Се перам од најситно до најголемо, како шубе ми е, кој знае кој ја факал и кој пробувал пред мене сигурно си е сигурно
Секако да.Којзнае низ колку раце поминала дури да стигне до моите раце.Што си е сиурно, сигурно си е.
Обавезно да си перете се!! Кога пробувате нешто ново носете си маичка, боди со долги ракави уште подобро или хулакопки предходно. Немате појма каква алергија имав од пробување нова облека на голо без маица, па ко се вратив дома цела брунчиња.( излегов така да си купувам блуза, не носев маица, од бутик во бутик шетав) Со фустаните малку покомплицирано, мора точно да го одбереш во големина, без да носиш ништо Не носете облека од друг и не давајте облека, како блуза пантолони и слично, барем исперете ја пред да ја обечете вие
Дааа. Многу ми е шубе да носам штотуку купена облека, a да не ја исперам, зашто не знам ни кој ја фаќал пред мене, ни од каде е донесена.
Никако не облекувам нешто пред да го исперам... Мислам дека е преполно прашина, а можеби и некакви ситни, микроскопски суштества!!!
Јас не, мама ми ја пере облеката. Не е убаво да се носи неиспрана облека, има секакви бактерии. Еднаш немав време, па морав новата маица да ја облечам, оп утредента цел грб исфрлена со брумчиња. Така да, обавезно перење пред облекување.