aj da viam mojut dali kje gu puznajte neznam sho da vi kaam... interesen nej dijalektut, sa razbire za razlika od drujste kuti sho sa kumanovski, berovski i drugi. inache nogo mej intiresin strumichkiut dijalekt zakon e
Валандово А за Ла Чикита се откажувам, некаде од северо источна Македонија е сигурно, ја молам нека не “просветли“
еве ме и мене, вчера се вратив од одмор, па сега гледам дека ве интересираше мојот дијалект.... Браво за Мации, беровски е
Браво LovelyGirl го погоди „нашиот“ т.е мојот винички дијалект... да не си ми некоја комшика, а?? [/quote] Нее не сум од Виница..ама имам рода од там...инаку па тука некаде сме комшики..јас сум од Пробиштип..
на мојот дијалект нема шо ногу за с лафе сите че ме познаат одма каа че почнам да пцујам на секој збор у пи.ку матер .и по реченицата че оам че јаам и че доам хахахах.некогаш си го мразам вија дијалектот даа
Абе шо да ти кажуам...Ами ја каа сум се завнила у веѓите.Се неам издепилирано еден месец скоро дома само со чупкалицата ако се фанам арно ако не...Ами тоа е че ги даваш парите ваму таму,че тискаш чипсови и че пииш кафиња у амаро и после немало да ојш да се издепилираш...Хахаха
е така е ја каа су се завнала у воа фацата цела су за депилирање.да земе човел и да ме отепа.а каа це јавам и каа некој че ме изнервира на воа мобилниот мислам дека че го отерам у три пи.ки материни и порано некој да не ми с епојавуе пред очи оти каа су изнервирана се маам и се ми е науоаку ѓоа да су скрената.ај даа коа че дое септевмри да си оам за скопје хахахахахха браво багуфче за дијалектот