Се мислим више долго време дал да напишем нешо на темава, од срa дека некој ќе ме познае. И сеа седим и си викам па на крај и краева шо ако ме познае некој, ка да речи гајле ми е. Па у случај некој људи да ме познаа, еве позрав до нив. Дур го пишуем ова сфаќам дека уствари не ми чини тастатурава или па мене рукеве нешо не ми са у ред. Ќ'идем да купим нова, шо да праем. Добро ај, поентава не беше да пишуем реферати, него нешо онаке.
Мор МендиЛејн, ич да му ја мислиш, тук да си пишиш Ко шо си пишиме сите ние овде, си пишиме и браЦки се дружиме, раце си пружиме... а одвреме-навреме и пљачки си спружвиме
Леле леле леле... Се расприкажале жениве. Жепче ја те земвам. Не прам проблем. Вие другите шо ја критиковате? Как сакат така че зборвит. Евааа...
Немој аман, дан ни падниш со си него И не се важит, фатални, не фатални, битно грешки се! Не се опроствит то така лесно!
Ке сте бре ? Ја заборајф ја темава малу. Рекоф че пиша че пиша нишчо ич. А па сега шо дека пиша многу че видит некој во седум сатот сабалје не све станати никој скоро или трчате на работа нишчо ај вечер ак не се најт никој сега
Еј феминки шо си прајте бе? Шојма ново... јас само да ве поздравам и да ви кажам дека денес во Битола е прежешко, не можиш од дома да излезиш, а не па до Широк Сокак да одиш ... ама ај дома ќе си сејме и ќе си читаме на фемина
секако и ние сме тука иначе интересно е да се запознаеме со различни дијалекти ние у Штип највеќе ги кратеме зборовите како: Шо праеш?, Шо се дешава?,... или некој може ќе те праша кај ќе оеш ... не ми текнува нишо друго у моменто...
Дек сте бе еј, шо праавте. Сите знајте уд кој крај сум нели, единствен е нашиут дијалект таков. Ај чао оам јас да са облечум и врвум уф провод. В саам пуфли.