Ако е.. се извинувам заради употребата на изразов. На татко ми е, а јас сум ќерка на татко ми..треп-треп ... „пофали-гуз%ца“ важно ќе му е, ваљда. Физичката привлечност е битен фактор, да.. ама, не секогаш не привлекуваат најубавите, најзгодните. Не знам дали членките на форумот ги исполнувале сите критериуми,т.е идалната демек девојка.. на своите досегашни дечковци... како, да биле плавуши да речеме (а они бринети), да имаат виткана коса (а они права ко праз), да имаат долга коса (а они кратка)..да се високи (а они ниски) и сл. Оти, јас не сум ги исполнувала.. и тие не ги исполнувале моите (примарно, гарави/темни машки со светли очи итн) и па сме се фатиле и сме терале солидно време и сме чувствувале еден за друг, додека сме чувствувале. И така.
spored mene fizickiot izgled ne e presuden. Me privlekuvale zgodni mazi no koga usta ke otvorat ne sum znaela kako da begam pobrzo od niv. Ne mi e muabetov deka ubavite se glupavi vo nikoj slucaj tuku deka pobrzo bi odbrala prosecen tip koj me ispolnuva karakterno so muabet i vnimanie nego ubava slika do mene. Sakam luge koi vnimavaat na sebe na svojot stil, higiena i sl no ne i takvi koi se opsednati so sebe. Od druga strana jas sum imam visok kilogrami, no sekogas sum sredena - kosa nokti sminka obleka. Okolu kilogramite mn pati sum drzela dieti no so jojo efekt sekogas sum slabeela mn no brzo gi vrakam kilogramite. Zborot mi e deka i pokraj toa sum imala mnogu udvaraci. znaci zlatno pravilo nema,
@Petar80 мило ми е што ти се допадна последното хххх затоа си терате еден куп време соло, нема многу невозени мерцедеси....на крајот ќе си се помирите со некое нервозно фико и ке си го трпите хахахах јбг нема сите убајни на овој свет
Кој како во животот, некој со нервозно фичо, некој со мерцедес со голема километража, некој пак со мерцедес и прв газда и така. Кој со каква среќа и судбина битно е да се погоди вожњата и да е стабилна
А зошто само мислите дека на мажите им е битен физчкиот изглед? Физичкиот изглед им е битен и на мажите и на жените, тоа што некои девојки одат со грозни мажи тоа не значи дека нив не им е битен изгледот или дека се толку продуховени па го занемаруваат физичкиот изглед, туку дека имаат лоша перцепција за тоа што е убаво. Секоје живо суштество сака покрај себе да има нешто што за неговото око е убаво. Има една српска поговорка која во превод не звучи како оригиналот па затоа ќе ја кажам во оригинал Лепота је у оку посматрача, така да физичкиот изглед покрај матрејалниот се пресудни е сега да најдеш богат и убав тоа е бинго ама бинго не пага на секого.
Мерцедес и прв газда брееејјјј некоја која има 16 и живеј во свирип**но? Ауууу не знаев дека имало уште такви. Абе вожњата не е иста со секоја кола, то е то. Вардел не вардел - ќе ти ја чукни некој колата хахах
Е па сега зависи кој возачја вози некој може и фичо што е за некого да му биде него мерцедес. И ако си совесен возач нема да ја чукни никој. И зошто ги потценуваш сите убави девојки ли мора да се такви, што не би се сложил со тебе.
А чекај да ги тргнеш малку метафориве и да си директен, сакаш да кажиш дека убавите, згодните се к'рви и ништо друго?
Normalno e deka e biten no ne i presuden.Isto vazi i za zenite.. Gjabe ti e ubavata faca i telo ako nemas gram mozok.
Јас не нашрајв генерализација за жените, туку за мажите ама ти си сваќаш како што пиша погоре @elimkd. Прво, не ни помислив дека сите жени се такви, туку дека сите мажи сакаат убави и згодни девојки. Без оглед какви се тие самите, пребираат и некои од нив завршуваат со баш згодните жени, ама....повеќето од мажите си завршуваат со фико хахаха тоа беше муабетот.. до кај ја истера ццц
Ако се однесува ова за мене баш не тоа сакав да потенцирам дека се е релативно и убавината и тоа што си посочила. Намерата баш е спротивна на статусот мој
Колку и да се правиме „не, не е битно“, „не, мене ми е битно каков е карактерно“, сепак никогаш не би му пришле на некој што ни е физички непривлечен. А што е физички (не)привлечно, е дискутабилно, нели, ствар укуса. Така што, за секое тенџерче си има капаче.
Ок и уште нешто не ми е јасно, @macencef како тоа поарно ќе делам торта.... Одколку сам да јадам помија, кое е то живо битие што сака да дели, јас незнам ако знаеш ти некој таков пиши контакт... Интересно делува
Нормално дека сакаат и жените сакаат убави и згодни дечки, све што је лепо и богу је драго. Чудно би било да не сакаат. Е сеа за да функционира една врска се потребни многу работи, за секое тенџере и капаче, така да нема потреба од фрустрации и генерализации..
Ova nema vrska so pol, tuku e do poedinec. Jas sum zhensko i fizichkiot izgled mi e mnogu vazhen, kako sopstveniot, taka i toj na potencijalniot partner.
Абе сериозни сте дека убавината не е пресудна? Ами како ги најдовте вие вашите дотични? Со кеса на глава и прво да проверите дали муабетот ви оди? Ма дааајте... Сосема е очекувано да бирате личност која вам ви е привлечна. Тоа е првиот чекор. Е од тука - натаму никој не може да знае како ќе се одвиваат работите. Кога влегуваш во врска гледаш типот / девојката од сите аспекти да ти одговараат. Зошто да губиш време со некој што не ти одговара целосно? Искрено јас не би можела да бидам со некој кој физички не ми е привлечен. Еве карактерно се сложуваме и со часови можеме муабет да правиме, ама што правиме со бакнежите и интимноста?
Ne mi se veruva kolku si polna so predrasudi. Pusti go umceto na pasenje i svati deka sekoj si ima svoja ubavina se e prasanje na vkus. A imalo i fika a mercedesi bitno e na koj so mu prilegat,,,jas sega do audi sum stignata a ti?
Jas imam stignato do nesto pomalku od fiko ako postoi...do pegla sum stignata hhhh mislam na pegla tip na kola...i koga ke te otkaci nekoj takov si velis dobro be kakov sum ustvari sho i na takov ne mu cinam? pa zatoa sum so predrasudi jbg mozam se da imam ama ni audi nema da imam
А што би рекле за југо, паметно,приземјено, со озбилни намери и со сите позитивни особини кои го прекриваат под/просечниот изглед? Дали е тоа проблем, или проблемот е во стравот од врзување......од она што следува (брак, деца...)...... Единствено што размислувам е изгледот, знам дека звучи површно....дури сама се мразам што размислувам така, ама се работи за личност што светот би го рушила за мене...