Да се пофаљам, шо знам Дој да те нашминкам па ќе ојме в Ројал заедно Битолчанче е зш мор да не ја разбериме? Ак е од Источна не е марсовка
Па мисљам дек уште давет, ама не сум бидена одамна. Ама ќе му кажиме дек имаш волнен појас и тахебо чај пијано, ќе дает, шо ќе прает. Еф и жабава, таја доста еластична е, ќе дает колаче. Катакомбо и ти ли брате Бруте За шминка шлапање немат проблем, кога и да требит тука сум (освен ак не сум).
Мор ти ак си таму убо, ак не си пак убо. Нек ни дат кафето и колачето, доста ни је на нас. И без то јас шминка ногу не клавам само троа појќе лажам
Абе каква шминка. Така че си појме че си зејме колачиња какви шо си сакаме и че си ојме. Е псоле за шетање ак сакате мојт шминка. Само да не сме ко баба Рога.
ак си Струмичанка забеган е и тва как. хихи Јас ем толку време го говорам. од ко сум родена шо се вика. до саа. и па мии смешен некој пат.. тии бабине ко ќе исппукат некој старовремски збор. .абе не можам да се зберам.. хахах )
Од сегаш са ми били интересни Куманоские и Струмичкие дејалект ама и Беровские не е за фрлање, има некои зборове шо и јас некугаш куга ги кажа или чуа си се смеа
Епа нашио дијалект не е нишо посебно..Многу си личе на правилнио макк јазик али нија шо употреубавмо некој термини..пу, пу..хахах..
Ногу неубо ми е денеска ќе си соберам пљачките и заминвам. Ич не прашвам никој Да немат кај да си напрајш пиперки со јајца. Зш да немат?!? А, ено преѓе од зградана карши како ми замириса и ми се јајт сега пиперки со јајца
Имат мор како да немат. Ве зимам двете со мене и си ојме. Прво да си напрајме од пиперчињана оти душата ми ја извадоја. Кај нашле пиперки да пржат.