Даниел Кајмакоски ќе не претставува на Евровизија 2015

Discussion in 'Музика' started by Isabel, Nov 13, 2014.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се согласувам и јас со твојот став за Даниел, иако е тазе подобар е од многу наши квази пеачи налик Јоце Панов и Влатко Илиевски (нека си ја чува дома Русинката, за евровизија дефинитивно не е). Даниел има и глас и став и се што треба за на сцена. Само не ми е јасно како тоа во местенката може да не учествуваат директно изведувачите, не само тоа туку и да не знаат демек за местенката. Никој не ти мести победа туку така без да знаеш и да платиш, или пак имаат друг начин на кој заработуваат од местените победи без да е вмешан самиот изведувач? Нека ме просветли некој, јас вака како некој што не се разбира многу не можам да најдам логика. Но дека ништо не ме чуди е факт. Но, не е апла местење тоа, луѓето фино си праќале пораки де :D , се е средено па до ова дојде да апсат луѓе... божем прв наместен избор е, нека видат прво што се случува со изборот за Мис „убавици“ и слично. Но како и повеќето акции на владата во последно време, и ова е за ќар. „Гладни“, „жедни“ до немај каде... Господ нека ни е на помош веќе. :wasntme:

Уште еднаш честитки за Даниел. :party: Некои викаат штом Тоше не направи добар пласман, кој е пак Даниел да го направи тоа, но јас не мислам така, јас имам доверба во Даниел и сметам дека е светски човек и уметник и дека може да не мрдне барем за нијанса погоре од изминативе години. (mooning) :music:

Someonespecial and Daydream like this.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

На песна од Тоше дури и гласот го преправа ми се гадат веќе.
    Едит .Едно време Лозано го имитираше сега пак се појави Даниел.

Last edited: Nov 14, 2014
    kolovoz likes this.
  3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Мене уште од идол не ме бендисува даниел. Ниту посебен глас има - му лежат онакви балалајки што не бараат некои посебни вокални способности. И ич не ми е за интервјуа, комуникација...
    Песната ја чув и не е ништо посебно. Ама со оглед на тоа дека и Евровизија веќе не е тоа што беше, нема потреба да се потресуваме. Кој и да отиде, исто му се фаќа.

4. SuchaLady

SuchaLady Истакнат член

Даниел убаво пее,а и песната не е лоша.Неговата најголема желба беше Евровизија,и мило ми е што му се исполни.Верувам дека достојно ќе ја претстави Македонија.

SwanMay, Ana3567 and ivence69 like this.
  5. ivence69

ivence69 Истакнат член

на оваа ли те потсека?
    Јас сакав Даниел да победи дека имаше некако нај странска што се вели песна и убава е не е лоша само треба повеке да го бодриме да си има човекот малку самодоверба а не одма оп скандали триста глупости се знае дека кај нас секогаш се е наместено па зашто сега одма се прави некој театар.
    Што ако сакам ке купам 1000 картички и ке гласам тоа е моја воља што ги купиле картичките не ги украле ги купиле од некаде целава работа е врвка ама ај

6. Ana3567

Ana3567 Истакнат член

Ako ne Uspeeme so Daniel poveke da ne se trudime okolu evrovizija tolku

7. ivence69

ivence69 Истакнат член

ДЕл од англиската верзија.Оваа ми е некако подобра од македонската

8. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Песната е убава, не велам не, Даниел супер ја пее, ама со оваа песна за на евровизија големо НЕ :shake:
    Песнава не го истакнува неговиот глас, Даниел може многу повеќе :nod:

9. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Македонската верзија е убава ама некако не ми е како за евровизија, но затоа англиската е мноогу подобра. Во секој случај претставникот е одличен, само не ми се допаѓа што почетокот од песната е украден. Сепак мислам дека вакви песни не поминуваат баш на евровизија, но дај боже да не сум во право.

Last edited: Nov 14, 2014
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Ве замолувам мислењата поврзани со Скопски фестивал да ги испраќате во темата наменета за тоа. Оваа е за дискусија за победникот и победничката песна. :)
    http://forum.femina.mk/threads/Скопски-фестивал.19763/

Да се чудиш, сите што ќе се појават со добар глас веднаш Тоше го имитираат.|(
    Даниел нема никаква врска со Тоше, нити им се слични гласовите, нити движења на сцена, ама баш никаква сличност немаат. Досадни се веќе ваквиве споредби.

Инаку, ја пуштив прееска песната на youtube и во коментарите читам дека Даниел вика летИме и земав ја заслушав убаво песна и навистина е така.(facepalm)

Летиме
    Летиме
    Летиме
    :D
    Македонскиот му е многу подобрен, ама сепак, подобро нека си пее на англиски.

mims-89 and Ana3567 like this.
  11. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

^
    Да бе ова летиме нов збор изгледа,и Сања Ѓошева или како и да се викаше таа во светлуцавото фустанче пееше "летиме".Ама прееска барав текст на песнава и пишуваше "лебдиме",па можда стварно не се слуша добро,ама ако стварно е "летиме",немам коментар.:x

12. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Не вика летиме туку лебдиме :lol:

RainBow likes this.
  13. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

^ Па, тоа дефинитивно има повеќе смисла :) Иаκо воопшто не го изговаρа κаκо што тρеба.

14. tea4e

tea4e Популарен член

Грешки си,лани не` претставуваше сестра и` Тијана со To the sky.
    Оваа ти што ја кажуваш е од Тамара.

И јас при прво слушање слушав дека вика летиме,ама тој пеел лебдиме.Нормално е да не се слуша точно изговорот.
    Инаку овој Боки стварно ја претера.Ок,ни тој ни сестриве не го сакаат Даниел,сфативме,ама па толку плукање по него...Дечкото си е супер и ете се докажа дека местенките не биле за него.Кога тој на Икс Фактор победи овде ли нема? И да, кај и се доказите на Тамара ? |( Го плукаат Даниел затоа што реално тој направи поголем успех од сите нив заедно.

Не сум голем фан на Даниел,па го бранам ,но вистината е таа.

Isabel likes this.
  15. troublesome

troublesome Истакнат член

@tea4e starfish зборува за фестивалските песни на Тамара.
    Што зборувале Боки и сестрите за Даниел? Дај линк.

16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Песната реално според мене не е за Евровизија. :shake:
    Не ми се допаѓа, мене и така не ми се допаѓаше, Даниел има женствено гласче :$ , но добро нека си ја проба среќата. :)

17. Adi888

Adi888 Форумски идол

Отрпнав веќе со Евровизијава, не ни знаев дека ќе има за то кој да оди на Евровизија, Даниел не го сакам уште од x factor, па сеедно ми е да ви кажам, песната не ја имам слушнато.
    Само на Тамара ја слушнав и искрено ми се бендиса.
    Со среќа нека му е на Кајмако друго не знам шо да кажам барем песна и спот да снимеше, да имаше нешто негово, се прослави со x factor и ајде на евровизија.

Bullshit :puke:

18. Isabel

Isabel Популарен член

Секако дека сите имаме различни вкусови, на некој ќе му се допадне, а на некој нема да му се допадне песната, но мене најмногу од се што ме нервира е што сите почнуваат веднаш да плукаат како Даниел да им е најголемиот душман... Според мене немаше некоја песна што се издвојуваше, ама секако дека песната од Даниел беше една од најубавите вечерта. Би се сложила дека можеле да му направат песна со која ќе може повеќе да ги докаже своите вокални способности ама тоа е што е. И секако бидејќи видовме од икс фактор дека повеќе му стои англискиот, подобро да ја пее англиската верзија.

SwanMay and ivence69 like this.
  19. Clover66

Clover66 Истакнат член

Песната е жива катастрофа,мислам и секој би сфатил дека не му оди пеењето на македонски па тогаш што се занесува да пее македонска песна? Работи го она за што те бива бре човече! Ако се потрудеше да направи песна на англиски 100% ќе влезевме во финале,ама со оваа не верувам.Сепак јас му ја посакувам сета среќа,дајбоже и ја победи ама тешко...:(

20. troublesome

troublesome Истакнат член

На англиски ќе пее таму. На домашниот избор се пее на македонски, што не ви е јасно? Не знам кој сакавте да оди, овој пат да ја испратиме Тамара со мајка и |(. Таа има врски, и ги даваат подобрите песни да ги пее и на вас ви се чини WOW.

Last edited: Nov 15, 2014
    Ana3567 likes this.