Икрено појма немам зш така ги викаме останало од некваш...Ич не деловаш на скопјанка, охридско-струшки зборвиш
Е да де тоа беше финтата боље ми е вака, него да зборам СкУпски, како и дома ама Скопје е мој град, а јас сум негова
И брачеда струшка си! И убо им велиш, да ме слушет не за друго тук да не су загреота, на празно да не зборва
Шо било Епа другаркава рече вака облечена ни во ќерал не одам Јас си реков некој кафич во то Охридо ви е Ох тешко мене Ќерал бе ќерал
Не викале паткари. Па шо ак не викет? Ја со то се гордеа. На крај краева, поубо да су Паткарка отколку нешо друго.
Има ли тука некоја богданчанка да ми каже дали е точно тоа дека на петок викат паток? Оти ми кажаа една фраза на богдански: Во патокот видех един патлак уф пасокта за патлакот и пасокта знам дека е точно
Ете ти работа. Гугните ко че ве викаме комшии! Дур сме кај комшите... Ме поздравил комшијана. (Знам дек ви здосадиф, ама комшија си е комшија, не мојш да г’одбиеш.)
Шубо че џвакате скзи сите , а јас че ве гледам а?! Или че ми скини некој пола? Или барем да ми кажи ко че доџвакува кај че ја фрла?
Ко че немаш пари да си купиш ,че џвакаш и нема да му ја мислиш ,шо че прајш то е. Бесплатна ко че е ако треба и че ја голтнам. Или че ми го дајш скзот или че ми дајш 5 динари, чунки од тие скапите џвакам
Кате мори, абе од мојте скзи ќе ти даам. Такви мора да пробаш. Ќе ти се сфидат сигурно. А балони се праат као нишо.
Абе шо се расправаме од прееска. Гарапова че ни дајт на сите. А Кате ти ако сакаш и гратис уш една че добиеш.