Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Да зборуваме на дијалект

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од anastasija19, 12 февруари 2010.

1. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    383
    Епа ја не дека сам од Куманово ама много ми се свиѓа мој дијалект. А и сви ни га сакав, кд идеше на факултет или било куде у мк сви ме терасва да им збору кумановски много било интересно за слушање и сви се умрев смејајке се пошто и ми много брзо збори и на крај прашуе а што викаш, што ми кажа. :lol: Други горе доле ги разбирам, али никако не можу да ги разберу Гевгелија доле како зборив још увек не ми јасно. Ништо не се разбира! :rofl:

2. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    абе дарки стварно ме изнасмеа,блиску сме ние Штипјани и Велешани...хахаха :) :)

3. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    :clap: Обожавам кумановски .

4. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Епа јас си сум од Охрид и ич не ми е тешко да зборвам на некој друг дијалект. Кај татко ми имат една шо работит од Источна Македонија и брачет ми мислеше дека е Бугарка :lol: :lol: Нишо, не се мојт вака со пишење, друго е ко ќе зборвиме..Поинтересно е и акцент и све! :D :D :D

5. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Леле како се раззборувале лујџево на дијалекти... Ами јас шо да кажам, бев на фудбал, гледав шо че гледам изгубија нашиве ебаго!!! Сега че си легнувам, ми се спија многу утре кој че станува пак рано! Пукнав!!! Ај можи кај 6 че ме скорни мајка ми, оти врнеше прејџе! Пак чом да работам, нема одмор овде! Вие иначе кога чојте на одмор?? Јас се спремам по Илинденов да одам некој ден, и јас сум чоек ми треба спијање! Па сега славата иди, треба да се чисти кујчата, јас како една черка че мора се да помагам низ дома, аман вејче, до когаааа????
    Ај сега со здравје ве оставам и со срејча!!!

:lol: :lol: :lol:
    Инаку од ова што го напишав не зборувам баш вака, ептен ми е грдо, само она “че“ си го употребувам! :rofl: Ама како што слушам кога зборуваме речиси сите вака некако зборуват, е сега овие “ч“ и “џ“ се малку помеки, не е баш како што се пишува, треба да се чуе!

6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    100% Прилеп, ебаго :lol: :lol: :$
    Или грешка сум :geek:

7. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    а можно е да е накај Неготино или Кавадарци... :)

8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Сигурно не е ни Неготино, а ниту пак Кавадарци.
    Абе Прилеп е 100% :rofl:

Ги разликувам дијалектите прилично добро ;) :emo:

9. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    хаха..однема ја Ози...баш да видеме....јас не сум сигг...ама пак ке видеме.... :lol: ...

10. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    јас сум од неготино не е неготински дијалект...учам во прилеп и да ви потврдам прилепски дијалект е ебаго :lol:

11. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Од Прилеп е сигурно!!! :lol: :lol: Ви кажува Оззи лично и персонално! :rofl: :rofl: :rofl:

12. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    епа ебаго...тоа е...хаха сесилија имаше право.... :handshake:

13. zvezdakoska

zvezdakoska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    60
    и сеа шо?
    Те скорна мајка ти сабајлево или те остај тро да поспијаш. Ако те скорна да и речиш утре да те остај да поспијаш тро. Требало рано станувајње, кај че ојш да стануваш?

14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Абе знае Сесилија, нема утка :rofl: . Уште неколку дијалекти ми останаа несовладани :P

15. EnnieFabulous

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Се мисљам дал да одам до кј баба ми зш одамна не сум ојдена. Ми фалит моето мало брачетче да го погњавам, а и другото, помалото (и секако, послаткото) да го изеам :rofl: Ама пак многу врнит и некако ко да ме мрзит да излегвам..Само шо се прибрав од на работа (иначе работам во фирмата од татко ми)..И сега ме мрзит. Стварно незнам шо му текна на времево олку да се расипит, убо си беше сабајлето :^) ...

16. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Охрид? Нема че, нема ни ќе- па незнам дал е Охрид или Струга- ама Охрид ќе да е? Така ли е мор Ени? :*

17. zvezdakoska

zvezdakoska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    60
    И јас мислам дека од Охрид

18. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    лелале неможм че полудам вејќе главата ме боле,че ми пукне неш сум многу тажна,се ми е докривено,и се ме нервира,па до кога вака бе даааааа,па и виа еден мој дечко за никаде е неможм да го трпам,ај нека заминуе па за Шведска..... :devil:

19. EnnieFabulous

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Море љуѓе, јас и погоре имам напишано :rofl: :rofl: Да да, од Охрид си е преубајов дијалект :)

20. sonique

sonique Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    29
    Хехехе епа сеа овие денови сам баш опкружена со луѓе шо зборат на тај дијалект како шо напишахте понагоре и ми изгледа дека е Охридски.. хаха иначе едвај се рабрахме јас и една Охриѓанка ја думам на „нашки“ она на ниини дијалект абе шо да расправам.. пфф некој да не е видел од страна ќе вика шо праат овиа там цц... :D :D баш се изнасмејах на напишаните статии и ептен ми е јако да читам (те мош и ќе научам битолски или охридски а?? ) хахаха ај да видам сега дали отприлика ќе погодете оддека сам ја т.е на кој дијалект думам .... по3драв на сите :P :D