Semi-final 1 date 19 May 2015 Semi-final 2 date 21 May 2015 Final date 23 May 2015 Ние настапуваме 1 Вечер, 19ти, 8 по ред
Еве,втората проба. Воопшто не ми се допаѓа.Позадината не ми лежи,а кореографијата(ако може да се нарече кореографија) е благо ужасна. Зошто му требаат придружни вокали,кога самиот е способен да ја носи целата песна? Се надевам во живо нема да биде вака,бидејќи џабе му е добра песничката.Гледам и на Јутјуб коментари од секаде,дислајкс фрчат,на половината не им се допаѓа. Не дека ќе направиме нешто,ама зошто да не биде асална изведба,го имаме вокалот,само ситниците треба да се средат. Велам ситници,ама и те како влијаат на севкупниот впечаток..
^^Ха ха и на евровизија мора да имаме барокна фасада т.е позадина и... како и во државата таа повторно со ништо не се совпаѓа.
Обично сум ЗА придружни вокали, подобро ми звучи така песната, без разлика за која станува збор. Но ова не личи на ништо, се пресмеав дур ги слушав Нека се свестат аман дур не е касно, ова е најдобрата песна што ја имаме пратено на евровизија. Мене ми е мноооогу убава песната, дури и на телефон си ја имам спуштено. Првата верзија повеќе ми се допадна од втората, баш заради вокалите во позадина но и вторава е супер. Во втората верзија Даниел во гласот многу ме потсеќа на пејачот од групата HURTS. За кореографијата пак, не знам еве што да речам. Се е подобро од тоа. Значи било што. Едвај чекам да видам што ќе направат.
Јас не сум воопшто во тек со евровизијава годинава и сега ја гледам најновата верзија на нашата песна и се разочарав дека ја смениле толку. Па и вторава проба? Знам прашање е на вкус, али мене лично големо НЕ за придружните вокали, многу круто и без везе ми изгледа, исто НЕ и за облеката, за оваа од пробата коментирам, нека си се облече Даниел штосно и во негов стил како што бил секогаш на сцена. И навистина вака цел карактер е сменет на песната, потажна е, а првичната верзија баш беше жива. Во оваа и ритамот на басот е изменет, мене ми беше супер првата без никакви промени ама ете..тоа е..
Што бараат бе овие зад Кајмаков? Не сериозно дај нека не се појавуваат и Данчо наш нека го соблече тоа мантилот. Инаку песната баш ми се допаѓа но кореографијава ептен ја зезнале
Многу ми се допаѓа песната,англиската верзија повеќе и едвај го чекам вечерашното полуфинале!Драго ми е што Даниел Кајмакоски ќе не претставува на Евровизија оваа година и уште на есен кога беше изборот на наш претставник за Евровизија јас во себе навивав за него и многу се израдував кога видов дека тој ќе не претставува!Напред Дани мој идолу убав!
Песната ми е солидна. Само на пробава некако многу несинхронизирани ми изгледаат. Се надевам ќе бидат подобри вечер. Во секој случај со среќа.
Даниел толку мизерно ќе изгледа што ни јас да можамда гласам за македонија нема да го сторам тоа албанија
Искрено, Даниел беше најслаб во споредба со Србија, Црна Гора, Словенија и Албанија. Не дека не испеа добро, ама за разлика од другите песни, неговата песна беше најслаба.