Замислете некое машко да речи, мене ми треба девојка што има можност да наследи нешто, па и ние да се збогатиме дополнително. Пожелно би било да нема браќа, да е постарата сестра од сестрите итн. Па и на крај краева ако дели да дели како што треба, а не како на балканов, на сино се, на ќерката ќе се снајде кај сопругот. Размислете некогаш со главите што и како. Секое лонче си има капаче, ако гледате и целите да имате богат дечко, видете првин што можете да понудите и дали сакате да сте зависни од некого.Пример при секоја кавга да ти вели секакви погрдни зборови и да ти каже дека тоа е НЕГОВА, а не ВАША куќа или кола или шо и да е.
Некои личности нема да голтнат само кнедли туку се што им се сервира. Како викаат: Нема толку лопати колку што можеш да ги изринеш.
Лично имам запознаето повеќе вакви типчиња. И мене ми го имаат кажано ова и на другарки. Зошто мислите дека нема машки спонзоруши луѓе? Во многу поголем број се од женските, ама навикнати сте да им лепите таква етикета само на женскиот пол. На крај краева, човек ако е себичен и материјалист, не е битен полот, тоа не е ни човек за мене. Ова е типичен пример за непочитување на својата избраничка. Вакво маже, не фала.
Ако не беше важен изгледот ќе имав редица пред врата (вон полициски де). Вака за внатрешната убајна само некој Ханибал би ме сакал. Da se nasmeeme hehe. Инаку на прашањето: мене ни изгледот ни парите ми се важни, а и во љубов многу не вервам.
Во пари да веруваш и да си ги направиш сама, пошто препаметна си. Толку имам да кажам на темава, сега се одјавувам. Добра ноќ.
Баш така. Ги памтиме по тоа дали не направиле да се чувствуваме добро, или лошо. ... не дали биле убави, дали имале пари, дали работеле, дали не работеле/// додајпожелба Можи не се криеле Впрочем... ако за едниот било убаво да има 'топол дом', другиов го испонувало да има пари и швалерки. Можиш да измериш кој бил 'посреќен'? Не... Секој за себе си знае.
Верувај има такви мажи како погоре наведените, односно да се изразам коректно за "џинџер еквалити" има разни личности од двата пола. Колку пати сум разбрала дека некој/некоја се омажил/оженил за странство само за виза/да се исели. Познаници барале девојки едни на мајка и татко за да имаат што да наследат, потоа бараат некоја од странство за да се "спасат" и да не набројувам. Реалноста е дека секој си бара тоа што му одговара, само не секој е спремен на тоа што следува. Од пример на блиска, се омажи млада на 18 години, т.е. избега бегалка за 27/8 годишен од друг град со кого беше во врска неколку месеци. После свадбата се вратија во Австралија, нејзината родна држава, девојчето забремени, а тој ја остави во 9ти месец, бидејќи се договорил со неговата девојката да склучат брак и да се иселат и двајцата во Австралија. Целта фамилија беше во шок иако сите ја предупредувавме безброј пати. Лонг стори шорт, денес е пресреќна во втор брак со човек кој ја заслужува и има 2 прекрасни дечиња од 2та брака. А дечкото, последно дознав дека го оставила љубовта за некој побогат, се вратил назад во Македонија, и барал девојка, а во меѓувреме кажувал дека му вадат "муабети" за детето. Он топик, мене лично физичкиот изглет не ми е најважен, напротив ми се допаѓале момци што имаат харизма, се комуникативни, ведри, позитивни. Доста често сум добивала коментари зошто сум излегла со некого. Мојот одговор беше затоа што во моите очи ми се допаѓал. А за финансискиот аспект, сметам дека секој здрав и работоспособен човек може да си заработи сам. Особено денес, со сите можности кои ги имаме. За мене нема ништо подобро од свои заработени пари. А од страна на партнерот, очекувам да биде трудољубив и чесен, па онолку колку што знаеме и умееме да заработиме, толку и ќе си трошиме. Истотака, за здрава врска важно е да има и меѓусебна почит, разбирање, поддршка независност и секако најважно љубов. Можеби јас сум "старомодна" но секој себе си се знае најдобро и знае што одговара. P.S. Испадна да те цитирам по втор пат но едноставно се надоврзав на коментарот.
Оти, мислиш нема и такви мажи? Има, ехе-хееее!! Претпоследниот официјален дечко, постојано ми дробеше за тоа 'колкава куќа имале моите'. И после, кога се фатив со маж ми, ми се јавуваше да ме праша 'дали имал мобилен?' Абе Господ да не исчува. Не му текнуваше дека можи и треба да има нешто во таа црпката и во односот негов, што мене ќе ми се бендиса, а не дали има мобилен. Не е дека не знаев оти е сиромашен кога се фативме.. знаев... многу добро. И не ни мислев на тоа... додека не почна тој да се расфрла со 'куќи'
Omg муабетов ме потсеќа на следново: Инаку он топик да битен ми е физичкиот изглед , али тоа што ми е мене убаво не секогаш се смета за универзално убаво. Повеќе се работи за харизма и компатибилност отколку убавина
Аха, значи машко ако бара партнерка со добра финансиска позадина е спозоруша. Пред некоја страна, нели кажувавте секој има право на избор и критериуми, преференции. Какви се сега овие епитети, или само на жените им е дозволено да си бараат богат партнер?
Апсолутно има и мажи кои бараат богати жени. Дури се женат со не знам колку постари за да си постигнат нешто. Немам можеби право да им се мешам ама факт е дека од сите настрана има сајлент џаџмент.
Да не се лажеме ама најчесто богат со богат се зимаат.Ретки се случаевите богат со сиромав. А ми имаат кажано дека има машки што трчаат по богатство.Лично има и јас што ги знамЈас не да глумам ама секогаш сум бил за личноста.Па и сегашната и претходната партнерка не ми се ситуирани богзнае што.
Обожавам кога луѓето се искрени на оваа тема. И јас на 20 години си викав, во колиба ќе живеам само да има љубов. Не значи дека ако некој има пари е грд, глуп или нема да ти пружа љубов. Јас обожавам скапи поклони. Не дека не можам да си ги заработам едноставно ми е убаво на душата, ете така. Животот тече, на 50 години пари не се прават. Или од старт проценувам на некој колку му клика кликерот, или тоа е тоа. Посебно привлечни ми се мажи кои знаат да ги искористат своите ресурси на знаење и да се стекнат со богатство. Оние што од тате имаат, не ме занимаат. А и не дека во Македонија може да бидеш богат со чесна работа, но да си приуштам луксуз мора. И не мора некој отчет да дава што го привлекува и што го прави среќен. Ако @Alisa22 сака богат маж, you go girl.
Исто сакав да кажам и јас. Сите знаеме дека има девојки/ жени кои сакаат да бидат финансиски поддржувани од партнерот, ама не овде сите сме Деви Марии, феминистки, кариеристки, самостојни итн. Прашавме, девојчето @Alisa22 одговори искрено. Па што, тоа сака, дај Боже тоа да си најде, таа што сака убав, убав ќе си земе....таа што сака со к.. од 25см таков нека бара, ама овде ненаситна ќе ја направат. Јас се омажив релативно млада, маж ми освен лепота и една џандарска плата ништо немаше друго. Сега имаМЕ, се намачивМЕ двајцата, дел од стари добивме, ама знаете ли колку пати сум си рекла сама на себе, како не земав некој пун со пари, да можам да одам на работа од што сакам, а не од што морам. Инаку се е пролазно и пари и лепота и мама и тато и се. И се се печали, освен здравјето. Само гледајте лепотанот или парајлијата да не ви се се.е на глава, друго небитно.