Велат дека е најлоша клетква, зошто тој што нема нема што да загуби и може да се сноси со тој живот а тој што има и сака уште и граба граба тоа за него е пропаст да снема
Клетва или поговорка , не е важно , важна е пораката што ја праќа кон тој што ја прима . Да имаш , па да немаш е нешто најлошо што може да му се случи на некој материјалист . Кога има , сака уште и уште и уште . Ќе навикне на лагоден и убав живот . На тие кои немаат , не им дава , ги одминува луѓето што просат и ги гледа со одбивност . Но , тркалото се врти , и еден ден богатиот ќе стане просјак , а просјакот - богат човек . И тогаш истиот оној што некогаш просек , ќе му пружи рака на некогашниот богаташ . Бидејќи тој знае како е да бидеш гладен , жеден , без кров на глава .
Сум била во таа позиција,како дете бев богата побогата од другите деца ,но секогаш бев скромна и таква си останав додека некои мои другарки од детство се променија немаа ништо а кога почнаа да имат мене ме заборавија .не сум материјалист ,но факт е оти секој би сакал да живее поубаво и нема лошо во тоа додека не се поквари човек.