За какви жени мор Зозо, зборваш, не го гледаш ли оној над тебе. М’ж мор. И м’жи имат тука A, jaс арна. Ти шо прајш. Пенарлија можит, ама тро подоцна, оти не ми се јајт сега.
АА грешка,грешка.Јас не гледум ного убавина во дијалектите.Вие шо лафте литературно ние ва разбирме,а ние шо лафме ѓупски вие не на разбирте и ние требе да си го кршме јазикот и да ви објаснавме за да на разберте и оп цел тувар паѓе на нас.Колку е убава кога ке чуам некој как лафе литературно а нас некој ако на чуе ца испаше
Глеам уш некоја Стружанка ни се придружила. Аку аку. Убо е то. Еф уш малу и че ни почнет вечериве. Бујрумте.
скопје нема дијалект? ма немој ако скопскиот го ставате во литературен јас глава сечам а посебно со нагласокот кои што ги изговарате скопските зборови де. и има премногу србски изрази и зборови, така да никаде не се зборува на чист македонски јазик само по форумиве со голем труд .
Јас како шо пишувам така и зборам и цело мое друштво, е сеа ако ти е тоа дијалект ок . Србизми има тука таму ама не ги ни приметувам (приметуам ко шо викаат некои скопјани) а и не се толку многу ко шо мислиш. Е сеа може не ти се свиѓа како збориме ама ова е максимум шо извадив од скопскиот дијалект, колку и да се трудев да звучам скопски .
Ај не се прај ногу, ногу на литературен, знајме ние, како зборвате вие, во то Скопјено ваше Појќе чалами кревате од шо нешо кажвите ко шо е редон. Бар да кажвевте нешо ко шо требит, пак да речам, ај шо убо ми кажвеше онај sensejot. Ак’ не мисљам за скопјанишчана бар за тебе да речам з’ш да не речам.. ама да имат пошто да го речам. И не пукајте ми ја душава со то, кој бил литературен кој не бил. Се знајт кој е.. никој. Не го бендисвам oва времево. То ќе ви велев.. ама ми го зедовте умо. И глејте си ја работата, оти низ нозе ве зедов
Ај не се прај многу коа си и ти Скопјанка и тоа од најурбаната населба, струшки ќе ми зборела, кај ти е локал патриотизмот . И треба од моја страна да си а не контри да ми удираш жабуле едно, коа ќе ти поминам у барата ќе се караме .
Читам тука и сфатив дека ја немам бре никаков дијалект! Ова моево се испомешало, од сите страни помалце и ко че почна со зборвење незнам кај ми е глата кај ми е јазикот испокршен! Малце битолски-4 години поминав таму, малце скопски пеер демек ваква е работата, да се уходам во средината нова! Ова струшки, малце од мама, појче од дечко ми, кој ми одржвит по некој час ко че сме заедно : “Зборви струшки мор, сите да те разберет!“ Од сите страни сардисана, малце помалце го снемвит вевчанското од мене! П.С. miljkovic, комшивке знам која си-ми текна ама пак да ти реча сега вака и ти не зборвиш вевчански по многу, барем ја колку што те имам слушано, а те слушам често!
Ак ме земите и јаs ќе бидам стружанка В Струга сум бидена али не сум од таму Од кај скопјанишчана сум мор Ено, х-мен знајт, само не си го знај скопскион
То е финтата, Катке! Ти да зборвиш, а никој да не те разбират! Ама ај че го среда ја и него за некое време, па дан се ни се придружит за некое време на форумов и дан отворит тема: “Не ја разбирам женсками ко че ми зборвит! ПОМОШ!“
Еј, јас по брачедана си зборвам да си знајте. Само таја ме зеде ко никој не ме сакаше. Шо не ме зедовте вие охриѓани. Ме остајвте сама. И после, скопјанишчана биле вакви потакви.
Абе некоја од Змијарнико има ли тука на форумо ? Ех штипјанките слабо,слабо.. Шо праете бе девојки,кај сте..