Дали физичкиот изглед е најважен за врска?

Discussion in 'Сингл' started by macencef, Apr 30, 2013.

1. Jacques

Jacques Истакнат член

А кои се твоите критериуми за да излезеш со некое машко на дејт?

2. zaguben

zaguben Истакнат член

za 99.999 % od zenite da

3. clen1

clen1 Истакнат член

Не, најважно е душата на девојката.

Summerlover and anonymous16 like this.
  4. anonymous16

anonymous16 Истакнат член

Убавината е тоа што се забележува на прв поглед кај некого, но карактерот на личноста треба да биде тоа што ќе те задржи. Што ќе ми е убавина ако не ме сака и цени? Убавината е променлива.. ќе се здебелиш, ќе ослабиш, ќе родиш едно дете, ќе остариш. На 50 години сигурно нема да си како што си бил на 20, ама карактерот, душата дали на 20 или на 50 си останува иста.. и да сакаш да ја смениш нема да успееш.

mode-kristina, jasbi and Summerlover like this.
  5. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Можеби убавината се забележува на прв поглед, но за мене е пресудна.Ако нема харизма нека биде какво совршенство сака, не би била со него. Мене ми се има свиѓано и дебел со што нешто убаво и интересно сум видела во него. Што ќе ти е убав згоден ако незнае два реда муабет да ти направи и да те насмее...

6. jasbi

jasbi Популарен член

Душата и срцето на една личност ми се пресудни,а изгледот ми е релативна работа.Ако ме прави среќна тогаш се заборава физичкиот изглед и тогаш е нај прекрасната личност лично за мене

7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Многу се нерирам кога ќе слушнам дека "девојка" од 35-6 год немажена и без дечко одбила да излезе со дечко пошто не и се свиѓал. Ало жено твоето време на бирање помина. Дај му шанса на човекот. Не значи дека ти ќе се е..ш со него на првиот дејт. Излези пиј кафе. Напрај муабет. Ќе те привлече со неговата харизма можеби. Да ми кажуваше некој дека јас ќе се земам со мм немаше да му верувам. Ќе речев јас со него, нема шанса. Ама денес....
    Секој заслужува шанса. Незнаеш што ти носи животот.
    #сестрозатебе#

Herrera, elimkd, SummerGirl and 2 others like this.
  8. ccca

ccca Популарен член

не ги заборавајте годините, важно е да е помлада од 24 години или ништо од зделката !

9. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Физичкиот изгледа ми е битен по однос на висината. Од други аспекти не.

10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Не можеш така да судиш, јер на некои личности физичкиот изглед им е и те како битен. Поаѓам од себе, физичкиот изглед ми е особено важен и доколку ми се допаѓа типот може да продолжиме со муабет. Не знам каква харизма да има, доколку физички не ме привлекува - ништо од бизнисот.

Втора и исто така, многу битна работа се годините. Без разлика дали има 25 или 35, било дечко или девојка можат и треба да бираат. Не е решението да се "скрасиш". Не, не, тоа е мнооогу погрешно. Треба да го најдеш соодветниот партнер и тогаш да се решиш да стапиш во брак и да родиш деца, секако, доколку го сакаш тоа.

Emy867, Tanjamm, fallenangel and 5 others like this.
  11. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Да пие со мене ладно пиво во парк и да си правиме муабет...физичкиот изглед е во втор план,кога муабетот ке ни тргне :)

12. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Изгледот и те како игра голема улога во секојдневниот живот
    - сите мажи гледаат и коментираат кога ќе пројде некоја стегната девојка во фармерчиња, па уште ако има и СиСки...лелелеле кома....
    - ако помине некоја дебелка (не зависно колку ум има) или е исмејувана или не е ни погледната

ние дебелките знаеме дека изгледот и те како железени врати отвара

Dream-Girl, Tanjamm, elimkd and 5 others like this.
  13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Јас си кажувам за мене. На прва ништо ама баш ништо не ме привлече, не беше ништо од тоа што јас си го замислував за мојот принц на бел коњ. Стварно стојам зад теоријата - не е се во изгледот. #фасадавара#

Herrera, Bozica1980 and Jean-Baptiste like this.
  14. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Во врска сум со дебелка така да пага во вода муабетот :)
    Плени ги со шармот и внатрешната убавина ;)

Dream-Girl, elimkd, Ecka1999 and 6 others like this.
  15. Sv. Nikolka

Токму така. Бракот не е два дена па ајде, колку да се омажам. Бирале 35-6 годишните, па и со право, личноста со која ќе бидеш до крајот на животот треба да ја запознаеш од сите аспекти (и таа тебе).

16. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Па јас не реков и немислев дека одма треба во брак да се влезе. И јас сум за тоа да се запознаеш и да го сакаш човекот со кој ќе стапиш во брак. Никогаш не реков дека со едно искачање одма за жена ќе те бара или мора да се омажат за тој. Мислев само на дружба и ништо повеќе. Со самиот муабет и гледање го запознаваш човекот со сите негови доблести и мани. А не беше муабетот одма свадба да се прави.
    Сакав да кажам дај му шанса на човекот. Се пресрамил те викнал на кафе, па зарем за кафе треба да ти се свиѓа, зарем и за муабет е важен физичкиот изглед.
    Тогаш многу сум остарела или сум со заостанати сфаќања.

Daydream likes this.
  17. Sv. Nikolka

Кафе средба не ми пречи, ако, секое познатство е плус, можеби за кратко време ќе се роди љубов која ке прерасне во врска па и брак. Никогаш не се знае. Но за жал, праксата покажала дека се се сведува на интерес. Тоа е факт ! Ќе излегувате извесен период, но кога ќе дојде ред да разговарате околу сериозна врска - брак, ќе почне да гледа во тебе како банкнота а не како личност и затоа не ми кажувај ! Скоро сите се со дигитронот в џеб ! Факт е дека од љубов не се живее, но сите во тој момент си прават есап, не ги интересира ни физикус, ни образование ни ништо ! Кога е во прашање Математика, паѓа во вода и љубов и Хемија и се ! Но тоа е веќе друг муабет. . .

Tanjamm, Dadusicka and Aquamarine93 like this.
  18. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Ти држи вода муабетот има и такви кои гледаат се од интерес. Ама конкретно јас што ги знам не се такви. Јас сум од 80 - тите и уште верувам во љубов.
    Ама јас си ја најдов мојата половина. :mm:

SummerGirl and Petar80 like this.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Тоа кафе ќе му даде надеж на типот, а ако не и се допаѓа - ич не е фер да врти како "киша око Крагујевца".
    На тие години на девојката сигурно не и е до бош муабети, а ако не и се допаѓа, кафето е само губење време и енергија.

fallenangel and zhap4e like this.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Доро. Ти така мислиш, јас вака. И ти си во право, а богами и јас.