Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали физичкиот изглед е најважен за врска?

Дискусија во 'Сингл' започната од macencef, 30 април 2013.

1. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Тачно.
    Со многу може да ти оди муабет ама не со секој од нив може да имаш сексуална привлечност.
    Не би сакала со дечко да треба што повеќе да си праам муабет за универзумот и настанокот на светот, за да не дојде момент кога ќе треба да ме бакне или не дај боже допре, а немам никаква привлечност кон него. :|
    Шо знам, ама мене ако не ми е физички привлечен барем ни малце, и најпаметен на цел свет да е, и најдобар да е, не би можела да сум со него.

На Marossa, Аliсe, Daydream и 7 други им се допаѓа ова.
  2. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @Sanjichka007 и јас не знам зошто толку фолирање?
    Кажи си искрено дека сакаш типот да ти е убав, згоден, привлечен за во кревет, па од тука натаму и други квалитети ќе бараме.

На SuperGirl24, kjukli, Daydream и 5 други им се допаѓа ова.
  3. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Pa ti neli poznavash, ili neli si videla devojki onaka, simpatichni, duri i ubavi, so ruzhni mazhi pokraj niv? Ne e mnogu chesto, od najrazlichni motivi se sluchuva, ama sepak se sluchuva. Taka da, mene ne me chudi da se iskreni i seriozni koga ovde nekoi se izjasnuvaat deka fizichkiot izgled ne im e vazhen iako voopshto ne gi razbiram.
    Osven toa, meshash fizichka privlechnost shto nekoj kaj nekoja ja predizvikal, so fizichka ubavina (dobar izgled). Ako na random devojka nekoj i e privlechen, ne znachi deka i mene i tebe kje ni bide privlechen i deka toj e po definicija privlechen chovek koj poseduva nekakva ubavina. Koga bi bilo kako shto kazhuvash, site neubavi lugje bi ostanuvale single, a toa voopsho ne e sluchaj.

Последна измена: 6 мај 2016
    На Gerbera му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Gerbera

Gerbera Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    772
    Ова може да биде различно од врска до врска, не само од човек до човек, уште помалце пак од родот. Искуството ги развива приоритетите.

5. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @sjdgo јас не реков дека убавината е универзална, туку баш нагласив дека сите бираме парнери кои нам ни се згодни, убави и привлечни.
    Не очекувам дека мојот партнер на сите ќе им е привлечен, битен е моментот што тој мене лично ми се допаѓа како изгледа и тука завршува муабетот. Ниту пак мислам дека јас сум им привлечна на сите мажи, ама ете партнерот ме избрал оти му се допаднало тоа што го гледа.

Секако сум видела парови, кои како што велиш ти се комбинација од грд дечко и убава девојка (или обратно) ама нивна е одлуката зошто се заедно и дали е во прашање привлечност, дали се мотивирани од внимание кои партнерите им го посветуваат или од парите.

Јас сепак мислам дека се обидуваат да го занемарат физичкиот изглед а предност има некоја друга особина. Ама дека нешто "не е битно" никако не се согласувам.

На Marossa, kjukli, Daydream и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Jas ne ja relativiziram ubavinata. Postojat idealni proporcii na telo i lice koi nikoj ne mozhe da gi negira.

A diskusijava vekje mi stana zbunuvachka. Shtom ne ja rachunate univerzalnata ubavina i shtom sekoj na nekoj mu e ubav, togash zoshto macence uopshte se zhali? Za shto nie ovde troshime vreme i zboruvame?

7. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    И најдобар да е,и добра душа да има,и да ме гледа како капка на дланка,џабе...ако кога го видам не ми се тресат колениците :D
    Маж е карактер,ама не карактер на теленце,карактер од чии став и мислење ќе се запрашаш кај си.

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Треп-треп... се надевам имате нерви да слушате филозофии, да се фокусирате на муабетот, а не на тикот на Жижек (чепкањето на носот:wasntme:) и... знаете англиски.:D

За совршеноста. Дур сме несовршени, сме совршени. Ха! :inlove:

пс. добар дел од муабетот му е за во други теми,де.:D:D

Последна измена: 17 мај 2016
    На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. trixy

trixy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    883
    Се додека личноста внимава на хигиената и пред се здравјето, не може да не биде атрактивна. Маните кои сами си ги гледаме се незабележителни за другите, а на крај краева зошто некој би сакал да биде со толку површна и празна личност на која приоритет и е дали имаш полни усни, "правилни" црти или голем задник?

На Naked Gun и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  10. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    е сега ако се лажеме дека убавината не врши работа ....
    Убавите жени секогаш имаат предност во све ....Патем сте виделе грда спонзоруша со многу богат???
    Сите кога ке видеме некој пар каде што едниот е преубав а другиот не е баш убав , одма пари се споменуваат ....
    Но тоа сепак е индвидуална работа , ако некој сака само убав/а да е , таква личност ке си бара ....
    Кога Гај Ричи се запознал со Мадона бил во долгогодишна врска , и на девојката и раскинал со зборовите: - Ти си многу добра личност , но Мадона е Мадона!
    Е сега дали погрешил се гледа колку им траел бракот :D

На Naked Gun му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Menasss

Menasss Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    39
    Лудувајте додека сте млади и убави ,исполнувајте си ги вашите сништа и фантазии,а кога ќе дојдат годините за врзување ,брак е тогаш ќе знаете што ке посакате до вас..убавината не е вечна ,но добрината на човек е тоа е тоа што не прави поубави и посреќни☆привилегија е да ги имаш и двете .За мене убав човек е добар културен човек :)

12. rustiko

rustiko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    125
    jas sepak mislam deka tuka karakterot e odgovorot,zatoa ima ubavi devojki a sami i onakvi koi ne se tolku privlecni pa imaat dolga vrska.Se raboti za licnost vo celina,ne samo izgledot ili samo karakterot.Treba da e ubav/a no i da bidi pameten.pametna,dobro vospituvanje,karakter i se drugo ostanato.I da znaete tie sto znaat da napravat muabet imaat sto pati poubavi partneri od tie licnite sto se sramat. :)

13. Gerbera

Gerbera Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    772
    Хаха, да, да, до правењето муабет и до карактерот е. ^
    Баш затоа во просек, од оние што ги знам, најмалку среќа со партнери имаат баш оние најкарактерните.
    А баш оние, попослушните, помирните, уста има јазик нема никад не се сами (од оние кои ги знам, де).
    Пошо ретки се машки кои не се осеќаат загрозено од карактерна женска.
    Или ако машкото не е освоено, одма на женската и фали нешто.

На sjdgo, littleflower, anichka94 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Таа од соништата

Таа од соништата Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    31
    nadvoresniot izgled privlekuva i e biten da ne se lazime no ne e presuden sepak vnatresnata ubavina e taa koja zadrzuva nekoj

На Brayan му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Brayan

Brayan Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    71
    se slozuva so tebe Taa:nod:djabe se pravime tolku fini kao vnatresniod duhovniod izgled samo e biten se razbira prvo nadvoresniod na prv pogled sekogas e se drugo e ponateka spontano

16. Таа од соништата

Таа од соништата Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    31
    takaa e zatoa i rekov dzabe se lazeme sepak ako ne te privlecenekoj fizicki sigurno nema da otides so nego pa kakva da ima dusa prvo nadvoresno pa potoa se ostanato

На Brayan му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Brayan

Brayan Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    71
    toa sakav da kazam ako ne te privlece fizicki kako bi go upoznala ponateka kako e dusevno karakterno

18. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Fizikusot e biten mnogu iako e olicetvorie na vnatreshnosta na chovekot.
    Chovek shto izgleda ubavo i shto predizvikuva ubavi chuvstva ne mozhe da e grd tolku fizichki.
    Ubavo zhensko ,so prekrasno telo i sve po red mozhe na prv pogled da e ubava i da bleska vo ochite na mazhite [ kako sexualen objekt ], ali ako dushata i e smrdena - dzabe i e ubavinata.
    Mozhe samo da za izhizvuvaat napaleni homosapiensi i da uzhivaat vo bludot zaednichki no za posveta konekcija , mora da projde niz chasna sestra proces i tek togash mozhe da i blesne vnatreshnata ubavina shto kje i se expresira na nejzinoto lice i kje bide prepoznatliva svetlinata.
    Znachi ubavinata , spored mene, doagja od vnatreshnosta na chovekot.. i ako e chovekot vnatreshno ubav, lesno mozhe da si go koregira fizichkiot izgled.
    Vie zhenite na primer mozhete chuda da napravite so taa vasha shminka.
    Shminka e sinonim voedno, i ima sushtinsko znachenje .. ali koj kolku se razbira...

19. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    99% надворешниот изглед е прв чекор кон врската. Колку и да се правиме фраери/ки сепак треба да си признаеме сите дека тоа е факт.
    Но сите очи различно гледаат и тоа е факт.
    Мене еден другар (кој ме симпатизираше) ми даде критика кога ослабев :)) “ не ми си убава вака слаба, те сакам кога си дебелка“ :)))

иако сметам дека 95% од мажите не сакаат дебелки

20. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Fakt e toa deka Fizichkiot izgled e najbiten za vrskata.
    Ne mozham da se shetam so neubava devojka i da me pretstavuva pri toa ili isto taka ne mozham da se shetam so ubava a glupa devojka i isto taka da me prestavuva.
    Znachi vo princip sum dinamichen dechko i zhenska so koja shto bi napravil posilna konekcija treba ednostavno da e na isti frekfencii so mene i vo soodnos so mojot fizichki izgled, socijalen status i vrednosti da imam kvalitetna ljubovna vrska koja shto bi bila ubavo iskustvo.
    Ako sum ubav znachi zasluzhuvam ubava devojka i obratno ; sekoj spored svoite zasulugi kje si go dobie toa shto mu pripagja! Zhivotecot e cool i treba da se cenime povekje individualno i kolektivno.

На Petra777 му/ѝ се допаѓа ова.