Шо се мор гупчиња а? Теодоо мор и јас имам кромпир варен дома. Ак е твојон поубав чекајте ме на ручек, ак не идај.
Жапче реков јас, отко се задружи со оние од другине градој попушти со охридскиов. Гупчиња идет од губи, кори ко шо ги кажвет скопјанишчана. Отшо ми се убај, од милос гупчиња ги викам.
Губи = јуфки. Ви кажвев за вицот со Србинот и бабулето ко си сучело то губи, -Шта је то мајко? -Губи се, синко! Жапче,мојов кромпир пубав е, зш е лично мој, сама сум го садела, копала, вадела и откопала со ногу љубов. Дој да видиш и да пробаш, ак не ми вервиш на збор.
Еј а како велевте охриѓанки за печурки? Седиме со другарка ми на маса и таа велит ....нешто ама шо? Кизнај. Ама интересно зборче беше, се сеќавам
Tедора да не пукниш, вицот ти е врв Како ви е сладок така само варен компирот - напрајте си го барем рестован Јас си намачкав малку еурокрем, душево шо не прај палачинки не прај, јасно е то, она по гупчињата е сега занесена Не бре исто си велат за печурки, да не рекла печурчиња ко душето губчиња шо викат Во некои краеви на печурки викаат габи, а може и габички во деминутив
За печурки исто печурки. Кизнај зш ти се чинит дек велиме инаку. Сеси, нејќум рестован кромпир, кромидојна и пиперојна да ми се размирисат шубо денес на прашкојна ми мирисат имам прано.
Убо ти текна мор, Ливинг, а гупчинана се варет ? Ова ко Цацко беше никој не ме бара, ама сам доаѓам, . И оваја Пирамидана не ми е јасно зш не ни се пофали со новине автобуси ?
Уф мор Ливинг губи знам шо се, ама гупчиња мор не ми текна И мене ми се ногу убај м, м. Теодоро идам мор и ак сакаш губи се речи ми.. ќе јам и од то и од то.
Жапче, мор идај да знајш шубо ќе те пречекам, ќе те наранам царски и на тврдинана царска ќе те однесам ќе чекаме азното само да дојт, дур пијаме кафе и тутун по ручекот, мојт, ?
Жими се‘ не сте нормални, се изнасмеав. Посебно оваја Теодорава со вицојне Губи се синко, губи се Јас нит губи сакам, нит компир варен, нит рестован. Иам тортуле едно шо си го праев вчера, него ќе си го дојадам и сеа ќе звучам ко Пешчанци малце, ама да не планирав да ја дојадвам тортана, ќе ве викнев. Ама нишчо
Ти мор, Мерлин шо те снема вака апансас? Пак убо шо се врати, со здравје да си ја трошиш платата, ај ќе почастиш смоки со диносаурус, мојт?
Теодоро шо си скромна, бараш за частење нешо шо немат. Златна таја. Тие смоките останаја само во мојве спомени. Оние со патлиџани не се убај. Мерлин - гупчиња се, не се јуфки.
абе... абее... многу го користиме зборов ние охриѓаниве? муабетов ми беше дека утре ќе се изгубам во губиве, зш немам јадено од ко постев. И пред то ми се насобра. Значи утре е губи day