Зависи, сигурно ако купам јакна во зима нема да ја ставам надвор да ми се суши, ниту пак во машина за сушење алишта, тоа што мора го перам, ама ако не е итно, чекам подобри температури, а летно време и старо и ново секогаш перам.
Се перам, до чорапи, отсекогаш така правам, а како почна пандемијата скоро ништо не одам лично во бутик да купам, порачувам онлајн. Некни само што купив два џемпера не сакав ни да ги пробам додека не ги исперам
Се освен чорапи. Јакни и капути носам на хемиско. Еднаш од штотуку купена јакна ми се појави иритација на вратот.
Да, но не перам капути и кожни јакни. Капути носам на хемиско при крај на зимата, а кожни јакни не. Се плашам да не ги оштетам.
Секако дека не перам дома капут... дамо не сакам се да набројувам. Мислам дека се подразбира за тие делови од гардероба дека е подобро на хемиско да се дадат.
Муабетот ми беше и за пред првото носење за капути и такви работи кои дома не може да се исперат, да се однесат на хемиско за со сигурност да знаеме дека се чисти пред да ги носиме.
jas se sto e novo odma na perenje stavam ..i jakni i kozena jakna peram i nisto ne i e samo eden kaput rasipav t.e se smali volnen bil ne mi e jasno zosto novi corapi ne perete?
Јас лично за мене ќе ти одговорам. На децата ги перам, но моите од едно облекување и ги фрлам за перење така што... 5 саати носење не е страшно?