potpikuvate istite predrasudi:"djabe shto e ubav/a, ako ne znae da naprai muabet". Mnogu pogreshno. Prvo i osnovno, jas ne sum zapoznala ubav chovek shto znae da si ja izrazi maksimalno fizichkata privlechnost preku stav i moden sens, a ne znae da otvori usta i da naprai muabet. Ne mozhe da e taka glupav be nekoj shto znae da se obleche, da se sredi bez mana, da se odrzhuva, da privleche vnimanie... bez razlika dali se raboti za zhena ili mazh. I dodajte na seto toa deka prirodnata ubavina e pokazatel na dobar gen, a dobar gen i glupavost kakva shto opishuvate ne odat zaedno, taka da...
И убав нека е, и згоден нека е, па и богат нека биде ако сакате. Ако не знае да сврзе две реченици џабе е се. Ќе го трпиш една недела, еден месец и толку е. Ја уствари не издржав ни еден саат.
За врска не е најбитен физичкиот изгледа. Иако првично сите си одбираме според физичкиот изглед кој ни се допаѓа, ако зад тоа нема ништо што не интересира џабе и најубав на светот да е. За една ноќ- да. Не им е битно сигурно. Ама врска е друго. Мора да има конекција позади физичката привлечност или нема да биде функционална врската.
Почетен впечаток и привлечност се разбира дека е физичкиот изглед, но барем мене ме одбива ако ми е досаден и нема муабет. Исто и кај машките... сум разговарала со другари кои ми рекле дека девојката колку и да е убава, доколку нема памет сето тоа се сведува на врска за една ноќ или краток период... битно им е девојката да е убава колку-толку, не велам не, но дека е најбитно не се сложувам
Да беше така немаше да има еден куп осредни жени по светот што имаат многу убави мажи и дечковци. Привлечната жена е магија на склопот сопствен и нејзината природа а не манекенка за на излог. Со убавина не се живее, со особа на место, да.
Imam komsija koj so eden zbor kazano e avion ..2m visok,slabicok ,zgoden,so pari.Me privlece ,stapiv vo kontakt....Ama e tuka ima ama..Tipov se leci od slabi nervi vo Slovenija,alkoholicar e,zenkar e,nasilnik e..I spored nekoj difolt ,cim ubavinata e presudna i najbitna ,bi se osudile so vakov da odite ? Ili ako jas sum ubava ama histericna,alkoholicarka ,narkomanka nekoj bi bil so mene vo vrska ? Moe mislenje e deka fizickiot izgled biten e ama ne presuden za toa dali bi bila so nekoj vo vrska ..
Da ne se lazeme, megutoa na prv pogled fizickiot izgled e toa sto privlekuva, a potoa sekako karakterot e toj sto zadrzuva
Ako e taka, zosto mazite prostuvaat neverstvo na ekstra zenski, a na nekoi pomalku ubavi ne? jbg i obratno i za mazite isto vazi....ima eden majtap koj e vistina - poarno ke jadam torta i ke ja delam, otkolku da jadam pomija sam....maska standardna
Голем грешка ти е стандардава незнам кој како ти ја посочил и кажал ама не ќе да е така кај сите машки. Подобро ќе возам Фиќо него извозен мерцедес. Така да ти ако си имаш некј такви сваќања дека е подобро девојкати да ја делиш со десет од што била убава тоа е твоја теза не ги карактеризирај сите машки со такви сваќања