Дали физичкиот изглед е најважен за врска?

Дискусија во 'Сингл' започната од macencef, 30 април 2013.

1. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Се знае, чиста и уредна, редовно да иде на фитнес, да не јаде нездрава храна, да не пие, може да пуши.
    Се знае, да не пие, да не пуши, редовно да спортува, да работи и да не менува често работно место, да е шеговит, да живее сам, да спортува и да има 20 што го ужасно посакуваат без ниедна од нив да изусти нешто за него.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  2. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    На претходната страна сте збореле како може со некој помалце привлечен од вас. Епа... лесно.

Претходниот тип ќе го речеш икона. Висок, згоден, брадест, убав стил... абе сите лудило, леле, пар снова сте (ова скриена фалба демек ја лепотица, гет ит? :D ), ама кога ми пројде сиот занес околу физичкиот изглед, почна да нервира карактерот. Да го буцнеш да се насмее, па кога почна простотилук со фалење колку легнал и колку му се пуштале. И сфаќам јас тешка финансиска состојба, никогаш не ми сметало кој колку има, ама немало за него работа, а му нудиш ли да ти помага - го мрзи да учи основни работи, и пак немало за ова, за она, а за три кутии цигари дневно и пијанчење до сабајле, мора да се најде. Абе...

Сегашниов е ко компјутер во мозокот, културен, си работи, си има интереси во животот, користи која може прилика да ме види, макар и на саат од работа да излезе или пола град да го кружи за заедно да си одиме т.е. да ме испрати, па дури му се лутам што се мачи така. Е сега, има невино-слатка фацка, минимално е повисок од мене и има малце меше. Биг дил.
    Ќе го одберам ени деј. Плус, секогаш постои теретана за тело, за разлика од таа за мозок.

Сега реално, мора барем нееешто симпатично да гледаш физички во некого, али не сме во никого на кожа, па да знаеме што им е привлечно. И ние сме најгрди на свет некому и си викаат дека ни плунка не би истрошиле на нас.

На kikkki, Dream-Girl, Dust и 24 други им се допаѓа ова.
  3. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    Ако мислиш дека не важи цитирај ме со аргумент
    @Aleksandar1212 остај слика твоја ;)

Последна измена: 7 јуни 2017
    На H.VAGA, Dust и Red&Black им се допаѓа ова.
  4. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Девојката која ја отворила темата прашува дали на мажите им е најбитен физичкиот изглед кога бараат девојка. Јас коментирав зошто девојки одат со помалку атрактивни партнери. Има разлика, нели? :D
    Ете може во твојата блиска околина има ван најт стендови, во мојата немало. Бикоз, паблик шејминг. Што мислам дека е ептен олд скул 13 век стајл, оти на многу луѓе им раѓа фрустрации поради хроничен не*битис.
    Не почнувам форумска војна, па отворање комплекси и слични работи. Случајот кој најмногу ми остави впечаток, еве визуелно ќе се обидам да го доловам. Девојка со изглед како Хајди Клум, оди со лик што потсеќа на Амди Бајрам. Ликот е само добро ситуиран, нема некој интелект и е премногу љубоморен. До тој степен што не ја оставаше девојка му, навечер да излегува со другарки.
    Така да, глупаво е сега сите атрактивни луѓе, без разлика мажи или жени, да бидат етикетирани како мрзливи, нарцисоидни, расипници. А другите се секогаш океј, оти медиокритетот поминува во мк.
    @elimkd Оние мажи од моето поблиско опкружување, не паѓаат на такви фори. Не знам точно каков аргумент бараш од мене. Да дадам лични податоци, име и презиме. Да направам анкета со статистички податоци? :D
    @calliope Тоа што ти си имала згоден дечко, кој потоа испаданал морон, не значи дека сите згодни дечки кои идат во теретани се баш такви. Премногу се генерализира и тоа мене лично ми смета.
    Поради вакви предрасуди, многу атрактивни луѓе се сингл во Македонијата. Оти ете, замислени биле многу. Па е згоден, по дифолт е неинтелигентен и мрзлив. Некако во ова државиче многу доминираат предрасудите. Па некои луѓе, само за да се вклопат потпаѓаат под медиокритетот.

Шет, се надевам дека не започнав трета светска. :D

5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Поентата на Калиопе не е дека убавите/згодните се мрзливи и неинтелигентни, туку вели, откако ќе го имаш она што го сакаш, за кое сонуваш... по сите твои стандарди за физички изглед, и ќе видиш дека, не е се' во тие стандарди за физички изглед... нема да се замараш повеќе со физичкиот изглед. Предност ќе дадеш на други работи. Па, сега, ако Калиопе, не дај боже утре раскине со овој дечко и сретне тип кој ќе е тип а ла снова, а го има и сето она што ја привлекува кај овој дечко,моментално - карактер, како ја третира, интелегенција,хумор и што год, нормално ќе го избере. Не ќе рече, ау,згоден си ти и празноглав. Ај чао.

На Dust, Mrs.Styels, LollySky и 12 други им се допаѓа ова.
  6. lovely97

lovely97 Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    9.088
    Физичкиот изглед мене искрено не ми е толку важен.
    Џабе ми е некој лепотан со убави очи, коса, убаво градено тело ако нема понашање спрема девојка како што треба.
    Во мојот град оние убавите, симпатичните, познатите машки сите пушат трава, немаат понашање, те зјапаат како да не виделе девојка итн.
    Мене ми е најбитно да се погодуваме јас и он, да имаме разбирање, да има понашање, да знае како да се постави во одредени ситуации.
    Убавината е променлива, ама карактерот е најбитното нешто.

7. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Жапче, фала за толкувањето. :D

8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    @Aquamarine93, no probs. :D Пошто го делам нејзиното мислење де.:D

9. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    А кој ти побара матични броеви, не си нешто особено нова па да не знаеш, ако не се согласуваш со нечие мислење пак ќе се повторам пишуваш аргумент и пак не добив, мажите од твое окружување знаеш на што паѓаат хмм шта речи
    А да те читам цел есеј друга прилика, преферирам кратки и јасни мислења

На Mrs.Styels и "Zoki" им се допаѓа ова.
  10. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Есејот не беше за тебе, делот каде што си означена е. :D Спомна женски итрини. Можда палеле во доцни 19-ти век, сега се прочитани. Такви итрини можеби уште функционираат на некои интровертни машки, па му треба иницијатор. На екстроверти, малку потешко. Кажи ми ти, како ќе натераш машко да пријди, користејќи “итроштини“, ако не му се допаѓаш барем ни малку? Хипотетички зборувам. Друго, не сум нова на форумов и имам забележано дека си активна на еден дел од форумов, наменет токму за машки физички изглед. Поштено си признавам :D и јас таму прикачував слики, ама хипокризија е да кажуваш дека не му бил нив битен физички изглед, а дека не ти бил ни тебе. :D

11. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Тaкa е !!! Сoсемa си вo прaвo:D Џaбе aкo некoј е убaв aкo е кретен :)

На sj *O* и theowndemon им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.861
    Допаѓања:
    173.387
    За доброто на темата, ќе ве замолам да се задржиме на неа, а не да анализираме членови!
    Ви благодарам на разбирањето:hai:

На fallenangel, theowndemon, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  13. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    Гледам слабо си запознаена со Викторијанска доба, да не навлегувам во друга тема.
    Во која тема сум активна за машки физички изглед?? Хаха свашта океј, чим ме пратиш ти верувам и поласкана сум, а тоа што за тебе е поим за згодност за други не е, што значи и тука во вода паѓа тој "јак" физички изглед, тоа е субјективно. Зашто да чекам да бидам бирана и да ми пријде момче кога можам и јас да бидам иницијатор.

На Mrs.Styels и "Zoki" им се допаѓа ова.
  14. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Абе, па не идеше во теретана ни овој. :D Се зезам.
    Многу јасно дека не секој убав е празноглав (иако многу и машки и женски со бар малце капацитет, не го користат оти се водат по она дека се убави, па светот ќе им прости за друго), и не значи дека ако е карактерно совршен, а физички не ти е ич привлечен, ќе му дадеш шанса пред некој твој тип на убав, на кој би му прогледала низ прсти за некоја карактерна фалинка. Битно е со себе да сме на чисто колку сме спремни да ја мрднеме линијата кај онаа ментална слика која сме си ја зацртале за совршен партнер.
    Муабетот ми беше дека меѓу овие двајца, јас вториов би го избрала секогаш, и покрај физичката супериорност на првиот.
    И физикус и карактер апла по мерак, тоа е више 7ка на лото.

15. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.201
    Сите очи не гледаат исто. Има луѓе кои мислат дека се убави, згодни, добиваат такви коментари, а мене ми се просечни на изглед (jас до душе имам многу високи критериуми, перфекционист која секогаш ги анализира нештата). Понатаму, има луѓе на кои физичкиот изглед навистина не им е важен, повеќе внимание обрнуваат на карактер... или на пари. За мажите генерално, сум забележала дека навистина им е поважно девојката да биде насмеана и срдечна. Она може да личи и на Меган Фокс, ама ако е своеглава или со незгоден темперамент, се повлекуваат. Попрво ја одбираат просечната која е расположена и позитивна. Јас не го сфаќам тој пристап. Карактерните разлики и несогласувања може да се средат, нели ние луѓето треба да учиме едни од други како да се менуваме на подобро низ животот? Парите се важни, ама никогаш не би била со некој што физички не ми се допаѓа, само заради пари, тоа ми е јасно повлечена линија. Голем естета сум. E сега, некои жени си се големи пароманки, и друго не ги интересира.

На Mrs.Styels, crazylady, Aquamarine93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.233
    Најинтересно на темава е што на крајот, we can all agree to disagree. И тоа, само зошто никогаш нема да не привлекува сите истата работа. Убавината е многу релативен поим. Она што за мене е најубаво на свет, тебе ќе ти е дури и потпросечно; и обратно. Со другарка се смееме секогаш дека ние секогаш ќе бидеме блиски бидејќи ниедно машко нема да не раздели - имаме толку различни вкусови, небо/земја, што за сите кои мене некогаш ми се допаднале таа вртела со очи во неверување, и обратно.
    За сите, помалку или повеќе, физичкото е она кое на прв поглед не привлекува, да сакаме да и се приближиме на некоја личност, да ја запознаеме, па можеби и нешто повеќе. Верувам дека нема некој кој во некоја прилика не си ја собирал/а вилицата од земја откако видела некој/а „совршен/а“, секако по негови/нејзини критериуми за физичка убавина и совршенство. Но, што со тоа? Ако некој во мои очи претставува физичко совршенство, а кога ќе отвори уста нема да знае да сврзе две реченици и ќе е на интелектуално ниво на второодделенче, значи ли тоа дека јас ќе треба да речам „ајде бе, битно е згоден, што ако е (при)глуп?“ Не, ќе речам „заеби убавината“ и ќе се тргнам. Со таква личност среќна иднина немам.
    Затоа, без разлика машки и женски, сигурна сум дека за долга, стабилна и исполнета врска, карактерот и интелигенцијата се оние фактори кои се најважни. За обична заслепена страст, one night stand, кратка врска без обврска, или слични кратки релации - само тогаш не се оди подлабоко од физичкиот изглед.

На LollySky, sj *O*, crazylady и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Тоа со теретаната го вметнав само како пример. Многу од мажите покажуваат љубомора, кон други мажи кои се грижат за себе и своето тело. Биле шовинисти, педери, незнам што не, немам слушнато. Исти работи ќе слушнеш и за убави девојки. Површни, спонзоруши... и да не редам натаму, најсмешно е што и судат на личност уште пред да ја запознаат. И тоа е дел од македонскиот менталитет кој очајно ми смета.
    Те разбирам, кога сме во комфорна зона, се обидуваме да ги минимизираме можните недостатоци кај партнерот. Јас за мене си зборам кога велам дека ми е битен физички изглед, а битен ми е бидејќи не сакам озбилни врски, сакам да биди поопуштено и затоа толку многу не се потресувам. :D
    @sjdgo Точно е дека некои од македонските мажи многу брзо се повлекуваат. Некои, иако имаат сипатија кон одредена девојка, никогаш не ни пристапуваат. Од страв од неуспех, најверојатно. Мислам дека треба повеќе храброст за овие работи, ама пак ќе нагласам конзервативно е општеството и за мене тоа е главен проблем.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.493
    Допаѓања:
    43.307
    Не е ни до изгледот, ни до карактерот...
    Сигурно е до тоа дали некоја комшика ти ја колнела цела лоза да ти се запусти...

Еве јас и убава, и згодна, и паметна, и скромна, а сама...
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Ketchup, calliope, blueeparadise и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
    Па искрено е..

На Aquamarine93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Aquamarine93